Tuesday, 25 July 2017

Getting Fat Y'alls

Hi Assalamualaikum.

Good day everyone.

I just nak berleter about my selera makan omg :(

Guess what, I'm really into nasi. For no reasons at all. I just love rice and I might berkahwin dengan beras jika dia boleh berubah bentuk menjadi manusia hahaha. It scares me. For now, I eat nasi daily 3/4 times setiap hari kot IN A BIG PORTION (usually in utm, kalau makan nasi kat luar selalunya makan tak habis pun lalala). I don't know why, dalam banyak-banyak makanan I will surely cari nasi. Then I felt really unhealthy, badan rasa berat and so on. I tried untuk amik nasi dalam portion yang kecik since banyak kali makan nasi, but I always ended up menjumpai diriku di kabinet dapur seang membuka periuk nasi untuk tambah nasi. Heyyyy what is thissssss.

Macam now, the moment I write this entry is about 3.03 pm. The last time I ate nasi is around 12 noon. I am so hungry right now huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 2 3 kali ulang alik ke dapur sebab terpedaya dengan tipu daya nasi. Plus I am eating beras biasa yang berkanji tu, so I couldn't imagine how much sugar I consume everyday. Tak campur air manis, air milo, sweets and all. So for now, I am eating sour ribbons and cottage fries (lol). So tomorrow I might going out to Tesco to buy fruits. Need to find healthier snacks, seriously and being strict with nasi consumed.

Tomorrow mission; fruitiful fruit, dont forget isi minyak, mihun yang ibu suruh beli tadi, why-not-cheat-day takoyaki and coolblog.

Haih diri sendiri, sesungguhnya kamu sangat degil. Kbye

No comments:

Post a Comment