Friday, 30 November 2012

Crazy Hey

Salam sudah, hi pun sudah haha. Aaaaaawwwwwwwww malam ni aku buat benda gila. Yes gila, aku peduli apa. Peluang sekali seumur hidup betul tak betul tak? If aku gagal, then its okay lah, cool jelah, stay beautiful jelah. Hahaha. Aaaaaa *hentak kaki* gila gila gila gila.

Aku tanak menyesal di kemudian hari okay, I've tried my best and think positive. Aku tak tahu lah, ni ketentuan ke mainan syaitan ke, tapi aku lega. Woi, lama aku susun ayat, taip mesej pastu tak berani tekan send haha. Akhirnya, aku hantar juga. Aku tanak menyesal tanak tanak tanak.

Dia seorang yang berpendirian jadi kemungkinan aku untuk dapat malu besaww adalah sangat tinggi. Tapi tak seronoklah hidup kalau takde risiko betul tak? Huh, nafas berterabur haha. Seram kot nak cakap macamtu haha. Relax lah kan?

Anyway, hari ni rumah aku dipagar lagi untuk kesekian kalinya. Abah awak datang and as usual bergebang sambil merokok uhuk uhuk. Lantai rumah basah coz garam tu mencair so esok kitorang akan keluar dari rumah sebab saya rimas dengan lantai yang basah. Saya kena ceramah tadi dengan abah awak. Saya suka dengar sebab kelakar. Nak tunggu ayah cakap macam tu, no thankyou lah awak haha.

Aku ada misi, misi penting. One more, sorry abang hanif, thanks for your concern. Best brother ever^^.

Assalamualaikum, byee.

With love,
Ree's


Thursday, 29 November 2012

Soul

PABILA KETENANGAN MENERJAH DIRI
ALHAMDULILLAH, ALLAH MASIH MENYAYANGI

MEMANG MALAM-MALAM RASA SUNYI
WOI HANDPHONE AKU TAK BERBUNYI
TAKPELAH KIRIMKAN DOA PENGGANTI DIRI

INILAH KENIKMATAN
NIKMAT PERPISAHAN

TAKDELAH TERUK SANGAT KAN?
SWEET LAGI ADA

BANGUN PAGI TAK CHECK PHONE DULU
SUBUH WOI SUBUH
MOGA AWAK SUDI MEMBIMBING SAYA DALAM DOA AWAK
TERIMA KASIH DAUN TERUP^^

TAK FRUST PULAK, RASA AMAZING
OMG AWESOME
BELAJAR SIBUKKAN DIRI
MACAM AWAK LEWWW

ALHAMDULILLAH AGAIN
SO FAR SO GOOD

Jazakallahu khairan , assalamualaikum

Love,
Ree.



Dosa.

Untuk Sang Mantan Kekasih 

Assalamualaikum.. 
Kehadapan sang mantan yang berada di mana jua, moga kehidupanmu diridhai Allah. Aku masih di sini. Seperti biasa. Melewati masa-masa kehidupan dengan hati yang penuh tabah 
Pertama kali, aku ucapkan terima kasih kepadamu karena kau telah meninggalkan aku. Terima kasih. Kau telah menyadarkan aku tentang dosa-dosa silamku. Kau telah mengingatkan aku betapa dosanya kita dulu, dipenuhi maksiat malah meninggalkan perintah Allah.
Sang Mantan,

Pada mulanya, aku menyesal dengan keputusanmu. Meninggalkan aku ketika hati masih sayang. Sungguh aku menyesal. Tapi coba kita berfikir sejenak, selama kita bercinta, apa perintah Allah yang telah kita kerjakan bersama? Yang wajib? Tidak ada. Yang sunah, lagilah tiada.

Pernah tak setiap kali kita keluar bersama, kita berhenti di mana-mana surau berdekatan untuk mengerjakan solat? Pernah tak? Pernah tak kita mengelak dari berpegangan tangan di khalayak ramai walaupun pada bulan Ramadhan? Pernah tak?
Pernah tak kita berasa malu, ketika kau memegang pinggang dan bahu ku ketika bersiar-siar di shopping complex? Pernah tak kita berasa malu memasuki pusat karaoke berdua? Pernah tak?

Semua tu terjah di fikiranku selepas kau membuat keputusan meninggalkan aku. Pada mulanya, aku nekad untuk kembali meraih cintamu. Aku coba. Aku usaha. Tapi untuk apa? Jika kita bersama kembali, mungkinkah terjamin kita tidak akan melakukan perkara yang sama seperti dahulu?

Sang Mantan,

Aku tidak menyalahkan kamu sepenuhnya. Aku menyalahkan diri sendiri karena tidak mempunyai iman yang kuat, tidak mengalih pandangan terhadap kaum Adam, tidak menolak lamaran cintamu dulu. Aku lupa betapa tingginya derajatnya seorang wanita. Aku lupa betapa tingginya malu yang perlu ada dalam diri seorang wanita. Aku leka. Aku lalai.
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:


“Aku melihat ke dalam syurga, maka aku melihat kebanyakan penduduknya adalah fuqara (orang-orang fakir) dan aku melihat ke dalam neraka maka aku menyaksikan kebanyakan penduduknya adalah wanita.” (Riwayat Bukhari dan Muslim daripada Ibnu Abbas dan Imran serta selain kedua-duanya)
Seorang pujangga mengatakan, “hidupnya wajah berkat malu, sebagaimana tanaman berkat air”

Sang Mantan,

Betapa banyaknya dosa yang telah kita lakukan sepanjang kita bersama. Dosa yang ada sebelum kita bercinta pun susah hendak ku tanggung, ditambah dosa selepas aku mengenal Arti cinta. Terlalu banyak, tidak mampu untuk dikira. Ya Allah..

Kau masih tidak sadar akan semuanya itu. Kau sedang leka bersama cinta hatimu. Aku bersyukur seandainya pilihan barumu tidak seperti aku, aku bersyukur.Semoga dia membimbingmu ke jalan yang benar. Aku berdoa.

Cinta tidak buta seperti yang diperkatakan orang lain. Cinta yang menyebabkan kita buta. Kita yang buta selepas tenggelam di dasar lautan cinta yang paling dalam. Kita. Bukan salah mereka.

Oleh itu sang Mantan..

Bertaubatlah. Kembali pada Allah. Masih belum terlambat sebenarnya. Sadarlah akan dosa-dosa silammu sementara jantungmu masih berdegup, sementara nafasmu belum terhenti. Kembalilah bersama Allah. Jangan sesekali luka sekali lagi dengan dunia cinta.

Jika kamu terlalu menyayangi cinta barumu itu, bimbinglah dia bersama-sama untuk kembali menjalankan perintah Allah. Lamarlah dia sebagai isterimu. Jangan berikan harapan palsu sebagaimana kau pernah berikan padaku dulu. Jadikan dia sebagai yang halal untukmu. Aku berdoa.

Untuk menerimamu kembali, untuk mencari pengganti dirimu buat masa kini, aku rasakan tidak. Aku tidak mau luka mengejar cinta. Aku takut pada balasan Allah. Aku takut jika aku lalai mengerjakan perintah Allah seperti dahulu. Aku takut aku akan mencintai lelaki itu lebih dari aku mencintai Allah.

Aku takut sangat-sangat. Ketakutan ini aku tidak pernah rasa pada suatu masa dulu.

Walaupun kamu pernah menyakiti hatiku, pernah membuangku dalam hidupmu, pernah menghancurkan impian-impian bersama, aku tidak pernah lupa untuk mendoakanmu. Aku berdoa agar Allah bukakan pintu hati kau untuk bertaubat dan kembali mengerjakan perintah Allah. Sungguh, tiada dendam sekelumit di hati ini. Cuma aku tidak mahu, orang yang aku pernah sayang, pernah bertakhta di hatiku, menyerahkan dirinya di lembah neraka.

Wassalam, 


Entah kenapa entah bagaimana aku terasa. At the same time, aku lega. Kisah seorang hamba Allah swt.

Perpisahan

Walaupun saya belum jelas,
Tapi saya dah faham,
Tingkah laku awak mengelirukan malam tadi
It's okay, saya kuat.

Saya cakap awak jahat,
Then saya mintak maaf,
Saya nak tahu apa sebenarnya yang berlaku,
Awak jawab iya awak jahat,
Sebab apa?
Sebab awak permainkan perasaan saya.

Saya ingatkan hanya sementara episod ni,
Rupanya buat selamanya.

Saya redha,
Saya yakin dengan takdir Allah SWT,
Dapat mengenali awak pun saya sangat gembira,
I'm dying to know your name,
Walaupun saya tahu lepas ni saya takkan berpeluang nak tegur awak,
Watak saya pula akan mati perlahan-lahan dari hidup awak.
Pergi mati bye XD
Hihi

Sila jaga diri
Jangan kerja berlebihan, awak bukan badang
Saya takkan pandang awak lagi
Adik awak kata takde apa sebenarnya
Mujur saya gagahkan diri bertanya
Akhirnya awak jujur juga

Sumpah saya tak sangka

Bila teringat permulaan cerita
Iya semuanya sangat sempurna
Awak beriya mahukan saya :p
Saya tak tipu saya gembira
Lama woo saya bersendiri
Nasib baik taw dah padam text awak
Jadi, takdelah saya baca lah mengenang lah lalala~

Esok pagi saya mesti lupakan awak laju-laju
Saya tak larat nak tanya kenapa mengapa
Awak kata kita jadi kawan macam kawan
Maaf, saya tak sanggup

Kalau dulu masa zikir, mata saya hanya tertancap pada awak
Lepas saya janji, saya tidak lagi,
Tahun depan saya nak SPM
Saya kena lupakan semua ini

Saya akan hadap semua ini dengan senyuman InsyaAllah
Awaklah ustaz saya forebbber and always
Mungkin kita terlalu muda ahhh,
Saya yang terlalu muda hehe
Dan mungkin bukan jodoh kita ^^


[sumber]

Saya pun tak faham kenapa saya over sangat ni haaa
Urghhh,
Haha, awak takdelah handsome mana, takdelah power mana,
Sebab awak ustaz,
Tapi kesederhanaan awak and keustazan awak buat saya melting
Tapi saya masih beriman
*senyum kambing*
Seperti awak yang perlukan masa
Walaupun pergi tanpa kata dan sebab
Saya juga bersyukur kerana saya juga memerlukan masa
Jadi transformer bukan sebab awak tentunya hihi

Inilah masa kita cuba berubah dari kejahilan kepada kebaikan
Kuasa Allah swt itu hebat
Takdir Allah swt itu sempurna
Mungkin ini jalan sakit yang Tuhan beri untuk laluan Hidayah-Nya
Saya sedih tapi sangaaaat gembira.

Kita memang takde kenangan bersama
Kita kan cool hehe
Jauhkan diri dari saya
Jangan pandang saya lagi
Biarkan saya begini
Dada saya berkencang tahu tak
Nafas agak sesak
Alhamdulillah

Tapi saya akan jumpa awak nanti
Ada sesuatu yang perlu saya tahu
Adakah selama ini apa yang dibicarakan, apa yang dilakukan hanyalah lakonan semata?
Biar benar awak ni ?
Adakah selama ni hati awak ikhlas menyayangi saya?
Saya perlukan jawapan ini dan saya takkan tanya apa-apa lagi.

Saya jiwang sikit kali ni okayyy
Ewwwwww hahaha.
Saya perlukan tempat untuk meluahkan rasa
Walaupun mungkin sampai mati awak takkan baca

Betul, saya yakin dengan takdir Allah swt
Everything happen for a reason

Awak pergilah dari hidup saya pada masa ini, saya okay jee haha. Dijemput datang semula lagi 8 tahun dan masuk meminang saya tawwww hahaha. Saya bergurau haha.

Saya gembira dengan perkenalan kita
Saya tunggu awak tapi saya takkan terhegeh-hegeh
Saya tunggu awak tapi saya takkan hubungi awak
Saya nak jadi manusia beriman
Manusia yang tahu bersabar

Sepenuh kudrat, Selamat Tinggal

With love,
Ree's

#np Cinta Terakhir-Aiman

feetnote: apa ? putus, hotak hang. excuse me makcik, tiada tali zahir ataupun batin yang mengikat kami okay. Phewww.

Monday, 26 November 2012

Rest In Peace

Done with salam and hi. Yo whats down. 

Tak payah explain lagi, aku tabah. Haha, maybe I'll learn to treat people nicely in future. Tak sangka woii, nasib baik tak serius or aku akan menonggeng atas katil, peluk teddy bear, menjerit pada skala pitch yang sederhana and menangis sampai mata bengkak. This is the right time untuk nikmati Double Zinger Down from KFC. 

Rugi kalau menangis, lebih baik gembira. Nikmati hidup dan berserah padaNya. Chill lah, orang macam tu buat apa nak hadap. Seriously, aku ingat kau kena culik or accident. Maybe kau kerja or handphone terjatuh dalam jamban. Aku pun text adik kau, korek korek story, wow kau hidup lagi. Fakyu thankyou.

After 3 kali call and kena reject in 4 days, aku call lagi and amazingly kau pick up the call. Kau say hello dengan sangat mesra, so I turn off my phone. Innocent gila kau. Whats your motive hah? Takpe, aku tak menyesal. Thanks okay for all the late night conversation. It makes me feel good, kinda warmth haha. I won't burden my feeling for you sweetheart, i'm not that idiot ^^

Assalamualaikum bye.

With love,
Ree

Thursday, 22 November 2012

Keazaman

Thanks for my beloved friends yang sudi baca blog buruk ni haha. Dah lama tak chitchot di sini, terasa kepuasannya. Haha, 

LET JUST FORGET EVERYTHING AND STUDY WELL. VERY WELL.

Semoga Allah swt mempermudahkan segala urusan. Life well.
Assalamualaikum.

With love,
RARA

Wednesday, 21 November 2012

Life is tough

Assalamualaikum wbkt and super anneyong!
Hari ni keluhan aku sangat panjang.

Malam tadi masa rawatan, Alhamdulillah tak memalukan sangat. Takde case terbukak tudung, menjerit macam polong lalala. Aku bersyukur sangat maruah aku tak tercalar kat depan ramaii gilaa orang malam tadi. But, last night omg omg. Hah amik kau sedebik, teman tapi mesra si dia datang ke zikir. Well its normal lah kan but benda jadi tak normal bila si dia yang dah beberapa hari tak contact aku tanpa sebarang alasan boleh contact dengan minah tu. Well super well well well, ternampak dia otp masa aku sampai tu, ofcoz lah nak bg minah tu direction rumah dia. Aku suruh sampaikan pesan ibu kat abah dia pun dia tak mampu sampaikan sebab sibuk. Malapetaka apakah ini. Thankyou fakyu.

Malam tadi juga aku terperasan kehadiran aku di madrasah tidak disenangi and tak dialu-alukan. Mungkin sebab personaliti aku yang tak pandai mencari topik perbualan or nampak sombong. Ohmann, aku rasa aku dah agak mula keluar from dunia aku sejak pergi sana setiap hari rabu walaupun rasa diri ini agak fake. Sebab entahlah. Tapi seriously lah aku tak sangka aku jadi the most unwanted person kat situ. Hey, do I care ? And seperti biasa aku akan larikan diri, malas dah nak pergi sana. Iya, aku insecure, aku ada low self-esteem.

Jujur aku sedih doe. Anyway,  instead of sad stories last night, ada satu story yang cococomel. Macam biasa rawatan tu kena mandi and Pakcik Zul the only one yang boleh handle aku hikhok. Si dia as usual stand behind me, looking over me puihh jangan harap hahaha. But he suddenly insists to help Pakcik Zul. Lalalala~ Mood tadi nak tampar dia jadi mood lobely pulakk. Haktuih gila aku ni. Aku pon rasa calm and tersenyum je hahahaha.

Dah habis mandi, dai berdiri kat depan aku. Seperti biasa lagi kitorang buat-buat tak kenal. Tu lah aku gatal nak cari ustaz hahaha. Aku tengok dia and believe what dia tengok balik. He's very egoistic person so bila dia pandang je pon dah melting haha. Then dia cakap amende entah kind of perli lah. Then I said "menyampah" because when he looking me, I'm stuttered and ayat berterabur haha. This is why no matter how I'm trying to forget him, I'll never succeed. Lepas tukar baju everything, lalu lagi dekat dia. Dia tengah mandi kan orang lain so dia baca ayat al-Quran lah kan. Aku pandang dia lagi haha. Sekali seminggu je boleh buat macam tu wehh. And dia pon pandang jugak, woi awak, awak kan tengah mengubat orang. Astaghfirullah. Hihi, then aku tak mampu nak senyum sebab masih marah kat dia, so aku jeling. And arrrrr tergelincir  pula. Hei, lantai madrasah tu licin tahu tak! Haha malu je.

Tapikan yang pahit tu lebih banyak daripada yang manis nya hmmmm. Aku pun dah malas hadap ustaz tu even tiap kali nak marah, melting. Haishh, seriously penat. Aku nak life yang normal, tak payah pergi madrasah tu setiap hari rabu. Kalau dulu aku sanggup datang walaupun exam, now tidak lagi. Aku harap sangat next year everything will gonna be like how it used to be. I don't have to hurting myself more and more. Its fucking me.

For Ustaz Mohammad _____ ________ Al-Hafiz, I knw we have nothing -zero-relation- because awak ustaz and I'm someone who try to change for good. Maybe your long time alone merantau masa belajar makes you little excited berkawan huhahuha dengan semua orang. But tolong tolonglah jaga batas, awak pon tahu saya stalk fb awak kan. Takkan saya yang hina ni kena cakap macamni kat awak. Honestly, awak tak patut text saya on that October night just to ask why I always looking at you. One more, I know that you always sleep late dengan pertambahan student kat madrasah but why you never contact me, Neglect me like you donno me at all. Sayang sayang, its time to say goodbye ah. Aku dah fed-up and dah tak percaya kau.
Byebye. Assalamualaikum.

With love,
RARA

#pray for our relatives at Gaza

Friday, 2 November 2012

Hey my Ustaz.

Assalamualaikum. Lamanya blog ni kematian. Haha
Hoping everyone were in a good condition live a well life.

Got a new story. At last, I found someone. Ohyeah, totally someone. A person who ready to guide me and love me more than as a friend. He's an ustaz. Haha, cerita nak gempak je lah pungg. He's the kind of person who will always lectures me e-v-e-r-y-t-i-m-e I make a mistake. 

When I remember the past 6 month, I will always waiting for a beautiful Wednesday. With all the homework I need to do that night, I'm still come to your madrasah so that I'll able to see you. We so far but then so close. When your eyes meet mine. Both of us pretending not to see. I'm bored there till I can die and its almost 1.30 a.m everytime I walk out from your madrasah. The only thing that I can do is watching you and record you beautiful voice reading the Quran verses.

I thought that I'm invisible to you, you'll never see me. Being your crush is a great feeling. You came to my home one night, fuckingly I'm sleeping. Arghh, *hentak kaki gajah*. For all the time in my life, I wishing that at least you know my existence. Sebab hujan ribut petir aku tetap datang madrasah for zikir every week tahu takk!

One day, I don't expect you would text me. HAHAHA. I'm so glad so glad. Just no wonder your sister acting weird to me. Well, ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. He told me that he feel unpleased with my reflection. Who cares lalala~

Thanks for acknowledge me as someone important in your life. I am so happy even though you always busy and can't make time for me. Yelah, aku pon faham. Kau kena panggil sini, kena panggil sana. I'm proud of you lah awak. Thanks for ajar saya mengaji balik. Thanks for everything. Thanks for a weird awkward relationship puahaha and stand as a friend. 

I like everything about you but I will never able to tell you. I hope Allah S.WT will preserve our friend-relation. Again, friend-relation. Haha. I'm totally not beautiful, i'm not a good person. Paling mudah saya bukan ustazah. I'm a school student. I can't wait to grow up haha.

Assalamualaikum and byebyee.

With love,
Rara