Sunday, 1 November 2015

#Bitchilogy2

Assalamualaikum. Hi.

Walaupun malam ni sarat sikit, well baru lepas tengok cerita Korea kat bilik Faz. Weirdly how i could quickly digest things macam falsafah kehidupan after tengok cerita Korea. Selalu sangat camtu. Macam sekarang nilah. Aku actually memang buat buta je, memang tahu tapi tak nak tahu yang aku dah tahu. Tulah, hidup. Aku nak cakap apa lagi.

Macam drama, tapi special sikit takdir yang Allah rancang, tulis khas untuk aku. Sweet kan?

Aku tak kisah, aku tak pernah peduli pun siapa yang nak datang dan pergi dari hidup aku. Kotorkan hidup aku? Memangnya aku begitu. Memang semua yang datang pasti akan pergi. Yang bermula pasti akan berakhir. Macam kau. Dan. Aku. Bila fikir balik, gosh memang kelakar gila. Memang semua benda akan jadi memori. Memori dicipta untuk dikenang. Kenangan wujud untuk dirasai bila semua kenangan dah tiada dalam genggaman kau. Tiada apa yang tinggal untuk dikenang selain kenangan. Sedih. Sakit. Apa? Nyatakan sahaja.

Betapa segala angan-angan jadi sampah tepi jalan. Konon cari ketenangan, sebenarnya kau mencari keping-keping hati kau yang berterabur tercicir di satu jalan panjang penuh cabang. Yang dia dah buang tanpa ada sikit pun rasa kasihan. Dia tak peduli pun. Dia dengan bangga kata, inilah kehidupan. Jodoh, ketentuan semua Allah yang tentukan.



Fuck off man.

I know that well. Very well. I'm not any kind of stupid girl. No and never. I'm not that desperate as ... you. I live and learn how to survive. You keep on your kononnya "brilliant-talk". Cakap meh kasi gegar satu dunia. Tapi sebenarnya kau sama je. Cerita macam gempak sangat, macam aku ni kudis takde iman.

Come on, teruskan bagi night wishes kat dia and tabur janji-janji palsu. Jangan lupa kasi ayat Quran pasal jodoh dan hadis pasal poligami. (I'm not making jokes or perlekeh, I'm saying what I expected from you)









Say goodbye and deal with it.

No comments:

Post a Comment