Friday, 25 December 2015

011215

"Soon enough I won't think about you every single day. And I may even forget to mention your name as I pray. Soon enough, I will be able to survive if someone steal you away. And when the time comes, we will forget to tell each other "Happy Birthday". And (hopefully) soon enough, I'll forget why I ever loved you in the first place."

-Elevation, Farah K. Terfaktab

(tiada kena mengena dengan yang hidup atau mati)



Wednesday, 23 December 2015

#cinta

Hari lahir kelahiran kekasih Allah.
.
.
.
.
.
Rindu, kepada kau yang tak pernah aku bersua muka. Terikat teguh atas nama iman dan takwa. Aku ini umat akhir zaman, Ya Rasullulah. Aku ini hina yang paling hina. Atas pengorbanan dan perjuanganmu, aku di sini hidup dengan baik, moga aku menjadi makhluk yang tahu membalas jasa dan pengorbanan.

Biar. Biarkan cinta terus mekar bersemi. Andai sahaja, aku mampu merinduimu sepertimana Bilal....

Sekali lagi, aku manusia akhir zaman yang lalai.


Tapi aku takkan pernah berhenti mencuba, selagi matahari masih belum terbit di sebelah barat, selagi mentari masih memancarkan sinar, selagi langit masih indah tidak menghempap lautan maksiat, selagi pagi masih berembun.

Besar sungguh pengharapan aku untuk berjumpa dengan manusia paling hebat, paling mulia di syurga nanti, mengaku sebagai umatmu. Mengaku bahawa tangan-tangan aku ada bakti dalam perjuangan agama, menyambung sirahmu dalam membawa Islam.

Hari ini, Islam dan manusia itu membawa cabang yang berbeza. Jahiliyah itu satu perkara biasa. Dosa itu seperti general trend yang awesome. Tak ramai yang takut neraka. Penyakit wahan merata-rata. Aku juga kadangkala seperti mereka, bahkan mungkin lebih teruk dari itu. Tak henti-henti masuk ke persimpangan yang silap, tak henti-henti jumpa orang yang salah.

Moga masih ada warna untuk kita calitkan dari palet-palet ke contengan di permukaan diri yang masih samar-samar. Moga kita masih rasa, yang dosa itu pembawa binasa.


!

Seminggu dua ni, berapa kali aku kena marah tanpa sebab. Yang marah semua lelaki.

Asal? Belakang aku ada saka hitam ke? Buat korang marah sangat dengan aku.



Kata jiwa hitam kan, layanan pun serba gelaplah. Padan muka saaaaaaya.

Monday, 14 December 2015

Go fucking away from me

Woah best.
Honestly, I gelak banyak.

Nama pun kehidupan. Siot tak sudah. I thought, umur mematangkan perbuatan. Ternyata I salah (again). Acah-acah jujur, nothing to hide. I believed.

You just go. Entah jauh mana you boleh pergi dengan perangai shitty you tu, we'll see. No matter how bad it is, just tell me then. Memang you akan always cari mangsa from kalangan adik adik phew bahbdanffbhsdbhdfnasu. Funny.

Eh rugilah I, you dah lah comel overload. Dengg!


You know, zaman ni I can always find every single tiny details of you. Sadis kan?

But you pun tak boleh nak agak which stories of yours yang I jumpa. Which is lagiiii sadis.

Thursday, 10 December 2015

I'll stay unconditionally

I don't know where this road lead me to

I know
We don't promise tomorrow

I don't have much fun as he might had
I also don't know why did I stay
I'm practically clear to not be suited for those things
Still, we both know that I still there.

Aku tiba-tiba teringat impian aku yang taknak kahwin. Haha, kini gemilang itu semakin aku genggam HAHAHA. The longer I stay, the more aku rasa tak mahu kahwin.

Sebab aku tak layak...................

Dahtu, asal kau sendiri yang tak melayakkan diri kau?

Bila dah habis, he will walk away macam takde apa jadi. Kau tahu tak?

Tahu.

Macam orang lain, he won't stay long. Tahu tak?

Tahu.







Uncontrollable rage, making me stay. Unconditionally. Ecewah! Woha!


Tuesday, 1 December 2015

My Deepest Ocean Blue

Jalan kaki
Pulang dari library
Pekat malam
Pendam rasa
Gelak gila
Renung ke langit
Andai aku boleh terbang ke galaksi

Tinggalkan semua ni
.
.
.