Monday, 24 December 2012

Frustrated


I don't deserve this kind of treats. Stop make me feel iyekkk. If you don't like me then its okay. Letih nak jadi bendul and jaga hati orang. Sesak nafas ni tahu. You can't expect someone like me jadi ustazah baik bagai. Jujur, aku bukan macamtu. So, bila korang buat macamni aku rasa low gila ah. Faqq gilo ah, spoil kan mood aku thankyou.

Kau dengan aku lain, membesar dalam environment yang sangat opposite to each other. Kalau kau tak suka aku or tak suka cara aku, takpe. Jangan lah menyondol aku sangat. If aku ni over then its okaylah. Tak payah rapat sangat dengan aku. Kalau bercakap tu semua nak menghentam aku kan?

This is extremely frustrating. Seriously, I won't believe in anyone anymore. I won't share anything either.

Assalamualaikum, bye.

The Wedding

Done with assalamualaikum and hi.

Dah lama tak update lol. Just got back from my uncle wedding at Kuantan. Great lah jugak. With all the sedara-sedara konvoi. Highlights, they bring together their boo. Nak beramah mesra katanya haha. No worries, we olls ni sporting but don't gedik gatal sangat. -So, when is my turn to bring my future Imam lol hihi. InsyaAllah, 9 tahun akan datang^^

Overall, the wedding is okay. But banyak obstacles sampai balik pun urgh. Tak boleh mandi pantai because bergelora blabla. Ombak woww merindu meraban betul haha. So mandi swimming pool and thankyou, i've got sunburn. Omg iloveit till it kills me.

Both pengantin was pretty and handsomee hee. Since yang kahwin ni my sifu so I need to show him my photography skills puihh. Its tiring. Wearing baju kurung yang susah nak jalan tu with heels is pilihan yang salah salah salah pangkah pangkah.

Lot of story to share but takde mood. So suddenly dol. Hmmm, betul lah kan. We can believe nobody.

But for Abang Zir, sorry for my camera flash. Flash tu terkejutkan abang masa shake hand nak nikah. I'm so sorry.


olls my auntiee


Akad nikah time




Tak boleh post banyak gambar sebab takde permission lol haha.


I can't wait to grow up :)

With heart,
Ree


Monday, 17 December 2012

Awesome day Awesome Friend

Assalamualaikum hi anneyong hi.

Hari ni letih sangat sebab buatkan cover for Amanda lol. Tak siap pulak tuh wkwk. Beli breakfast no no its actually breakfatss hahaha. Beli kek dengan banyakk, untuk aku banyaklah. Muak kott. Cake and pastry totally menggemukkan. Ergh, Amanda leww ni tamak sangatt haha. Then ajak dia pergi madrasah hihi awww bangang. Lalu jeww then masa nak balik sesat. Tempat tu kan pedalaman. This will be my last farewell awakk.


This is for all the heartbreak. Gaining weight is cute and bloodifull.

Nak story about my new friend, kenal kat madrasah. Nama dia Alia. Form1 next year, tinggi dia omg omg. First thought kat dia ni, aku ingat dia ni lagi tuaa haha, penipuan semata. Ketinggian mengaburi segalanya.
She's crazy nak mapuhh, awesome lah kalau sembang dengan dia. Too gedik for her age lol. She's really up-to-date so its totally easy to communicate. Thanks for shining my day budak gedik, thanks for lending your shoulder, thanks for this beautiful friendship. Awww, sweet tak ? Harharr, lovechuu.

Assalamualaikum, Jazakallahu khairan.

With love,
Ree's

Wednesday, 12 December 2012

Let you go, I'll walk away beautifully

At last I told my mom lol haha. Aku rasa macam aku menipu pulak bila aku tak bagitahu haha. I know she will make me feel more better. Moreeeee betterrrr. Ibu terkejut kerana saya sangat kuat haha. Anyway, ibu terkejut ohmakkau because kami berkawan. Lol, she say its okay. She told me I need to be young because I'm still young. Not like any others young people who are tied with adult commitment. Ibu cakap, she want someone yang ada higher education level than me. Ustaz tak ustaz, dunia akhirat kena seimbang.

Aku dah besar so my mom was so open-minded when talking abt this. She wants me to be happy and stay pretty LAH SANGAT MENYAMPAH MENYAMPAH. Haha, betul apa. My mom nakkan yang terbaik untuk aku, ada logiknya bila ibu kata, she want me to have someone yang ada education yang lebih tinggi daripada aku. Tak pelik pon kan? Its not that, education kat dunia ni yang most important than education akhirat but, for my future I want the best. Haha, siaaaal lah aku nihhh urghhh, apasal lah cakap macamni haha.

Aku nak hadapkan ustaz lain kat awakk sayang. Haha, takdelah gurau je. I'll show you my SPM result will be kebaboom haha. InsyaAllah, doakan saya. Stay healthy stay handsome ye awak. I'm okay, there is a lot of people outside there who love me. Cepat korang, wave your hand lalala~

Assalamualaikum Jazakallahu khairan.

With love,
Ree

#Thankyou my flowers suk, aida, kak shafeeqah and alia gedik. Mostly, thankyou Allah.

12.12.12

Hi again assalamualaikum again.

Nak menangis tapi air mata tak keluar.

12.12.12
Beautiful date yang sepatutnya indah. But guess what, aku dapat SURPRISE lol. So, the reason why dia tinggalkan aku without saying anything is because his getting engaged. Boooommmm, pecah kepala aku bila adik dia bagitahu aku. Aku rasa macam nak pengsan tapi the problem is aku kat rumah dia time tuu, I mean tadi okay. Like usual he even doesn't look at me like he never kneww me babyyyy.

Aku diminta untuk lupakan segala apa yang terjadi antara kami. So easyy. And dia lepas tangan terus maybe dia tak tahu how to explain. If aku kat tempat dia pun, maybe i'll do the same. Just why you let me hoping on us. Aku dah cukup redha melepaskan kau yang hilang tiba-tiba sebab maybe you wanna change yourself. Hmm, I never imagine this could happen in my life. I'm just a kid doeee.

We never hangout or what. Just using our phone blabla. Rarely contact. Aku rasa macam direntap. Seriously, the best word to expressed my feeling is RENTAP. Terkejut and all that kind of feeling. Ni maybe balasan Allah swt kepada aku kann.

Malam tadi will be the very last night you will ever see me. I 'll never come to your madrasah again. Maybe we will bumped when I want to pergi mengaji, but I'm sure your little sister will halang kita terserempak kan. She really want you to be happy.

Dah lah tu, saya redha seredha-redhanya. Pergilah awak. Semoga awak bahagia dengan tunang awak tu taww. Awak tak pernah wujud dalam kamus hidup saya. Saya tak kenal siapa awak. AwaK tak pernah amik saya from sekolah, tak pernah contact saya. Awak tak pernah ajar saya mengaji. Iyaa, tak pernah. Saya gembira sekarang. Saya akan hidup macam biasa dengan bahagia dan jadi hafizah cepat-cepat. Saya akan lebih maju dan pandai daripada awak atau tunang awak tu hahaha. Saya akan pastikan itu. Saya akan sentiasa comel daripada tunang awak haha. She from Kedah kan? Hmm

Saya akan lupakan awak demi cinta saya kepada Allah swt. Sila bahagia dan gembira, saya tak kenal awak. Takde siapa dalam family kita yang akan tahu kisah kita except Jiha. Semua yang terjadi ada sebabnya. Saya percaya dengan janji Allah swt. Ini sebagai pengajaran untuk kita. Saya belajar sesuatu daripada pertemuan kita ini. Thankyou Ustaz Mohd Ali Ihsan Al-Hafiz. Just, awak tak boleh jadi pengecut macamni. Saya rasa dikhianati.

And awak tipu saya, awak pernah couple dengan budak sekolah bawah kan? Siap buat relationship lagi, kenapa benda macam tu pun nak tipu. Thankyou iloveyou haha.

Assalamualaikum byee.

With love,
Ree

#Kak Shafeeqah, thanks mmuahh xD

Sunday, 9 December 2012

Kiddoo Time

Assalamualaikum lagi hi lagi.

Aku teringinn..........

Teringin nak pakai skirt pendek yang kembang tuu warna pink tuu haa kann. Then legging panjang warna putih. Lepas tu, rambu rambai apa entah orang gantung kat kepala tu, yang ada bunga matahari kecik-kecik ikat kat keliling kepala tu kann ? Haaa, paham tak? Haha, teringin doh. Menari buat show masa graduation tadika awww, comel.

What to do, dah besaww. Tak layak pakai macam tu. Kalau pakai di umur sebegini dosa woi dosa, na'uzubillah. Masa kecik dulu nak sangat cepat besar. Bila dah besar sikit rasa rindu sangat zaman naive naive dulu hihi.

Kehidupan akan cepat berlalu kalau kita tak reti menghargai. Lol sad.

Jazakallahu khairan.

With love,
Ree

Friday, 7 December 2012

Lol

Thanks sebab kasi satu kenangan yang tak macam kenangan pon.

Awkward tak? Haha, comel je kan kita

Kenapa buat macam tu kenapa kenapa lol xD

Sebelum pindah nanti kena explain taww

Anyway thanks sebab gilaa lah kauu haha

Aku rasa kau suka aku lagi nihh 

xoxo


Heart,
Ree's

Monday, 3 December 2012

Low

IT'S REALLY CRAZY WHEN EVERYONE START TO WAKE THEMSELVES UP.

IT'S ACTUALLY IS A GOOD SIGN

SO THAT EVERYONE WILL SUCCESS

BUT UNTIL NOW I HAVEN'T STUDY YET

YA ALLAH, YA RABB

BANTULAH HAMBAMU INI

KEALPAAN MEMBUATKAN AKU LUPA NIKMATNYA BELAJAR


Love,
Ree's