Tuesday, 28 March 2017

.....

Bismillah

I think I'm doing fine, jadi sponge absorb everything. Even though rasa dah berat tapi anggap jelah macam hukuman dan yeh padan muka and takpe.

So basically everything is going good and gonna be fine (hurk). My timing is ok by timid. I take time, I susun langkah, aku bersihkan jalan supaya senang orang nak lalu. Supaya tenang orang yang lalu. Tapi timing kita mana lah nak sama dengan timing orang lain. Minda complicated terulung ni bukan semua orang reti nak faham. They wanna rush things, so they think in rush.

In the end, nothing lasts forever.

For the last few months I learned to be wise, I learned not to force things up, I learn to observe and feel the moment. I'm immature yeyeye then what? Semua manusia, dan aku pun tak terkecuali; membuat setiap perkara/perlakuan dengan signifikan tersendiri. Seburuk perangai pun, benda yang kau buat, keputusan yang kau pilih; bersebab.

Tapi sebab ada orang lain yang lagi hebat & lagi betul; sebab-sebab kau tu dia twist jadi alasan. '

Sunday, 26 March 2017

Sebab bodoh sangat

Because I talked too much
Because I showed too much

Ubah diri, keluar dari bulatan?
Forget the insecurity boundary?
Put your trust on another level?

Bullshits.

Crappy bullshit nonsense things that people wrote on books.

Just to give you a false hope.
In real life, it won't happen to just anyone.
It's good if you're lucky enough.

My dear self is paling teruk seteruk teruknya
Once i showed with the real me
People left.
Camtu je.

What the fuck insecurity boundary?

It's great to tell somebody about your plan, about the day.
& it's all gone to waste within a minute.

Macam orang bodoh
Eh why la percaya orang cepat sangat?

Orang yang kau kenal, share semua benda hampir setahun pun blah bodo-bodo camtu je
Ni orang yang kau baru kenal 2 bulan?
Everyone knows you are stupid at the first place
But you never learned



Wednesday, 8 March 2017

Exception

You know, I'm having a very hard time. My life are now in rush but my eyes relaxed every time I saw you in front of my door.  You are a miracle yang Allah hantar to fix the broken me. Tapi, I don't believe in me yet. I'm afraid.

Saya tak berani berharap.
Because none of anything would ever worth the risk.

I hope, Allah make it clear for us, for me and for you & I will be on my way to believe you.




I was enchanted to meet you

Monday, 6 March 2017

(8)

Bismillahirrahmanirrahim.

Pagi yang indah & cahaya soft koko bertebaran di muka bumi Johor yang aman. Jiwa yang tenang dan bahagia, seperti baru tersedar dari mimpi yang indah. Angin pagi menderu halus, menyapa lembut kulit.

Aku pandang langit, aku bau rumput.

Entah emo pulak tiba-tiba. Tahniah kepada diri sendiri tahniah kepada semua sahabat dunia akhirat. Kita telah bersama-sama menjayakan GIF 1.O dengan baik dan hebat. Hubungan yang juga sememangnya indah dan bersemi tali ukhwah yang in shaa Allah kukuh.

Banyak yang aku belajar. Nak nangis kalau aku buat listing.

Bila orang jadikan kau option dalam ramai-ramai long list name dia, kau tahu yang kau kena pergi jalan kan? Mempergunakan aku tika perlukan bantuan. Memberi harapan bodo. Aku bersyukur sebab aku dah tahu, aku bersyukur yang kita tersempak malam tu, siapalah aku untuk berharap dan untuk memandang rasa dengan sepenuh jiwa.

Siapalah aku kira untuk menumpang kasih.

Tapi, Allah selit kemanisan di penghujung jalan yang baru bermula. Andai kau mengerti...

Hadiah istimewa yang walaubagaimanapun aku masih ragui. Pagi ni aku mcm lupa apa yang jadi malam semalam, perlahan-lahan macam hilang rasa, amirah pelupa. Sesungguhnya perancangan Allah tu sangatlah hebat & sesungguhnya Dia Maha Mengetahui. Setiap urat hati yang sakit, Dia belai dengan penuh tenang. Seperti hilang semua. Sungguh aku cinta.

Terima kasih orang hebat, terima kasih kenangan manis, terima kasih awak yang terus berjalan jauh dari saya, terima kasih kepada orang yang stop memilih saya, terima kasih rasa buih yang awak kasi yang pegang sekejap. Terima kasih sepenuh air di lautan, sepenuh cinta dalam jiwa.

Aku rasa seperti terbunuh. Lalu aku rasa semakin hidup. Perjuangan masih panjang & moga masih ada yang sayang.

Selamat jalan!