Wednesday, 10 May 2017

Pelangi yang kau kejar

Hi imissyou my blog huuuu.

Banyakkkk benda nak cerita sebab takut lupa, takut hilang rasa. Tapi takpe, tu boleh nanti update kat wixx.

Cuma few highlights;

Takpe. Berdoa, berusaha dan bersabar. Sabar tu kena paling baaaaaaaaaanyak.

Lepas tu, tak susah pun nak buat aku blah dari hidup anyone. Kau boleh tolak banyak-banyak and aku still gagah berdiri kat depan kau. Tapi, sekali je kau layan aku macam sampah, tu dah cukup. Sangat cukup untuk aku sedar siapa aku and bawak diri aku ke tempat pelupusan sampah, okay?

Jangan marah. Always jadi air yang menyejukkan semua oraaaaaaaaaaang.

Sayang diri sendiri banyak-banyak walaupun bunyi mcm impossible. Ok memang impossible pun tapi ah takpelah.

Betapa hidup ni banyak rahsia yang diri kita sendiri tak boleh rungkai, tak boleh faham. Sayang hidup, sayang. Hidup tapi rasa mati. Banyaknya perkara yang aku missed-out tapi takpe perlahan merangkak ke dalam komuniti sosial, oh gembira.

Sejenis struggle yang orang lain takkan faham & takkan cuba faham. Segala tenaga dan aura positif semua dah habis, ditelan oksigen-oksigen yang aku cilok masuk dalam paru-paru. I'm left with nothing. Segala optimist energy dah habis, dah takde. Aku tinggal kosong. Ditinggal kosong.

Motivasi jatuh bergolek-golek. Sepi. Bantuan sokongan dah habis. Tinggal lagi aku. Sorang. What an everything-goes-wrong semester. Dahla kena tinggal tanpa reason kukuh, pastu kena tinggal demi kena tinggal. Eh watak apa ni, dah la orang tak suka, problematic as ever, careless,tak boleh stop jadi loser ke amirah? -amirahygbermasalah

No comments:

Post a Comment