Monday, 30 November 2015

messedpost#4

Aku bermimpi rupanya-rupanya semalam. Aku bangun lambat lagi, nak try nasib mana tahu mimpi jadi kenyataan. Makan kat Meranti kejap, tapi aku tak jumpa dia. I mean takdelah adegan-adegan "Im-not-your-2-nights-fling". Sob sob. Senang cerita, hidup suruh aku move on. Takdir kami tu dah tak sehaluan.

Satu benda tentang realiti kehidupan is, dia tak pandai berpura-pura. Whatever happen, happen. Showing us a really dark side of our pathway without hesitant, realistik kot. Hidup dengan manusia banyak tipu-tipu, pergilah lepak dengan kehidupan, mesti kau sakit. Pastu kau penat, pastu kau mati.

K, jap ni #messedpost kan HAHAHAHA. maafkan saya.

So, lepas few days move'd' on I need to meet that very guy. Oh I left something behind that day. It's a night to remember (eww). I was like emm emm dahlah nyanyuk, tak cam muka. But so brilliant of me that I know his car. So we talk sekejap and perang dua tiga musim sejuk, salju then we departed. A very awkward goodbye. *sigh sampai jatuh atas lantai

He said that someday he will bring me out, but he didn't. He never contact me back after that very "night to remember". Why? Sebab dia baru perasan yang selama ni dia texting dengan perempuan berwajah hodoh, katik pulak. Come on, jangan lupa kita semua manusia kot. Tak payah sembang kosong, kita semua suka benda lawa. 


Wait, salah aku ke camera Oppo aku memang lawa tanpa perlu pakai application?
And tanpa perlu aku jadi lawaaaa..


So that how I've got rejected, aah the fear of rejection? Tak pernah wujud dalam kamus hidup. 

Kalau kau rasa, kau datang hanya seketika detik dalam hidup orang lain, dan kemudian berlalu pergi seperti tidak pernah ada kaitan dengan orang tu. Baik kau jangan datang langsung.


Sunday, 29 November 2015

messedpost#3

Serabut sangat hari aku pagi ini. Habis volunteering program malam semalam, patut nak siapkan assignment and study untuk re-test. Tapi kepenatan telah membasahi diri aku, zzzzzzzzzzap bangun pagi pukul 7.30. Ohmyyyyyyy.

Ok memang hari ahad memang takde kelas tapi hari ni ada kelas ganti. Then, kelas dua jam tu ramai yang kena present so I was thinking that I need to vote for them just like how they cheered for me. Huu sayang classmate woi. So, I mandi semua but memang dah lambat just lantak i don't care, asalkan aku datang.

Dah keluar bilik, gaya sesempoi mungkin, malas sangat mungkin. Lalu Meranti, terus perut aku meraung minta diisi. Aku hampir pengsan di tempat kejadian. Alang-alang dah lambat, biar jelah lambat ye dok hoho. Aku pun sepantas kilat menyambar pinggan and amik nasi gowengg (lelz). Menikmati sarapan berasap ditemani gerimis pagi, peh woha gila.

Teringat post aku pasal dua malam tu, aku bangun pagi ni aku tekad nak mulakan hidup seperti sediakala. Cool and egois (apakah? haha).  Biarkan dia, semoga mati dibawa angin derita. Tinggalkan cerita, lepaskan hati lihatlah dia gembira.

Tiba-tiba ............

"I'm not your two-night-flings"

Suapanku terhenti (cliche). Aku mana ingat suara dia, mana cam sangat muka dia. Haaaaaa kau suka dia tapi kau tak cam dia. Legend betul perangai. Aku nak berpaling tapi aku takut ucapan tu bukan untuk aku. Tapi tu kan ayat blog aku semalam. Aku buntu hahahaha nak berpaling ke tak nak.

"Belakang"

Takleh fikir apa dah, automatik pusing belakang. Tapi separuh pandang aku terlihat susuk tubuh tinggi lampai. Aku tahuuuu....




"Just stay, will you?"
.
.
.

Saturday, 28 November 2015

messedpost#2

Assalamualaikum.

Pintu hati diketuk, hati yang mati seakan-akan malap dan kedinginan mula mengintai di jendela. Siapa gerangan. Oh, manusia. Biasa.

Aku juga manusia biasa. Biasalah.

Hadirnya berita gembira, menceriakan hari hari aku sentiasa mendung. Awan hitam dan kelabu juga sudah muak untuk memayungi aku. Lebatnya hujan dan rintik rintik yang sentiasa mahu menyakitkan dan menyejukkan aku hingga ke tulang hitam. Seakan sudah bosan melihat epilog kehidupan aku. Maafkan aku....

Hadirnya dia, baru hanya seketika, telah menerbangkan debu debu tebal yang telah menyelaputi ruang kosong yang tiada berpenghuni setelah sekian lama. Nyaman rasa jiwa. Baru aku sedar, sudah terlalu lama aku menyendiri, sudah terlalu lama aku memendam. Sunyi seakan sudah sebati.

Hadirnya dia, membawa satu perubahan rasa yang sangat ketara. Aku sangat sedar. Sangat takut. Eh, seronoknya rasa cinta?

Oh, baru kenal, baru jumpa tiba-tiba dah claim tu cinta? Ah, cliche zaman batu belah batu bertangkup; cinta itu buta.

Terbayang, berangan, impian lalu jadi cita-cita. Semarak api cinta yang sumbunya sudah lama kesejukkan. Hebat sungguh rasa. Dasar manusia.

Dalam satu malam, satu rangkai panjang perbualan di Whatsapp, cukup buat aku kata "zauj". Alahai, perempuan........hati lembut macam dadih lembik. Kesian.

Beza umur yang jauh, hanya tahu nama dan no telefon semata-mata. Dia seorang yang sibuk. Tak peduli pun sebenarnya pasal aku, haritu acah-acah je dah alang-alang free, main whatsapp lah kejap. Dia dah berada di lingkungan luar dari aku. Apa kau ingat takde perempuan lagi hebat dan cantik ke di dalam lingkungan hidup dia? Aku ni macam pasir je kat Danga Bay yang tengah tambak sekarang ni.

Aku sedar, aku tahu diri.

Aku tahu siapa aku.


Aku tahu aku ini tiada apa pun di mata kau.

Lalu aku angkat kaki, mengundur diri. Aku akan berhenti. Kau terlalu hebat, tak setara dengan aku yang loser ni. Terima kasih atas segala rasa. Hebat sungguh penangan cinta. Terima kasih sangat-sangat tau, buat aku rasa hidup untuk beberapa momen dalam hidup aku. Buat aku rasa, aku ini bukan penunggu mahupun penanggal di tepi jalan sebelah blok asrama kau. Thanks for making me feeling real.

Kau mungkin hanya my 2-days-fling. My two nights stand. Thanks for our two nights. Semoga malam ni bukan malam ketiga aku jatuh cinta pada kau.

ps: i love you, my 2-days-fling.

AS

messedpost#1

I'm standing on a bridge
I'm waiting in the dark
I thought that you'd be here by now
There's nothing but the rain
No footsteps on the ground
I'm listening but there's no sound

Isn't anyone trying to find me?
Won't somebody come take me home?

It's a damn cold night
Trying to figure out this life
Won't you take me by the hand?
Take me somewhere new
I don't know who you are
But I... I'm with you
I'm with you

I'm looking for a place
I'm searching for a face
Is anybody here I know
'Cause nothing's going right
And everything's a mess
And no one likes to be alone

Isn't anyone trying to find me?
Won't somebody come take me home?

It's a damn cold night
Trying to figure out this life
Won't you take me by the hand?
Take me somewhere new
I don't know who you are
But I... I'm with you
I'm with you

Oh why is everything so confusing
Maybe I'm just out of my mind

It's a damn cold night
Trying to figure out this life
Won't you take me by the hand?
Take me somewhere new
I don't know who you are
But I... I'm with you
I'm with you

Take me by the hand
Take me somewhere new
I don't know who you are
But I... I'm with you
I'm with you

I'm with you...

So that I have someone with me.
At least, someone.


Least.

Saturday, 21 November 2015

Finale

Hidup. Betapa banyak warkah aku nukil mengenai hidup, aku masih lagi makhluk bewatak gagal. Antologi Gagalis pun aku gagal hewhew.

Jalan ragah yang tak pernah mudah. Sangka kau akan kebahagian atas bumi yang bolat ini. Mimpi kau tentang cinta yang masih belum pasti. Nafsu kau terhadap perkara yang tidak abadi. Kau terus mengejar kesempurnaan, hingga hilang nilai kemanusiaan sedikit demi sedikit.

Setan kiri kanan, gelakkan kau. Kesian.

Hati, fitrah tubuh yang paling complicated dan paling power (dari segi alami). Kau jangan nak berdebat pasal pentingnya otak dalam badan manusia blabla. Ingat aku tak belajar biologi? Heh. Hati ni special sebab fitrahnya yang berbolak-balik. Baru tadi kau cakap yang kau nak turun cafe pergi makan, tapi after 2 minit kau kata tetiba cam malas pulak. So kau terus tak pergi.

Anggota lain, kalau lapar pergi cari makanan, nak kencing, jalan pergi toilet, kalau mengantuk, tidur. Dorang tahu apa yang patut di buat. Hati?

Tak pernah fixed. Takkan pernah.

Semoga berbahagia.

.
.

Dalam kepalsuan.

Aku ini pendengki sadis yang sedang menanggung kekalahan di medan perjuangan.
Tunggu hingga aku punya kekuatan, mencari semula kebahagian yang sebenar-benar kebahagian. Maafkan aku. Moga kau dari jauh tersenyum kesinisan.


Kerana
Akhirnya aku sendirian.
Dan penghujungnya,










.
.
.
Aku sepi.

ps: aku masih menikmati serbuk milo dengan lahap sambil melihat lampu-lampu kemeriahan tanpa hening sesusuk pun manusia, mendengar lagu-lagu Kodaline, andai kau masih merindui.

Sunday, 1 November 2015

#Bitchilogy2

Assalamualaikum. Hi.

Walaupun malam ni sarat sikit, well baru lepas tengok cerita Korea kat bilik Faz. Weirdly how i could quickly digest things macam falsafah kehidupan after tengok cerita Korea. Selalu sangat camtu. Macam sekarang nilah. Aku actually memang buat buta je, memang tahu tapi tak nak tahu yang aku dah tahu. Tulah, hidup. Aku nak cakap apa lagi.

Macam drama, tapi special sikit takdir yang Allah rancang, tulis khas untuk aku. Sweet kan?

Aku tak kisah, aku tak pernah peduli pun siapa yang nak datang dan pergi dari hidup aku. Kotorkan hidup aku? Memangnya aku begitu. Memang semua yang datang pasti akan pergi. Yang bermula pasti akan berakhir. Macam kau. Dan. Aku. Bila fikir balik, gosh memang kelakar gila. Memang semua benda akan jadi memori. Memori dicipta untuk dikenang. Kenangan wujud untuk dirasai bila semua kenangan dah tiada dalam genggaman kau. Tiada apa yang tinggal untuk dikenang selain kenangan. Sedih. Sakit. Apa? Nyatakan sahaja.

Betapa segala angan-angan jadi sampah tepi jalan. Konon cari ketenangan, sebenarnya kau mencari keping-keping hati kau yang berterabur tercicir di satu jalan panjang penuh cabang. Yang dia dah buang tanpa ada sikit pun rasa kasihan. Dia tak peduli pun. Dia dengan bangga kata, inilah kehidupan. Jodoh, ketentuan semua Allah yang tentukan.



Fuck off man.

I know that well. Very well. I'm not any kind of stupid girl. No and never. I'm not that desperate as ... you. I live and learn how to survive. You keep on your kononnya "brilliant-talk". Cakap meh kasi gegar satu dunia. Tapi sebenarnya kau sama je. Cerita macam gempak sangat, macam aku ni kudis takde iman.

Come on, teruskan bagi night wishes kat dia and tabur janji-janji palsu. Jangan lupa kasi ayat Quran pasal jodoh dan hadis pasal poligami. (I'm not making jokes or perlekeh, I'm saying what I expected from you)









Say goodbye and deal with it.