Wednesday, 13 November 2013

Bitchilogy of Friend

Assalamualaikum.
Ah lama tak jumpa.

Hi. Sunshine.
SPM is going well and always well, I hope. Years getting end, memories getting fade. Kan? :)

Untuk kawan,
Nak tahu tak hmm kita tak pernah sempurna. Apa yang kau kejar sangat dengan hot kau tu? Hot kawan-kawan lama kau. Diorang tak bertauliah tahu. Kau tak suka berada di sini? Silakan pergi. Tak kuasa melihat perangai yang aneh-aneh.

Meremehkan usaha orang lain. Memperbesar kesilapan orang lain. Tidak tahu menghargai jasa orang. Kau pula, mahukan yang terbaik. Dari semua orang, dalam semua aspek. Siapa kau untuk semua orang memberikan kau yang terbaik? Apa jasa kau sehinggakan kau sentiasa expect kesempurnaan daripada orang lain? Aku kadang-kadang nak gelak tengok perangai bodoh sakan kau ni. Maaf. Kau perlu belajar dan diajar.

Bukan kau sahaja yang hidup dimuka bumi ini.

Kau mahukan tanggungjawab, ya kami berikan. Tapi, pelaksanaan sangat jahanam. Kau kata kau tidak dipandang, kami bantu beri penarik supaya kau lebih dihargai. Tapi, kau memberi berjuta apple alasan dan tidak melaksanakan tugas. Kau fikir memikul tanggungjawab ini mudah? Gembira? Famous? Aku perlu jelaskan, kau menanggung tanggungjawab dunia akhirat. Kau akan menjawab di akhirat nanti. Kalau rajin hafal lah skrip alasan. Lol.

Aku memang old-school. Tak tahu banyak benda. Tapi aku jadi diri aku, bukan seperti kau. Tak henti-henti menagih publisiti atas nama orang lain. Dengan perangai menarik kau. Aku mungkin bajet alim, dan apa masalah kau? Kau siapa nak menilai orang? Siapa kau di mata Tuhan sehingga kau boleh menghukum orang sesuka hati? Aku juga tak sempurna, kadang-kadang mulut berbisa. Tapi aku sedar diri. Tak banyak pun, mesti ada sedikit.

BERHENTI. KAU NAMPAK BURUK DENGAN PERANGAI DAN SIFAT KAU. Jujur aku kata dari hati. Kau akan nampak lebih cantik dan disayangi kalau kau cantik luar dan dalam. Tak salah jadi kampung atau biasa-biasa. Jom sama-sama cipta perubahan. Kita sama-sama lemah, kita kan makhluk Allah SWT.  


Terkasar bahasa,
Ree

Saturday, 7 September 2013

Gee

Assalamualaikum hi.

Yang lain goodluck tahu. Tak sabar nak habis spm, madrasah here we go. Although I have nothing w that ustaz, tak semestinya aku tak boleh datang kan kan kan? Excited.

Byee

Monday, 2 September 2013

K

Assalamualaikum :)

Good luck kepada semua yang tengah struggle utk trial SPM.



AKU DAH BOSAN.
KITA HANYA AKAN TAHU HARGAI ORANG BILA DIA DAH MATI
TAK PAYAH NAK SENTAP DAH
SUKA HATI KAU
AKU PENAT NAK MUNTAH TAK LARAT

TAW :)

Bye 

Saturday, 20 July 2013

Ree's




Assalamualaikum wbkt. Selamat berpuasa.







I won't hanging over you anymore. No more. 
It's true. Pain make peoples change.

Friday, 19 July 2013

Byebye

Assalamualaikumwbkt.

Days come and go. Weather keeps changing its colour. Sun sometimes rise, somehow it sleep. Time passed. Laugh and tears together. Feeling back and forth. This is my life.

Work hard. Yes, I keep telling myself this but I’ll end up I’m sleeping. Sigh, we never know what happen next. Just keep on wishing and dreaming. Hoping. Tomorrow will be a great day to live. What past is past.

Don’t change your mind. It’s you who made decision. I’m going. Let’s get everything back to normal.


Saturday, 6 July 2013

Please stop this cycle

Assalamualaikum wbkt.

Listen, aku betul-betul kecik hati. Writing is my passion. I'm an imagination creator. Apa yg aku tulis tak semestinya it happens in my life kan. I just hate it. I hate it bila aida ingat benda tu betul2 terjadi. Bila Azam kata aku betul-betul suka Rafi. Bila ada orang terasa. Bila bestfriend aku kata aku celaka.

Benda yg tak dimaksudkan, org salah erti. Nak buat apa? Terangkan blablabla. This is my blog, yang ni betul. Zine tu tempat orang buat kerja.

Tangan aku menggeletar bila menaip post ni, bila aku baca balik benda yg aku tulis aku tak tahu apa yg dorang bayangkan. Apa yg dorang rasa. Aku nak buat apa ni?

Now rasa bersalah gila and aku mcm nak baling laptop. I hate this feeling. Seriously, its feels like a big thunder with a big cloud tgh hentam kepala aku.

I really don't mean it, if you still believe me and my words




Sincerely,
Amirah Ree

Tuesday, 2 July 2013

Takut

Assalamualaikum hi.

Lamanya tak hadirkan diri. Mana ada cuti ohh, sabtu ahad kelas. Letih woo.

Pernah tak rasa nak lari bila ada orang approach? Rasa takut bila kau selalu text orang tuh, once orang tu pergi, kau sunyi. Tapi, untuk aku apa yang aku rasa hari ni, tak mencerminkan apa yang aku rasa akan datang. Mungkin hari ni, aku betul-betul suka kau, tapi esok mungkin aku tetiba meluat.

Takdir. When takdir steps in, we can do nothing. Kau nak lari? Silakan sayang. Aku nak kejar, insyaAllah tak hehe.

SPM trial makin dekat. Pray for me.

Friday, 21 June 2013

Letih like what.

Assalamualaikum bismillahirrahmanirahim.

Tumpang letak kepala, so tired of sesi fotografi. Aku tak boleh bayang hidup aku lepas ni. Silibus tak habis, selalu missed class. Apa nak jadi dengan aku ni. Tension tahap babun.

Anyway, thanks for awak yang bg choclairs tadi. Awak memang macamtuh, baik. But, please hate me. I will make you hate me. Pening, nak baring bye.

Tuesday, 18 June 2013

Ache

Assalamualaikum Bismillahirrahmanirahim.

What a life I've been through. Memang macam ni eh. Perasaan sama macam tengok gambar Izzue kiss bini dia. Macam nak mati. Tu orang kata perasaan tu gila, unconscious feeling. Membuak-buak macam lava. When you fall in love with someone who you can't fall to. When you want to talk but you will never have the chance.




Takde kena mengena dengan Izzue, kau gila ke apaa?

Sunday, 9 June 2013

Demi Bintang

Assalamualaikum hi

Bintang.
The bintang.
Bintang yang memberi aku rasa.
Aku kenal bintang sebab dia.

Dekat 9 tahun aku tak jumpa dia
Tu baby aku masa zaman kanak-kanak
Aku tak tahu dia masih hidup atau tak
Tapi aku pernah nampak dia dalam berita TV3
Aku macam nak je pecahkan tv tu nak jumpa dia.

Kau selalu di minda, tapi kau takde di sisi aku macam yang aku harapkan. Langit gelap, tak ada bintang.

Kau yang tengah berdiri tu
Jangan pernah berani ungkit sejarah aku
Kau bukan sesiapa pun
Kau takde hak sampai mati
Kau tak pernah tahu peritnya aku cari arah
Kau tak tahu dulu aku merangkak mencari hidup

Kau anak orang kaya
Tak tahu erti hidup
Kau tak tahu banyak benda
Kau tahu duit

Kalau kau nak tahu, duit kau senang je boleh habis. Nilai kehidupan takkan tamat. Hukum karma akan terus berjalan.

ftnote: sedikit review untuk kisah aku dalam Kitab Terfaktab 4 nanti. Entah dikeluarkan atau tidak, aku tak tahu :)

Little Goodbye

Assalamualaikum hi.

Nak beri peringatan, esok sekolah haha. Ok fine. Tadi pergi cari baju raya haha. Lol tak lol. Ayah maybe busy dengan outstation or kursus and whatsoever so kena beli awal. But, no salessss. Naik sogo ok tak berkenan. Yang berkenan harga RM200 sehelai, tak berbaloi langsung. Terjah AEON Rawang, k nothing there. Baik tutup je supermarket macam tu. Ok, lets try Parkson, jumpa 1 t-shirt. 1 lagi blouse beli sebab nak jaga hati ibu. Dah tu tanak, ni tanak apa cerita.

Sekolah esok but I have few novels to be done --'

Bodoh sikit sebab baca lembab.


Aku takdelah minat baca novel sangat, tapi aku nak kumpul. Anak dara bukan ke kebanyakannya ada banyak koleksi novel. Agak-agak sempat tak hihi. Hidup kita ni kadang-kadang takde pengisian sebab tu hidup takde tujuan.

Selamat tinggal dunia permainan. Aku kembali berjuang untuk SPM yeyeahh. Demi jiwa dan rasa yang dah lama pergi, aku akan belajar bersungguh-sungguh mengalahkan semua yang mengecewakan aku. Aku akan pastikan kau tak boleh rendahkan aku.







Thursday, 6 June 2013

Humanidise

Assalamualaikum hi.

Dah siap, bosan dengan blog yang terlalu sarat. Tak tahan mata tengok. Well, hoholiday tak sempat belajar haha. Baik tak payah cuti ohh. Hmm, banyak main, baca novel tengok Running Man mana yang dah terlepas tu.

Menyambung perjuangan sebagai pelajar, sebagai manusia. Bahagia, percaya ada bahagia? Kenapa bahagia tu kejap je, tak tahan lama? Sebab jiwa kau kosong. Kau lifeless, takde apa nak buat. Kau ada duit, kau ada lover, kau ada family. Tapi apasal kau bangun pagi-pagi tetiba rasa perit? Tak pernah tanya diri kau?

Rohani perlu ada baru namanya hidup. Menonong buat hidup sendiri, jauh mana kau nak pergi? Kau tak percaya takdir. Kau cakap semua yang kau ada, semua yang kau dapat semua atas usaha kau. Aku menyampah tengok orang bongkak tak tentu arah. Orang kata kau buat salah, kau tak patut buat macam tu macam ni. Tapi kau kata tak. Kau kata kau kenal diri kau, kau sedar diri. Kau tahu apa yang kau buat. Orang lain tak kenal siapa kau. *menggigil badan aku rasa marah gila*


Kau terus berpura-pura bajet fairy godmother. Aku terus berdiri, menggigil tahan marah. Kita manusia, kita buat silap.

Thursday, 16 May 2013

Please

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Maaf maaf sejuta kali ampun. Tatkala kejahilan menerjah diri, playing around. I believe things happen for a reason. I never regret, it just a learning process.

Biology paper done. Telah Berjaya sedaya upaya jawab dengan begitu horrible. Tahniah *shake hand*. Hari ni sepanjang hari mendung dan hujan. Seakan-akan meratapi er hmm kepergian biologoss ni. Dah almost bulan 6, few moments to go. Will reach the end of this pathway. Alhamdulillah.

2013. please flying faster. I wanna start this over again. Do the thing that I’ve should do a longlong time ago. 

Can't wait for sebenarnya saya isteri dia tonight hehe.

assalamualaikum, bye.
Salam ukhwah

Friday, 10 May 2013

Appreciation

Thanks for everything. Flawless friends.
The reason why I wrote about this common issue, it’s my appreciation. I’m not strong enough to show them how I love them, I can’t put down my ego and be too kind with them. What I know to do is just being cruel, unfriendly, isolates myself from them. Retain.

Life.
This year aww so tiring, so many stories, dramas. Love.
Failing so many time for my license.
Never study, playing sleeping sleeping laughing.
Rough journey, hard pathway.
What can I do?
Go through. Live alive.

Miss my old time, Aziem, Aja, Fatihah, Amirul, Afiq and evelyoneee. I’m lost.
But then, this yearrr err kindaa great year. Beautiful year. Got to know everyone well. Welcoming and greet them without hatred. Refreshed.

But, there is two people who I always ignore. Abang Hanif and Alia Safari. I can’t make enough time for them tsk tsk. These two bird who never forget to wishing me, to poke me, to love me. I will treat these two birdies better after my spm. Knowing them just like having a great sibling. I can’t ask anything for granted, they were just too nice to me.

Dear classmate,
Sorry for being so ignorance last year. I need time to digest that my old day already past. Thanks for being crazy, love each other. We’re just sooo families. No words can describe my feeling now.

Dear ex-senior,
Sorry for not tegur-tegur at twitter or facebook. Sorry for not replying all the emails. Sorry for the late respond at social network. I want to, but I can’t. Faham kan kan? Thanks for always give me a portion of your attention. Thanks for remembering this little kid. Mmuuahh.

Dear past,
Sorry for just walk away without turning back. Sorry for all my mistake.

Dear myself,
I love how I am now. I’m so thankful that I’ve sharing great moment with all great peoples. It’s okay if you don’t study. If you fail in your spm, you can work with ayah or paklong hahahahaha wekk. Just enjoy yourself with Korean dramas, it will help you to feel good.

Thanks tooooo for giving me space to write more and more, Terfaktab Zine. Thanks for reading my post here and Terfaktab Zine eventhough I rarely post kat pejabat sana tu haa haha.





 feetnote: sorry for all grammatical errors hahaha. *rolls eyes*


Assalamualaikum, bye.

Saturday, 4 May 2013

For Someone Special

Bismillahirahmanirrahim,

Pernah kau tahu?
Hidup aku selama ni sakit?
Aku tak boleh belajar,
Kepala aku sakit sangat,
Badan tetiba gatal-gatal
Aku hanya rasa macam nak tidur je,
Kadang-kadang aku pon tak tahu macamana aku boleh bergerak ke katil,
Nak ke kau percaya?

Kat sekolah aku tidur,
Kat rumah aku tidur,
Apa cikgu ajar satu pun tak masuk otak,
Pergi tuisyen lagi lah, berhenti terus,
Membazir duit je sebab aku tahu aku akan terus bodoh

Masa depan?
Toksah tanya, pergi kaunseling blabla,
Sampai sekarang aku tak tahu,
Perancangan masa depan? Entah 
People keep pushing me,
Kau kena belajar rajin-rajin,
Kau kena score subjek ni,
Aku yakin dengan kau.
Dorang tak faham ke yang aku tak faham menatang apa yang aku belajar?
Dorang tak faham ke aku tak mampu menghafal?
Nak aku berjaya tapi tak nampak aku ni makin jahanam.
He'eleh

Aku letih penat,
Berperang dengan otak aku sendiri yang tak berfungsi,
Tapi aku paksa jugak berfungsi,
Janganlah spoilkan mood aku,
Lama aku simpan benda ni, sampai bila nak buat aku macam patung?
Ingat aku takde perasaan?
Aku boleh jadi gila,
Biarlah ada give and take,
Aku ikut rentak orang,
Cuba concern pasal aku.

Bila aku buat hal sikit jangan ah melenting tak tentu pasal,
Korang tak tahu, korang tak PERNAH faham,
Korang tak rasa, hanya pandai bercakap
Setakat bercakap guna mulut senang lah.

Now, aku dah bosan
Tak kuasa, takde kudrat,
Aku bukan kurang ajar tapi aku tak tahan
Aku dah tanak belajar.
Whatever happens, happen.

Orang macam aku baik mati. Mati.

For someone who i love the most.

Tuesday, 26 March 2013

Make Things Even Simpler.

Hiduplah kamu di dunia seperti seorang pengembara. Berjalanlah di atas muka bumi ini dengan penuh hina. Tunduklah kamu pada suruhan agama. Jalani hidupmu dengan penuh beserdehana. Jangan hidup hanya dengan kemanisan kata-kata. Lakonan, propaganda dunia, sungguh aku tak mahu tertipu lagi.


selingan :)

Bawa diri, hala tuju kita berbeza. Dimensi kehidupan dengan cabang berbeza. Bandingan zahir dan batin, kita berbeza. Normal bila kita tak bersama. Hati pura-pura lagaknya sama. Dengar cerita kau dah ke sana, mengejar cinta. Selamat.

Kembali seperti biasa, hidup seperti biasa. Biasa seperti dulu, 6 bulan yang lalu. Undurkan masa lupakan semua. Yeyeahh, itu sepatutnya aku. Aku sepatutnya sebegitu.

Heart,
Ree's


Thursday, 21 March 2013

Lol

Bismillahirrahmanirrahim. Okay takut. Takut if apa yang aku cakap tu salah. Tapi betul lah kan? Kejam gila aku, kwajaqq gila aku. I've lost my manner. Apasal lah aku sendiri buat orang benci kat aku ahaaaaii. Munafik ke aku ni....

But at least aku tak menyesal. Aku dah luahkan and lega. Go onnnnn. Struggle hard, be a good girl, never do the same mistake. That will be the first and the last time i'll ever do that, i mean saying all those hurting word wkwk.

I feel good. Refreshed. You go girl! 

Wednesday, 13 March 2013

UP

I WONT GIVE UP ON US

BUT IT SEEMS LIKE I'M THE ONLY ONE WHO HOLD ON IT

SOMEHOW END UP HATING ME?

TELL ME AND I'LL WALK AWAY
.....
...




Thursday, 7 March 2013

Love


I've decided to love you more more and more. Our story kindaa boring, i'm gonna paint it beautiful. I don't know what do you feel, but i think i really love you. -UI

Lalalala~ jangan balik lambat lagi :D

Assalamualaikum.

..

Wednesday, 6 March 2013

Mess


MENYAMPAH

TOLONGLAH


BERHENTI

AKU TAK KUASA

KISAH KITA DAH HILANG MANIS
 
KINDA BORING

...............

Saturday, 23 February 2013

Heart

Anneyong hii.

Semoga sihat dibawah teduhan Sang Pencipta. Dah masuk bulan 2 and I'm not ready to sit my SPM yet. Mood belajar takde welewele. Well, I need you guys to hear my epistle.

Know what? He's already stand beside me. I mean someone who are already farrr away and gone, woke up -corpse. I've done almost ebelyything to destroy him. Even after he came back, I never save back his number, no pictures, deleting all conversation after texting. I'm too scared if I need to vanish everything again in case the melayu drama start again. I don't have any courage to do so.

I want him to stop and take a step back. I already built a life with no his existence. Somehow, I'll always laugh every time we chitchot. *rolls eye*. Let's see how this story will go on.

I love you. Just that. I don't expect any stupid fucking response.

assalamualaikum byee.

Heart,
Ree.