Thursday, 26 April 2012

We Lose With Dignity


anneyong . lama tak update blog . okay , hari ni ponteng. muehehe . semalam baru balik from Pesta Pantun Daerah Hulu Selangor . hihi . kalah lah weh , apadahal . sch kita ni kan baru first year participate benda alah ni .  its sokay . since kami kalah with dignity and honour so aku rasa its more better dari menang tanpa kelayakan kan ? hahaha . just , aku tak bersemangat bila pagi tu ibu kejut , okay atuk saudara aku meninggal ~ Al-Fatihah .

btw, aku bengang giloo semlam dengan satu sch yang mempamerkan kebajetan luar biasa.macam budak-budak nak mengejek . jadah kau . takde moral sungguh . hey orang disana ,

Di pagi raya memakai suasa ,
Duduk di tamu menjamu palas ,
Janganlah tuan terlalu selesa,
Dendam kesumat pastiku balas .

Tika berpantun tuan menggila,
Adat bertanding kalah dan menang,
Tunggulah masa tuan dihina,
Kampung Soeharto pasti ku tendang.

muahaha . geram betul aku . then , since kitorang top 4 so kena tunggu sampai habis pertandingan tuh. then , masa nak umum keputusan . kata kitorg dapat num3 , ohmy , happy gilo lah kan . without any pengalaman , kitorg dapat . im going crazy . dah naik pentas apa semua . dan dan pulak , mc tu kata "maafkan saya , ada sedikit kesilapan ..." . satu hall diam . member-member kat SMKBS memang dah pandang tepat kat kitorang . okay , kitorang num4 . so , terpaksa tukar hadiah . aku macam ..... aigoo . gila bangang dorang ni . boleh tersilap pulak . malu tahuu . tak payah cerita malu aku . biadab gilaa . aku pk nak maki je dah , okay , jangan lupa , tempat perlawanan kitorg sch agama -->SAMT KKB .

okay aku gelabah kan cerita semua ni . aku bengang tahuu . lepas balik , kitorang pergi solat Asar di masjid dekat dengan rumah Cikgu Jeff . Oh lupa , semalam birthday cikgu Jefri . :)
Cikgu tu sibuk jugak nak balik rumah kejap nak tukar baju lah apa lah . Nak jugak tinggal kan kitorang kat KFC . aigoo . hahaha . but since dah nak dekat malam , kitorang terus je celebrate 'num4' kitorang tuh . hihihi . thankyouu cikgu . kamsahamnida~

macam lah kitorang sembang , since cikgu pon agak muda (Y) , so banyak topic "muda" yang boleh disembangkan . :p hahahaha . dalam kereta cikgu , asyik dengar lagu korea je . wahahaha . okay so lepas ni takde dah latihan pantun . huhu . sedih pon ada . dorang tu da macam family dah . ^^

cikgu Jeff , Emir Yazid , Nurul Amira , Nur Nabilah , Syafira , thankyoouu :) dulu aku rasa pantun-pantun ni kampung . but , act , benda ni cool giloo . <3

assalamulaikum . byee :)

with love,
Rara

feetnote: masa kitorang isi form untuk pantun , cikgu kat sana tulis nama Emir ---> Eron Yazid . haha . 

Friday, 20 April 2012

To Grandma


kenapa block saya kak ? okay , akak story dulu lepas tu saya tak kacau akak dah . akak buad saya tertanya-tanya . btw , thanks sebab dulu baik dengan saya . kamsahamnida . :) saya tak kacau akak dah okay ? take care .

Beat the Past


hi . anneyongg ! okay , dah lama sangat tak post . busy giloo lah . demam plus selsema . gemuk gemuk . ahh , okay , stress . nak dengar satu cerita ? muehehe .

faayin        : .... tut ... tut ...
orang jauh  : ......................
faayin        : (beranikan diri) ... hello
orang jauh  : ghello <---- garau .
faayin        : woi kat mana tuh ?
orang jauh  : rghumah nenekgh <--- garau giloo --'
faayin        : (yes,dia takde kt hostel,means takde alasan prep or lightoff yg gampang) asal lama hilang ? 
orang jauh  : ada hal .
faayin        : hal apa ?
orang jauh  : takde kredit .
faayin        : (hal apa tuh?) ohh . okaybye .
orang jauh  : bye .
faayin        : (bukan nak kasar tapi aku macam nak maki dah ni ) assalamualaikum . 
orang jauh  : waalaikumusalam .
faayin        : (ohmaiii) take care .
orang jauh  : hmm .
faayin        : (pergi matilah) terus letak phone .


aigoo . ni story member . heee :D
okay bosan . take care . assalamualaikum .

with love ,
Rara

feetnote : dah sampai masa untuk aku maki benda yang dah lama lepas . janganlah buad perempuan macam baju , takyah jadi fake , no matter kau tokoh apa jangan rasa diri kau terhormat sangat sampai buad orang jadi naif bila berhadapan dengan kau .