Tuesday, 20 December 2016

Gummy Bear

Hidup memanglah.

Masa belum dapat, penuh azam, kau tabur diri kau sendiri dengan macam-macam ultimate goals iyek. Kau usaha habis power ni, semua alat kau bawak keluar. Sebab kau nak menang. Aim kau, nak dia.

Bila dah dapat, letak tepi macam 'eh i kenal you ke'. Sama dengan AS.

When you shared all, you give almost everything. But you are not some kind of sticky gummy on his head.

Friday, 9 December 2016

Setiap Kali Aku Melihatmu



Kehadapan sayang (haha).

Awaklah kisah cinta saya yang rumit dan sangat aneh. Paling tak dijangka, paling saya tak pernah terfikir. Wow, daripada kenal masa i-fest dulu sampai harini, macam tak percaya kan? Saya lagi tak percaya kita berjaya sampai ke hari ini. Terima kasih awak, penyabar dan setia.

Sekarang awak dah lain. Awak dah tak bukak dah tab saya, tak mintak dah. Awak dah tak kisah. Awak tak cemburu pun. Ah memang lah bagus mcmtu, tp perubahan tu menunjukkan siapa awak. Awak dah tak kisah. Kan?
 
Saya banyak menyusahkan awak. Setiap masa, setiap hari, setiap malam. Saya selalu mintak benda bukan-bukan kat awak, nak makan tu nak makan ni, nak bear 1000cm la apalah. Saya selalu cakap benda bukan-bukan. Saya selalu sakitkan hati awak yakni bila awak buat silap apa2, mesti sy tegur direct. Saya selalu sound awak tajam2, saya selalu perli awak.

Awak?
Awak senyum je, awak gelak.

Sayang, saya tahu kadang-kadang awak hilang. Kasi masa utk diri sendiri, awak rimas eh? Saya lain eh daripada saya yang awak kenal mula2 dulu? Sorry awak. Awak selalu kata awak sayang saya sangat blahblahblah tapi saya tahu ada je benda yang awak tak cerita kat saya, ada je benda yang awak simpan sorang. Saya? Tahi hidung warna hijau pun sy bagitahu awak. Sayang, sayang…

Takut tau, awak sayang saya. Tapi awak tak honestly pilih saya pun . Macamana ni? Kan lagi senang kalau awak terus terang je cakap perkara sebenar daripada sibuk convince kan saya utk bertenang and percaya yang awak sayang saya? Saya tahu saya tak cantik, saya tahu perangai saya tak semegah, merajuk, marah-marah, sewel-sewel. Tak macam perempuan normal. Saya tahu saya selekeh, kalua weekend tu mmg repeat tudung sama je. Seluar sama je. Takde sense in fashion.

Gaya pun lame gila. Tak pandai bergaya cantik2. Tak pandai buat banyak benda sendiri. Mesti lain dgn perception awak masa awak mula-mula kenal saya dulu kan? Pada saat ni, adakah awak lihat saya saya still sama se-amazing dulu?


Saya tahu.
Tak. 

Kan?

Saya tak tahu kenapa awak masih berada dgn saya disini. Awak mesti malu nak mengaku saya ni gf awak kan. Saya huduh, saya tahu. Saya bising, saya tahu.

Saya memang tak boleh paksa awak pergi, sebab awak akan setia kat sini. Tapi saya sangat doubting on asas kesetiaan apa yang awak pakai. Saya nak awak jatuh cinta dengan apa yang saya buat, selekehnya saya, gilanya saya & segala kelemahan saya. Seperti saya setiap masa jatuh cinta dengan awak.

Tapi, saya tahu. Awak dah hilang rasa.
Awak rasa
Tawar.

Saya teringin nak rasa, duduk dekat dataran JB tu, tgk orang, tengok langit langit malam dengan awak dan having simply a deep conversation tanpa ada filter.

Maafkan saya sebab dulu saya tak jujur memilih awak. Sekarang, saya yang menagih perhatian awak. Maafkan saya, saya tak pernah matang. Suka cari gaduh dgn awak. Saya risau. Sebab awak dah tak pandang saya. Awak senang-senang memilih utk pergi dari saya.

Sayang, jujurlah dengan diri sendiri. Takpe kalau terputus di tgh jalan pun, asalkan tiada yang terluka. Saya takut nak bayang apa –apa tentang kita, sebab saya dah tak yakin dengan awak. Kalau ada jodoh, adalah. Kalau takde, pun takpe. Saya tak boleh paksa awak utk suka saya.


I love you.

Saturday, 3 December 2016

Choose or leave

Often i think, betul ke dia.

All this time, I live my life without any consent of deep thought for anythings. But now, I just helplessly couldn't let things passed by and life to the fullest.

I'm a big, grown up woman with good education. I won't waste any of my minutes for something that I wasn't sure of but I still take it as mine. Erk

But yeah, no one could ever hides themselves for too long. I keep on believe on that. Now, today yes I can see it barely within my two eyes. So should I wait and analyze even more? Should I just stop, and make my own way?

I don't know either. I'm still waiting for an answer.

Friday, 18 November 2016

hahahahai

I honestly want you yo be happy. & want me to be happy. So, stop whatever you are doing, find yourself once again and let start over.

i believe in you! thanks for the cake.

Saturday, 10 September 2016

Bye

*sighing*

It's a relieve. To stop being anyone's burden. Having a girlfriend in such a young age is suck, i know. I hope you can really go, you really pissed off, you get over me, over everything, move on and sleep. You will meet someone else tomorrow.

Sleep well my man. Life is always like this.
I'm a problematic girl.

& you just too late to realize.

Tuesday, 6 September 2016

Ayam

Assalamualaikum.

Salam kegembiraan hari ke-3 mula kuliah. Takdelah gembira sangat, tapi rasa okay & bersyukur. Masih berkongsi rasa bersama freshie. Hidup yang Alhamdulillah, cukup dan sempurna (dlm skop pemahaman diri sendiri). Aku ada ibu, ayah, adik. Aku ada kereta, bilik yang cantik, kolej yang center, kelengkapan bilik lengkap, suasana nyaman, warna-warna ketenangan, aku ada classmate, aku ada tasya, faz, fizah, khai, zira, aku ada Aniq bersama usahanya, kesabarannya, kekeretaannya, masa yang mampu diluang, kehandsome-annya dan segala kebaikan yang ada pada diri dia.

Apa lagi yang aku tak cukup (dalam keadaan aku; pelajar tahun 2 yang tak kaya, tak bijak, takde biasiswa dan sumpah tak lawa).

Bila aku cuba lewati kehidupan first-year aku, aku tak sangka hari ini aku hidup senang (campus life).

Dan sifat aku memang begitu, mahu mengekal kemanisan setiap persahabatan dan perjumpaan. Tapi aku tak mampu, dan aku sibuk. Tapi aku masih ingat, terlalu segar untuk diimbas. Tapi yang kau pendam sendiri memanglah tiada siapa yang tahu.

Angin bertiup lembut ~
Memberi rasa ngilu hingga ke tulang hitam, dalam.

Macam kenangan bersama i-fest. Sikit pun aku tak boleh move on. Setiap orang, setiap rasa, setiap karakter, setiap jwa, setiap teguran, setiap masa, setiap gambaran; aku masih ingat. Dari mula aku apply, join 1st meeting till harini. Orang-orang yang aku jumpa disana amatlah amazing dan aku hanya seketul daging busuk tepi longkang belakang jamban dalam api yang org tak kan pernah perasan dan takkan pernah peduli.

Satu per satu pergi meninggalkan aku, macam kita tak pernah senyum dan ketawa sama-sama. Daripada yang berkonflik besar hingga berkonflik kecil, semua cuba aku tahan untuk pergi. Tapi kalau orang dah nak pergi, buat apa kau nak halang lagi. Kau faham kan?

So, shhohh la.

Kalau tanak stay, pergi jelah. I have nothing to lose. Maybe aku dah bazir masa for those who not worth it untuk menaip entry ni but mampusla aku nak peduli. Takpelah, kau pernah cakap

"kau tak boleh nak semua orang suka kau"

Lalu, kau boleh jalan.

Friday, 22 July 2016

( )

I'm not good. I wish I'm a loner.











I wish I could go so that I'll feel better.

Thursday, 14 July 2016

Cantik

Sebab tak semuanya indah dan tiada yang kekal indah selamanya.

Yang datang pasti pergi. Yang pergi mungkin kembali.

Usah ditunggu lagi. Usah dikenang lagi.

Biar mereka pergi. Biar ku bawa diri.


Yang pergi pasti berganti.

Jangan dipaksa hati.

Tenanglah memujuk hati.


Hilang yang ada ganti.

Tak siapa pun yang rugi.


Kepada yang masih setia,

Terima kasih sepenuh air di lautan.

Kepada yang masih ada,

Mari nikmati sisa-sisa perjalanan bersama.


Hidup sememang begini.
Kau harus tahu.

Wednesday, 25 May 2016

Dia dah pergi, kau ni memang tak paham-paham bahasa lagi?

Dia dah tak peduli, kau nak apa lagi?

Kemaskan tujuan kau disini

Kau datang UTM mmg sebab ini ke?


Wahai Sang Pemilik Hati, teguhkan hati yang berbolak-balik ini


 








Moga aku jumpa ketenangan. Moga kau terus berbahagia.

Sunday, 17 April 2016

The problem now is me. I did found my way out of the conflicts and everyone doing great job as a friend but I can't stand being alone. The loneliness really kills me. Terbiasa sangat ada org untuk berbual, ajak keluar and all. To restrict myself now, it's even harder and annoyying :(

Well this indicates me that I don't have many friend, dush. Takpelah, willpower kena kuat.

Thursday, 14 April 2016

So I'm being quit peculiar about my traffic and yeah, there is no you waiting here anymore. Not even here. I dont wanna mention how unprofessional you're. You might never know as you will never read. But I'm giving you what you want and what you need. See, the breakdown of our irrational 'tolerated' love consequences.

Wednesday, 13 April 2016

Bersama angin ia pergi
Satu per satu kenangan
Seperti daun luruh
Seperti tak pernah bererti

Tuesday, 12 April 2016

Api Mati

Daun rapuh kuning keemasan
Jatuh

Terbang


Jauh


Pengertian yang tiada rasa
Analogi melawan suasana


Langit jingga
Terang tapi silau
Kau ada tapi aku tak rasa
Kau pergi aku tak berdaya

Seperti manusia yang hilang diri sendiri
Kesinisan sadis
Sifat api yang julang entah dari mana
Itulah aku pada saat ini

Biar
Biar aku hilang segala
Biar aku lepas semua

Terima kasih awan tenang
Aku nampak sang petir garang
Terima kasih kerana mengubah aku
Aku suka aku yang begini

Perangai huduh seperti syaitan.

Semua yang ada
Aku mohon kamu pergi
Biar aku hidup sendiri
Biar aku kekal begini

Biar sifat aku kekal menyakiti
Sampai mati

Thursday, 18 February 2016

2 magical phrases

Assalamualaikum superhi.

I used to love that name. From zaman kanak-kanak lagi aku jealous gila with anyone dengan nama tu (come to happen that it is nama lelaki kekeke).

Setiap kali buat story, i tend to imagine the hero guna nama tu. But when I was about to publish them, i'll change the name dengan nama yg lain, atas alasan aku nak simpan nama tu sampai satu masa yang entah bila-bila. Sound somehow sangat childish but it really happened.

I live my whole live fangirling to that one name and its like aaaaaaaa omg omg. (sorry can't help it). But most of the time, i have no friend with that name. Kenalan tu maybe ada but yeah macam passby je.

What the best part is, rn I have someone that I know, friend of course with that magical name hahaha. It's like a dreams come true. So one of my wishlist already accomplished! I can't wait to really use that name for my next story hujuhuju.

(& someday he might be reading this as well)


Superbye.
Mega Ultron Mira.


Thursday, 11 February 2016

Mistletoe rhyme

Assalamualaikum.

Someone must've been expected this.



Slow down.
Thank you to the wishing stars.
And to you too.

Take it slow and stop.

It's feel so new, so refreshed.
Everything looks so green.
Grace.

I will miss everything
Every single pieces of us
They might've shattered on the floor
But I'll live to realize that i know the truth

Life is worth a living
After all.

Saturday, 30 January 2016

Dad, I'm home!

Honestly, we're not being honest
Just because we used to it
Doesn't really mean that we need it
Not necessarily we have to get fitted

At a point
You will feels like you wanna walk away
It's the turning point actually
You, moving forward
Leaving everything behind
Is another way to get back to where you belong

The straight moving forward is actually a circle
Literally or not

Things turn out to be a cycle
Living a life is always a cycle


And yeah. Welcome home.

Wednesday, 27 January 2016

Pause

I had enough of everyone, of everything.
I used to say

I'm okay, i don't mind, it doesn't matter

a lot.

I'm not a wonderwoman. I'm just a stupid girl.

Things falling apart
People leaving
Things changed
Time wasted
Dreams broken



It's okay amirah. Dunia akan kiamat dan semua akan berakhir.

Sunday, 10 January 2016

Hi Husna!

Assalamualaikum Hi.

So, happy belated birthday to my beloved Husna. Terkezut aku pagi-pagi baca whatsapp kau yang panjang lahanat tu haha. Ingat kau tak perasan yang aku tak wish HAHAHAHAHAHA. AKU SAJA SUKA CARI BALA HAHAHA.

Tak, aku tak marah dah. Kan kau dah banyak kali tanya aku, and aku ok je (hehe). And aku pun malas nak marah ke nak layan marah ke. Aku penat hahaha. Banyak benda lagi aku nak fikir.

It really something la kita rapat cuz we're so different. From sekolah sampai matriks kita macam kawan atas angin je hahahaha. Kau ada, kau lalu, aku rasa angin hi hi bye bye. Maybe memang jodoh kita bersama lambat sikit. Better late than never.

Terima kasih sebab banyak sangat tolong aku, terima kasih sebab sentiasa ada untuk aku. Terima kasih sebab sudi kongsi macam-macam cerita and pengalaman kau, mahal tau benda mana aku nak cari. Happy belated birthday my wonderful girl, may Allah showers you with blessings and all. Study molek-molek, but kau pandai hahahahaha. 

Aku tanak dengar dah kau cakap pasal benda ni k, let just hang out together banyak-banyak and create memories banyak-banyak. I love you and I won't stop. Stay pretty and and never stop bringing happiness to others (Ya Allah english aku sampah sangat sekarang hahahaha, bear with them k baby).

sisterhood forever kan. #sissupportsis