Thursday, 27 November 2014

Menganjing

Assalamualaikum hi

Apa rasa kalau ada practicummate lelaki yang suka cakap benda kotor kat classmate perempuan? Sial kan. Memang lah pun.

Lisa : Aku nampak dorang jogging petang semalam, serius.
Hafiz : Ah menganjing ah kau Lisa. Lisa menganjing.

Kalau dah lama kenal then takpelah, ok tu kes lain (dah rapat). Ni just classmate gitu2 setakat kenal lama. Gosh, kau lelaki panggil perempuan babi?

"Entah aku tak tahu, pergi tanya babi tu" (hand pointed kat sorang perempuan)

Like seriously?


 Yayaya people might say I'm kolot or whatsoever but hello mak kau perempuan kan? Adik kau perempuan kan (kalau ada). Its kinda puaka lah kalau orang panggil perempuan around you dengan something yang so ugly. Ok, dari sudut Islam, perempuan ni tinggi darjat dia, nabi suruh kita jaga kaum comel ni. Jadah kau panggil babi?

I know it's quite mustahil untuk sesetengah orang untuk tak mencarut, esp kepada orang yang sama jantina but at least, don't rude. Entahlah geli duh. Tak macho kot lelaki mencarut bagai nak rak kat perempuan, serius tak tipu. Aku pun meluat.


Yang penting jangan panggil aku babi, jangan dasat nak menganjing. Aku takleh.

segala carutan harap dimaafkan, saya rasa macam dah tak boleh blah sangat ni. Libang libu hehe

No comments:

Post a Comment