Monday, 21 September 2015

Perkuburan Hati

Assalamualaikum. No hi go die.


Woaaah, rasa macam baru semalam aku update post sedih. Hari ni api aku mula marak.



Dahlah, aku malas nak cakap banyak. Tak guna pun kalau aku cakap, it won't change anything. In the end, aku jugak yang salah sebab buka ruang. Aku yang salah sebab terlalu berterus-terang. Setahu aku itu cool (haha). Tapi yelah they took it seriously. Cam sial.

Mehlah, kita sama-sama muhasabah diri. Tenangkan hati. Yang perempuan, cuba jangan terlalu menyibuk hal orang. Cubalahh, tolonglah jangan semak kat dalam kain orang lain. Dah tu jangan pandai-pandai nak arah hidup orang. Nak tentukan ini, nak tentukan itu. Kau ingat orang sekeliling kau ni binatang peliharaan kau?

Kenapalah perlu gelabah dengan hal orang lain? Terutama hal hati. Kau semua memang beratur nak jadi Tuhan ke? Memang rasa diri dah cukup tahu, dah cukup sempurna untuk jadi Tuhan? Hebatlah aturan kau untuk hidup orang lain.

Tadi masa lab, aku betul-betul takde mood. Serious, aku takde hati pun nak buat. Dahlah first lab.

Ok, kalau kau tahu pun tak payahlah nak cakap kat aku. Tak payah nak susah-susahkan diri kau menyempit dalam hal aku. Aku tak tahan betul ni, kang cukup tempoh memang aku ludah je muka sorang-sorang (macam berani).




Every of us has our own struggle, so don't act you always know everything.

No comments:

Post a Comment