Thursday, 20 April 2017

Mid-Ger

Somedays I'm nice
Somedays I can be a bitch.

Your true colour is not something that you can dance in front of the world; pearls should remain hidden. It's like putting up an innocent face and swear someone in your heart. Honestly, I wanna see you be brave!

How to make your blog less-pathetic, less-sad and less-lonely? Fuck you.

Oh so this is how it feels when you're dealing with a no-good-you? Camni rasa demam sorang-sorang hahahaha. Oh tak biasa la pulak! *cringe*

12hrs++ sleep gila that so not me, okay. From petang tak tutup tingkap, berapa banyak dah setan masuk bilik masa maghrib semalam hekhek. Bila bangun rasa mcm; kau manusia tak berguna haha, kerja banyak awat tak bangun. Pastu kan nak pinjam kereta hahaha.

TODAY IS MY PRODUCTIVE DAY, JANJI TAU.


#tak, takleh lepak do dengan budak gif. (Thankstoyou)-bermasalah.

Tuesday, 18 April 2017

Save Myself

Yeeeeeeeeeeeeeeeepie. Got present; class inovasi cancel. Tak, tanak fikir apa-apa pasal projek. Khidmat komuniti pun orang lain tolong fikir kan boleh? Mestilah boleh, tidur before meeting dan terjaga pukul 3 pagi. Kasihan kalian. Sorryla, takde member nak kejutkan.

So so so harini excited sikit sebab eh lalu dataran dan eh eh. Dari jauh nampak helmet and beg cukup dah, ok as usual orang belakang di belakang orang belakang. Hebat! Performlah seperti selalu dan hiduplah dengan matlamat yang tinggi. Anugerah Naib Canselor in shaa Allah :)

Pastu kereta AKD dah lama tak nampak, hope semua kat sana okay. Kat Instagram nampak bahagia, ok cool. Bagusnyaaaaa. JJ pun kata dia okay, dia faham.

Bagusnya semua orang.

Baguslah semuanya bagus-bagus

You know, at the same spot;
The scar remains
Even nobody is there



"I drove miles and miles but would you do the same for me"

"Life can get you down so I just numb the way it feels
I drown it with a drink and out of date prescription pills
And all the ones that love me, they just left me on the shelf, no farewell
So before I save someone else, I've got to save myself"

-Ed Sheeran

 

Monday, 17 April 2017

Once May ended, I......

Dia punya stress sampai rasa macam nak nangis

Tak, tak pelik
Irony.

Harini baru hari isnin haha. Baru diambang derita tau wahai Amirah. Semua benda tak settle lagi ni. Masalah-masalah yang tak perlu pun nak sumbat-sumbat masuk.

Aku cuma kena tahan sampai
Habis program.

Lepas tu aku nak duduk diam-diam, aku tanak jumpa sape-sape haha. Pergi mampus la apa pun. Sekali je, cukup sekali kau buat camtu. Aku memang pergi jauh-jauh. Aku tak marah dengan sesiapa. Kalau aku marah orang lain takpe, ni aku rasa nak marah gila dengan diri sendiri.

Kenapalah percaya semua orang. Orang tanak pun engko, setakat buat teman kejap-kejap boleh la. Harini kau teman dia, esok member tu teman dia, lusa dia duduk sorang.



Kawan?

Temporary attachment.
Semua orang sama je, aku pun.

Friday, 14 April 2017

Clouds

Yet, it's a risk that I personally up to take.

Pastu padan muka diri sendiri and as expected. All of you are from the same tree, branch-to-branch. But I was happy. The preparation and the excitement is just crazy, God know why hehe.

I would like to save all the beautiful and silent moment, where we breathe awkward smoke together and me standing stone instead of standing still. No matter what happen later, I tend to just remember just the sweet little things and be fine.

Lives are connected in continuous spectrum and may our path cross again one fine day, when everything falls into the right pieces of puzzles and we're happy.





Wednesday, 12 April 2017

Aum

tarik nafas perlahan
pejam mata.

tarik dalam hingga ke hujung
hujung nyawa.

jangan mengeluh, tenang. diam. okay, dah okay.

boleh heart attack kalau setiap hari ada kejutan
 orang sekeliling bahaya.

kau diam, dorang suruh bersuara
 kau bercakap, orang kata "kau ingat kau power".

"macam kau ada apa-apa pulak". aku nak bercerita je gila.

susah hidup dengan manusia ni, kan?

Friday, 7 April 2017

Clean

Dulu aku pernah cakap
Aku akan bahagia bila tengok kau bahagia

Aku nak tengok kau bahagia
& itulah punca kebahagiaan aku

Tapi kenapa aku tak bahagia bila aku tahu yang kau dah bahagia
Kenapa aku rasa nafas aku tersekat bila aku nampak kau bahagia
Kenapa sakit tu sama je bila kau pamerkan kebahagiaan kau
Dan kau betul-betul bahagia sekarang

Aku rasa kecik sangat
Sebab aku takde masa kau bahagia

Aku rasa janggal sangat
Sebab kau bahagia tanpa aku

Aku nak selalu ada dengan kau, susah senang ribut taufan.

Kenapa kau boleh okay dengan semua ni?
Memang ni ke yang kau nak?

Setahun tu setahun yang sia-sia ke?
Kau memang lupa terus ke?
Kalau kau buat semua benda yang kita buat dulu dengan orang lain or sorang-sorang, kau okay ke?
Kau tak ingat aku ke?

...

Aku kot yang tak sudah menipu diri sendiri
Aku cakap yang aku dah okay
Aku declare yang aku okay
Tapi bila benda kat depan mata
Aku rasa hilang
Ada benda dalam aku yang hilang

& benda tu ada kat kau.
Aku tahu
& selama hari ni memang
Aku tahu

Aku hidup dalam penipuan sendiri
Harini baru aku dapat tahu

Aku tak okay
Harini baru aku sedar

Aku betul-betul nak rasa bahagia bila kau gembira.
& aku tahu aku perlu betul-betul melepaskan
Seikhlas hati, meredha sepenuh jiwa

Aku akan lepaskan genggaman yang sakit ni, lihat diri sendiri jatuh dalam gaung paling dalam paling gelap. Biar aku cari kepingan diri aku, biar aku susun matlamat hidup aku sorang-sorang.

Aku janji aku takkan berharap lagi. Aku janji mata aku tak berkaca lagi bila tengok kau bahagia.
Sebab
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku betul-betul sayangkan kau.