Friday, 16 October 2015

#utmawesome2

Assalamualaikum hoho.

Keadaan begitu menekan dan aku hanya mahu bergumpal seperti bola salji di dalam comforter. Well, I really think that I should write about few explicit things sebelum aku lupa dan hilang rasa haha.

Lately, aku agak gagah duduk di library. Cuma 2-3 hari ni je aku longlai sikit. Almaklumlah letih gilaa. Kopi pun memang aku nak tinggalkan. Dulu, aku minum around 4 cup sehari. Muka aku ni lah paling taat setia kat vending machine tu. Jerawat mencanak macam hantu apa dah, lalu aku mengalah dan akur pada kehendak jerawat puaka ni hoho.

So so so, dalam library especially malam  minggu memang local student duduk dalam bilik, tidur, tengok movie dan makan maggi. Nak canggih sikit, keluar jalan ke apa. International student memang akan tercongok dalam library ni tegak memanjang cam bela saka (hahaha mulut jahat). Taklah, aku gurau je, aku nak cakap yang dorang sangat hardworking. Aku pernah tengok ada student from Nigeria yang duduk kat meja belajar tu 6 jam straight! Apa kejadahnyaaaaaaaaaaaa.

So, aku kenal Song Pil Kyung, exchange student from Korea huhu. By the way, kat sini memang ramaaiii sangat foreign student. Kalau makin malam kau kat area library, kau boleh lupa yang kau sebenarnya berada di Malaysia. Eceh. Aku memang communication skill memey cam harom so tak ramai international student yang aku tegur.

But takpe, itsokay. Dekat UTM ni kita ada Fazz. HAHAHA.

Takdelah, for sesiapa yang tahu how much aku sangat teringin nak study abroad memanglah i want to seek their experience. But bila aku tengok Song hahaha nak nangis aku dibuatnya. He wants everything to be on a perfect track. But untuk aku, sebab aku tak minat dengan benda yang aku buat ni sebenarnya so I found myself wandering dalam gelap, jadi terlalu fleksible. But seronok sangat dapat rasa macam-macam benda baru.

And library ni dah macam rumah kedua aku. And aku sangat sangat sangat dah consider untuk tukar course , "Phsychology and Human Resource Development". Actually aku baru tahu course tu ada kat sini sebab masa archery tadi aku ada kenal sorang student from course tu. Then, aku terfikir balik yang aku kena tukar kolej emmmmm. Ptptn aku repair and renew. And banyaaaak sangat benda yang aku kena tukar. Dan aku memang jenis pemalas. So aku pun menepek lah dalam SSCZ. But, we'll see.

Cakap pasal archery, peeeh memang bestlah. Agak payah at first, but so cool.

Huagh, May Allah show me the way. Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment