Friday, 21 June 2013

Letih like what.

Assalamualaikum bismillahirrahmanirahim.

Tumpang letak kepala, so tired of sesi fotografi. Aku tak boleh bayang hidup aku lepas ni. Silibus tak habis, selalu missed class. Apa nak jadi dengan aku ni. Tension tahap babun.

Anyway, thanks for awak yang bg choclairs tadi. Awak memang macamtuh, baik. But, please hate me. I will make you hate me. Pening, nak baring bye.

Tuesday, 18 June 2013

Ache

Assalamualaikum Bismillahirrahmanirahim.

What a life I've been through. Memang macam ni eh. Perasaan sama macam tengok gambar Izzue kiss bini dia. Macam nak mati. Tu orang kata perasaan tu gila, unconscious feeling. Membuak-buak macam lava. When you fall in love with someone who you can't fall to. When you want to talk but you will never have the chance.




Takde kena mengena dengan Izzue, kau gila ke apaa?

Sunday, 9 June 2013

Demi Bintang

Assalamualaikum hi

Bintang.
The bintang.
Bintang yang memberi aku rasa.
Aku kenal bintang sebab dia.

Dekat 9 tahun aku tak jumpa dia
Tu baby aku masa zaman kanak-kanak
Aku tak tahu dia masih hidup atau tak
Tapi aku pernah nampak dia dalam berita TV3
Aku macam nak je pecahkan tv tu nak jumpa dia.

Kau selalu di minda, tapi kau takde di sisi aku macam yang aku harapkan. Langit gelap, tak ada bintang.

Kau yang tengah berdiri tu
Jangan pernah berani ungkit sejarah aku
Kau bukan sesiapa pun
Kau takde hak sampai mati
Kau tak pernah tahu peritnya aku cari arah
Kau tak tahu dulu aku merangkak mencari hidup

Kau anak orang kaya
Tak tahu erti hidup
Kau tak tahu banyak benda
Kau tahu duit

Kalau kau nak tahu, duit kau senang je boleh habis. Nilai kehidupan takkan tamat. Hukum karma akan terus berjalan.

ftnote: sedikit review untuk kisah aku dalam Kitab Terfaktab 4 nanti. Entah dikeluarkan atau tidak, aku tak tahu :)

Little Goodbye

Assalamualaikum hi.

Nak beri peringatan, esok sekolah haha. Ok fine. Tadi pergi cari baju raya haha. Lol tak lol. Ayah maybe busy dengan outstation or kursus and whatsoever so kena beli awal. But, no salessss. Naik sogo ok tak berkenan. Yang berkenan harga RM200 sehelai, tak berbaloi langsung. Terjah AEON Rawang, k nothing there. Baik tutup je supermarket macam tu. Ok, lets try Parkson, jumpa 1 t-shirt. 1 lagi blouse beli sebab nak jaga hati ibu. Dah tu tanak, ni tanak apa cerita.

Sekolah esok but I have few novels to be done --'

Bodoh sikit sebab baca lembab.


Aku takdelah minat baca novel sangat, tapi aku nak kumpul. Anak dara bukan ke kebanyakannya ada banyak koleksi novel. Agak-agak sempat tak hihi. Hidup kita ni kadang-kadang takde pengisian sebab tu hidup takde tujuan.

Selamat tinggal dunia permainan. Aku kembali berjuang untuk SPM yeyeahh. Demi jiwa dan rasa yang dah lama pergi, aku akan belajar bersungguh-sungguh mengalahkan semua yang mengecewakan aku. Aku akan pastikan kau tak boleh rendahkan aku.







Thursday, 6 June 2013

Humanidise

Assalamualaikum hi.

Dah siap, bosan dengan blog yang terlalu sarat. Tak tahan mata tengok. Well, hoholiday tak sempat belajar haha. Baik tak payah cuti ohh. Hmm, banyak main, baca novel tengok Running Man mana yang dah terlepas tu.

Menyambung perjuangan sebagai pelajar, sebagai manusia. Bahagia, percaya ada bahagia? Kenapa bahagia tu kejap je, tak tahan lama? Sebab jiwa kau kosong. Kau lifeless, takde apa nak buat. Kau ada duit, kau ada lover, kau ada family. Tapi apasal kau bangun pagi-pagi tetiba rasa perit? Tak pernah tanya diri kau?

Rohani perlu ada baru namanya hidup. Menonong buat hidup sendiri, jauh mana kau nak pergi? Kau tak percaya takdir. Kau cakap semua yang kau ada, semua yang kau dapat semua atas usaha kau. Aku menyampah tengok orang bongkak tak tentu arah. Orang kata kau buat salah, kau tak patut buat macam tu macam ni. Tapi kau kata tak. Kau kata kau kenal diri kau, kau sedar diri. Kau tahu apa yang kau buat. Orang lain tak kenal siapa kau. *menggigil badan aku rasa marah gila*


Kau terus berpura-pura bajet fairy godmother. Aku terus berdiri, menggigil tahan marah. Kita manusia, kita buat silap.