Friday, 24 August 2012

Ibu, nak kawin !

Sejak Opah Jun datang haritu, kitorang cakap pasal kahwin jee. Almaklumlah, big uncle nak kawin so, bog story pon keluarlah. Quite shock masa kita pergi PD haritu, kat kampung ? Are you serious? Hmm, well best lah kan , family kompem ramai kann.

Aaaaaaaa!! Bestnya nak kawin! Puahahaha. Aaaaa, best laaaa. Dah lama takde family member nak kahwin, so kita macam happy nak mampus. Excited menggaban-gaban. For sure yang lain mesti tanya, takkan semua kena kawin kat kampung kan kan ?

Eh excited lagi lah lah. Mesti pelik apasal aku excited cam bangang. Hihi. Ofcoz ada mangkuk di sebalik jamban betul tak ? Well, boleh buat eksperimen sendiri. Entah lah tapi aaaaa ! nak kawin jugak! Muehehe. Jk.

Point here is , I'M HAPPY FOR YOU !

Assalamualaikum.
Byebyee :D

With love,
Rara

Thursday, 23 August 2012

Awkward kau nyata .

Hi. Anneyong !
Kita dah banyak kali bumped kan, kau buat bodoh, aku apa lagi naif. Kita kenal lagi lama daripada yang lain-lain. Tapi awkwardnya, masyaAllah. Aku pun tak tahu kenapa. Tak tahu tak tahu. Kat mana silap nya entah lah. Sampai bila nak macamni ? Susah lah nanti kita nak communicate. Kau kena ingat, aku makin besar, makin dekat dengan family kau walaupun aku takde lah nak sangat kan kan. Puhaha..

Well, aku harap kau faham. Aku tanak family kita nampak betapa awkward nya kita. Tolonglah jangan kasi nampak suspicious. Behave naturally lah weh. 

Assalamualaikum.
Adios.

With love,
Rara

Wednesday, 22 August 2012

My Epistle Of Eid

Anneyonggg! Okay annoying kan. Selamat Hari Raya kepada semua. Sorry takde post raya tahun ni. Ahh, sibuk pukul nyamuk kat kampung. Baru balik Sentosa semalam ^^. Heaven nak mati. Puhaha. Terasa nak jadi peramah well, raya kali ni sambut sesorang je *okay muntah

Hari Pertama Raya : Okay, pagi raya tahun ni tak berapa nak meriah but great lah jugak. Maklong balik awal tahun ni so makan sedap jelah. Hihi. Bangun lambat coz ibu tidur kat rumah ayah so takde sape nak kejut kita. Malam raya pulak cerita hantu dengan bebudak uh. Muahaha. Terasa comel. Bagi turn kat kanak-kanak mandi dulu, aku cool okay takde nak berebut. Ohplease ;). Entah haram jadah apa, so sudden, air takdak. Wth. Sampai orang balik from sembahyang raya, aku tak mandi lagi. Dah setengah jam orang balik solat baru lah aku boleh mandi, tu pon berjimat cermat. First raya bosan sikit sebab raya kat rumah sedara ayah, dah lah jauh-jauh.

Hari Kedua Raya : Ramai yang dah balik kampung. Bakar sate, ikan blablaa. Burp kenyang. Bergebang sana sini pastu kan makcik-makcik aku sebut isu sensitif, dorang bandingkan rupa aku dengan adik aku. Warna kulit lah, kulit aku bertompok, berblok blablablaa. Erghh. Ibu pergi reunion so aku ikut ayah balik rumah dia coz takde port dah rumah opah tu. Nak mandi pon payah. Malam tu, first time tidur kat rumah ayah, sejuk gilo.

Hari Raya Ketiga : Patutnya balik pagi but jammed so semua tunda balik malam. Apa adahal, raya lah lagi. Konvoi lagiii. Pergi kubur, beraya lalala. Balik rumah ayah balik, nak mandi je tapi tertidur.
Lepak rumah opah pulak, kira duit raya bebudak tuh. Hihi. Lepas Isya' semua bertolak balik. Byeebyee.

Hari Raya Keempat : Tak bangun bangun. Aku tidur mati. Ohmak, letih. Kemas rumah. Tidur balik. Jangan lupa aku kan heavy sleeper. Kena kejut from tidur, okay Opah Jun nak datang, kemas lagi rumah. Okay, sesembang and kena lagi belajar ambil gambar. Aku macam stunned giloo ah. Aku dah lama dah give up main camera. Setakat snap snap tu boleh ah. Then my uncle, abang Zir. Nak tegaskan uncle tu hanya status okay. I'll never panggil dorang uncle. Hahaha. Hah abang Zir bagi lesson dia, haritu abang Iwan. Okay dia memang sifu giloo, Salute kat abang Zir. Dia buat aku speechless sometimes. Tercengang sana, tercengang sini. Okay dia banyak bermain dengan emosi. Well, i'm start to cari value of every picture yang aku capture. Thankyouu lah big brother. Tolong jangan suruh kita jual camera tu lagi okay. Ihate to hear that. ^^

Refreshing feeling lah weh. Azam baru pulokk. 

Alright, esok nak pergi rumah maklong, jalan-jalan. Ayah suruh belajar ambik gambar lagi. Dah mula rasa rimas. Hehe. Okay dah.

Goodnight semua.
Assalamualaikum.
Doakan muka saya pulih, Amin ..

With love,
Rara

Friday, 17 August 2012

Little Love

Tengah tunggu ayah yang tak reti-reti nak bangun. Tanak balik kampung eh ? Bosan bosan. Doodling around :)






Hahaha. Weh mana mood raya , mana ? Raya makin bosan bila kita makin membesar tanpa niat. Miss everyone :*

Anyway, harini Hari Lahir abang saya !

With love,
Rara