Monday, 30 November 2015

messedpost#4

Aku bermimpi rupanya-rupanya semalam. Aku bangun lambat lagi, nak try nasib mana tahu mimpi jadi kenyataan. Makan kat Meranti kejap, tapi aku tak jumpa dia. I mean takdelah adegan-adegan "Im-not-your-2-nights-fling". Sob sob. Senang cerita, hidup suruh aku move on. Takdir kami tu dah tak sehaluan.

Satu benda tentang realiti kehidupan is, dia tak pandai berpura-pura. Whatever happen, happen. Showing us a really dark side of our pathway without hesitant, realistik kot. Hidup dengan manusia banyak tipu-tipu, pergilah lepak dengan kehidupan, mesti kau sakit. Pastu kau penat, pastu kau mati.

K, jap ni #messedpost kan HAHAHAHA. maafkan saya.

So, lepas few days move'd' on I need to meet that very guy. Oh I left something behind that day. It's a night to remember (eww). I was like emm emm dahlah nyanyuk, tak cam muka. But so brilliant of me that I know his car. So we talk sekejap and perang dua tiga musim sejuk, salju then we departed. A very awkward goodbye. *sigh sampai jatuh atas lantai

He said that someday he will bring me out, but he didn't. He never contact me back after that very "night to remember". Why? Sebab dia baru perasan yang selama ni dia texting dengan perempuan berwajah hodoh, katik pulak. Come on, jangan lupa kita semua manusia kot. Tak payah sembang kosong, kita semua suka benda lawa. 


Wait, salah aku ke camera Oppo aku memang lawa tanpa perlu pakai application?
And tanpa perlu aku jadi lawaaaa..


So that how I've got rejected, aah the fear of rejection? Tak pernah wujud dalam kamus hidup. 

Kalau kau rasa, kau datang hanya seketika detik dalam hidup orang lain, dan kemudian berlalu pergi seperti tidak pernah ada kaitan dengan orang tu. Baik kau jangan datang langsung.


No comments:

Post a Comment