Thursday, 6 June 2013

Humanidise

Assalamualaikum hi.

Dah siap, bosan dengan blog yang terlalu sarat. Tak tahan mata tengok. Well, hoholiday tak sempat belajar haha. Baik tak payah cuti ohh. Hmm, banyak main, baca novel tengok Running Man mana yang dah terlepas tu.

Menyambung perjuangan sebagai pelajar, sebagai manusia. Bahagia, percaya ada bahagia? Kenapa bahagia tu kejap je, tak tahan lama? Sebab jiwa kau kosong. Kau lifeless, takde apa nak buat. Kau ada duit, kau ada lover, kau ada family. Tapi apasal kau bangun pagi-pagi tetiba rasa perit? Tak pernah tanya diri kau?

Rohani perlu ada baru namanya hidup. Menonong buat hidup sendiri, jauh mana kau nak pergi? Kau tak percaya takdir. Kau cakap semua yang kau ada, semua yang kau dapat semua atas usaha kau. Aku menyampah tengok orang bongkak tak tentu arah. Orang kata kau buat salah, kau tak patut buat macam tu macam ni. Tapi kau kata tak. Kau kata kau kenal diri kau, kau sedar diri. Kau tahu apa yang kau buat. Orang lain tak kenal siapa kau. *menggigil badan aku rasa marah gila*


Kau terus berpura-pura bajet fairy godmother. Aku terus berdiri, menggigil tahan marah. Kita manusia, kita buat silap.

2 comments:

  1. 'kita manusia, kita buat salah' niceee :D

    ReplyDelete
  2. Yes haha, tapi ada orang tu kadang-kadang saja buat salah alahai ~

    ReplyDelete