Monday, 31 July 2017

Will it last?

You know
There will be a point in your life
Where you are just tired hoping, waiting, caring, expecting, planning

"I don't really wanna care and I just want to live my life in my way"

There is so many words, language and song lyrics
I still can't relay the message that I would like to convey
Its not anyone fault
It just
Tasteless, bland;

That I just swayed the feeling
Most of the time

That is - an ignorant me
How i teach myself not to care
But i end up pretending to be so nice

Actually, deep inside
I felt nothing

Basically its my act of courtesy
Maybe

I guess I am not good enough to sum things and write up
I just write fantasies and nightmares
To feel alive

I hate love story

Wednesday, 26 July 2017

Skincare Product [Part 1]

Assalamualaikum & hi agaaaaaaaaaaaaain like neveeeeeeeeer end.

From today and now on, I will update the progress of my skin hereeee in this blog. Why? I think I should lah, since dulu lagi sejak bertukar-tukar product ni. I toldya kalau aku boleh refund semua duit yang dah aku tabur on skincare & collagen drinks; aku boleh jadi kaya hahaha. Walhal, tidak juga cantiknya :')

So today is my day 3 pakai Royal Expert White, only sabun and lightening cream yang baru launch few days ago. And guess what, Alhamdulillah I can see some good changes on my face. Walaupun saya sangat teragak-agak apabila melihat cream nya yang weirdo! Swear, aku termenung selepas tengok rupa cream tu tempoh hari. I personally hateeeeeeeeee any cream/day cream yang tekstur dia keras. Serious aku jadi macam em hilang mood. But this one, not keras yang kesang, gersang tu. Its a balm-like texture. Dia kesat sikit hahaha. Awal-awal tak biasa, aku macam kekok sangat bila salat benda tu kat muka hahahaha. But still, its soft inside. Cuma payah sikit nak apply esp utk muka pores besar macam aku and now tengah kering bersisik ni.

Morever, there is no pimple anymore? yet? And area muka yang looks like sotong bakar tu dah reduced in colour, it still red but its fading slowly I can say. Sebelum ni merah nak warna maroon dah. And tempat yang macam terbakar ni is actually dekat area half inch bawah mata, atas pipi. Tekstur? Macam plastik. Rasa macam plastik,bunyi bila kau gosok/pegang dia pun macam plastik. Idk how many mercury/hydroqunoin yang dah mendap dalam tu. Other than that is fine just parut & hyper pigmentation; kesan daripada breakout haritu.

Now the 'plastic area' not really feels like plastic, alhamdulillah. It feels ada satu layer on top of it. It still kasar, kesat but getting much better. Just need to keep hydrated, bersabar and chill. I just don't want to buy anything else hahaha, I need to see how REW works on my skin.

What happen to myself actually? Few months ago, I tried Tati Skincare, banyak kali dengar dah lama dengar but entah tak berminat. Then my babes kat UTM pakai and I can seeeeee how much she changed. Reaaaaaaaaaaaally pretty. I just can't resist. So I pun beli, I pakai and taraaaaaaaaa I become quite pretty, licin sia muka, glowing gituh. After lebih sikit from separuh guna produk tu, kita dikejutkan dengan berita & laporan pasal night and treatment cream dia yang tak lulus KKM. Its mercury and hydroqunoin. When I read about these two wow, anak boleh cacat, you can get cancer and so on. Its crazy. But then I'm willing yet to stop sebab I know the consequences.

I pernah terlupa pakai night and treatment cream sebab busy dengan program, penat and blabla. My face breakout really bad. 2 hari stop terus jahanam muka. So i patuh & disiplin, because I'm afraid. Then I stop pakai really slowly sebab kesedaran kesihatan tu memuncak time tu. And yes, as expected I breakout dengan sangat teruk, esp during FESK058. But I still pakai night and treatment cream sbb tu kan time program besar, nak jumpa orang semua, I need to spare some confident.

After FESKO aku terus buang Tati and I ordered Amour Skincare, still yet a local product. Stupid me. And supriseeeee, night and treatment cream dia sebijik macam Tati, warna, tekstur & kesan. Wow. But time tu aku penat dah, aku pakai jelah. Yes cantik! Bila baca testimoni bodoh dia tu cakap pasal bekas pengguna tati yang telah breakout now dah cantik balik blabla, bila stop pakai tak breakout pun blablabla.

Nak jadi cerita, my night cream habis tak lebih kurang sebulan pakai, day cream banyak lagi, treatment pun. So aku stop pakai, wohaa breakout sebijik like Tati. I don't know why takde orang complain about this product yet. Bekas pengguna Tati takkan tak perasan?

[gonna cont in part 2]

Tuesday, 25 July 2017

Getting Fat Y'alls

Hi Assalamualaikum.

Good day everyone.

I just nak berleter about my selera makan omg :(

Guess what, I'm really into nasi. For no reasons at all. I just love rice and I might berkahwin dengan beras jika dia boleh berubah bentuk menjadi manusia hahaha. It scares me. For now, I eat nasi daily 3/4 times setiap hari kot IN A BIG PORTION (usually in utm, kalau makan nasi kat luar selalunya makan tak habis pun lalala). I don't know why, dalam banyak-banyak makanan I will surely cari nasi. Then I felt really unhealthy, badan rasa berat and so on. I tried untuk amik nasi dalam portion yang kecik since banyak kali makan nasi, but I always ended up menjumpai diriku di kabinet dapur seang membuka periuk nasi untuk tambah nasi. Heyyyy what is thissssss.

Macam now, the moment I write this entry is about 3.03 pm. The last time I ate nasi is around 12 noon. I am so hungry right now huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 2 3 kali ulang alik ke dapur sebab terpedaya dengan tipu daya nasi. Plus I am eating beras biasa yang berkanji tu, so I couldn't imagine how much sugar I consume everyday. Tak campur air manis, air milo, sweets and all. So for now, I am eating sour ribbons and cottage fries (lol). So tomorrow I might going out to Tesco to buy fruits. Need to find healthier snacks, seriously and being strict with nasi consumed.

Tomorrow mission; fruitiful fruit, dont forget isi minyak, mihun yang ibu suruh beli tadi, why-not-cheat-day takoyaki and coolblog.

Haih diri sendiri, sesungguhnya kamu sangat degil. Kbye

Monday, 3 July 2017

Sayang

Hi hi
Assalamualaikum
Anneyong

Saya masih menganggur tapi saya tidaklah terbongkang di tengah rumah. Tapi tapi, saya memang melebih-lebih tidurnya. Tak apalah, bukan selalu. Eh?

Life is doing good alhamdulillah. Takdelah good mana actually tapi alhamdulillah sangat sangat sangat, family is doing really well. So I'm a happy girl!

Other than that, i wannaaaaaaaa say syukur sangat that i was given the opportunity to meet this one wonderful soul; hi Alex Iskandar. I was fortunate enough to meet you in the middle of EVERYTHING. The EVERYTHING macam paused kejap when he came. Slow but heavy enough, the flow lah i mean hahahaha. None of us ever expected this, apatah lagi orang lain. When come to think about it, kelakar pun ada. How we tried to not talk about this. How we running away from all the people. How we ended up to be here, what we are now.

I'd still remember first time keluar berdua dengan alex i think few weeks kot before fesko, i was in the middle of hectic serabut teramat buat kerja and need a short getaway. Dahlah tak kenal sangat pun time tu, i was like "ah bantai jelah, dia okay je kot". Dahlah dia amik kat blok, supposedly pergi asing2 lah kan hahaha. Masa turun tangga nak ke kereta "betul ke keputusan aku ni", "ke dia penculik", "gila what dia ajak kau pi teman dia makan", "kau ingat kau sape", "dalam kereta nak cakap apa".

On the way nk turun tu dah cukup stress dah. Nampak dia cool gila, no i mean acah cool wearing short jeans and yelah merokok sebab tu acah cool hahaha. Sembang biasa2 tak pernah, whatsapp adalah sekali sekala tiba- tiba lepak berdua. Woha! Taubat betul fikir time tu, why suka buat benda tak fikir panjang. Hahahaha.

Alex is amazing, wonderful! I couldn't ask for more. I am the happiest girl alive.