Sunday, 26 February 2012

amusing weekend


what a tired weekend . petang semalam lepak rumah syafira dengan si jaja . rumah aku takde sape so aku melepak jee . act , tanak tidur kat rumah syafira tapi aku kan heavy sleeper , belum pape, aku dah tertidur dah . muehehe .

pukul 2 pagi , bangun , badan aku panas , okay mandi pepagi buta . bhaha . belajar dengan jaja . menguap dan menguap dan terus menguap . teheee . syafira and jaja tidur masa aku tengah study . ommo . kejammm ! aku kuat kan semangat , keep the faith . jaja kata nak tengok citer korea oh blabla . ahh , lakonan saje semua itu . dia kalah dengan mata sendiri . poodah . bhaha

dah pukul 4 lebih , dah bosan tengok buku , okay koreaa-ing timeee .. hikhik . aku gelak sorangsorang je taw ... cool kan ? dalam pukul 6.3o , aku kejut makcik-makcik tuh solat subuh . hareeemm . jenuh aku gerak  dorang . ish ishh . lepas 15 minit dorang pon bangun . jaja tengok cerita korea kejap pastu tidur balik . anak dara apakah itu ? haha

even time aku nak balik rumah dalam pukul 8.15 , dorang tak bangun lagi ... errr --'

hah , tadi pergi bookworm , buad lawatan sambil belajar nak usha kak mimy . ^^ . dah maju dah makcik bookworm tuh . bhahaa .. *kidding !

its time to go to sleep :)

assalamualaikum . kbyee .

with love,
Rara

Saturday, 25 February 2012

kecewaaa :'(

okay now sangat sangat letih . dah lama tak keluar rumah . hari ni kena paksa keluar . okayfainn' ibuuu !! and tadi aku hampir-hampir dapat barang yang aku idamkan selama tiga tahun . aku dah pergi kat kaunter tu dah . tup tup ayah suruh tunggu abang zir , abang zir je yang pandai bab tuh . okayokay . aku sabar lagi . abang zir pulak , orang call tak angkat , message tak reply . ommo ! last-last ayah suruh tunggu minggu depan , nanti ayah pergi rumah abang zir . ohhh thanks abang zir sebab buad myra menunggu lagi --'

serius kecewa gilaaa ... huwaaa . er , okay , nak babaii . nak pergi rumah kawan . nak belajar . test dah nak dekat .

with love,
Rara

feetnote : lupa nak cakap , mood agak happy , dah dapat atuk baru . act , tade lah baru sangat , tapi sangat gembira menyambut ahli keluarga yang baru ..... kan  dottie ? :p

Wednesday, 22 February 2012

holla , lama tak post rindu takk ? hehe . semalam kan kena tinggal van . oh tak guna sungguh . aku sempat jerit je pastu selamba badak dia gerak . pergh , panas jiwa gilaa time tuh . dah lah buku banyak . adeshh . masa tu aku terjerit 'ommo , oppa hyun joong !' . atoto , omey je kann ? bhahaha . sia-sia aku kena pukul dengan aida sebab aku gedik sangat nak ber-hyun joong . bhaha .

then masa odw balik , tersempak dengan abang hanif . huu . maaf abang hanif sempat bagi byebye jee , penat gila time tuh tahu ^^.

er , study makin jahanam . masuk kelas pagi-pagi dah menguap awal-awal . erghh . terlentok-lentok aku dalam kelas . hihi . 

okay bye . ada banyak hw nii .
assalamualaikum .

with love,
Rara

Friday, 10 February 2012

holla , okay tadi tengok cerita detective conan yang real ru . yang bukan cartoon tu taw . hihi . dari kecik suka tengok cerita tu . hihi . and saya belajar sesuatu ,

cinta tak memerlukan kata-kata untuk diluahkan . tak perlu juga pegang tangan sambil berjanji sehidup semati tetapi cinta sepatutnya tidak terlalu over dan hanya meluahkan melalui perbuatan yang kadang-kadang kala , pasangan kita sendiri tak sedar yang time tuh kita tengah mengekspresikan perasaan kita . 


kan kan kan ? haaaa , tengah sedih giloo taw , internet lembab . takdapat tengok cerita korea . arh , lembab , lembab . so , sesiapa yang ada download cerita korea yang best , silaaaaaaaa beritahuu . saya sangat addict.
memang dulu saya benci korea-korea ni , semak je , tapi sekarang saya dah sukaaaaa ! haha , tapi suka tengok cerita je . tak suka lagu dia . saya tak faham --'


okay dah . nak tengok hindustan pulak . haha


assalamualaikum , kbaii .


with love ,
Rara

Andaian Kiamat 2o12

Masih ingat andaian kiamat 2012 ?
Tahun ni kan??
JANGAN percaya lagi !!!!!
Sebab
Kiamat menurut Agama Islam
... ... ... ... ... ... ... ...
- Kemunculan Imam Mahdi
- Kemunculan Dajjal
- Keturunan Hazrat Isa (AS)
- Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj
- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
- Pintu pengampunan akan ditutup
- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya
- Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya
- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,
- Pemusnahan Kabah,
- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,
- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh
- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di Syurga baginya pada hari penghakiman kelak."

Kita selalu kirim ribuan bende kat fb, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.

Allah berfirman : "Jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari SyurgaKu"
with love ,
Rara

credit : Aunty Rose

Hantu Galah ♥


holla , nak cerita pasal sorang kakak ni , nama diaaa jeng jengg ,
jyeah kak syiqaaa , 

Syiqa Zayn


dia ni baikk sangat , bestt sangatt , supportivee sangatt . cantiikk sangat . hahha . semua sangatsangat . dia dengan kak mimy lah student kelas 5amanah(2o11) yang paling awal berkawan dengan aku . kak syiqa ni sewel sikit taw . hahaha . but she's super cool .

kitorang plann nak jamming guitar tapi entah biloo ? haha . atoto . tape tape . ada rezeki nanti akak ajar main guitar taw . ^^ . haaaa , suka tengok cover diaa taww .

haa , dia ni peramah and suka gelak . dah lah suka gelak , gelak kuat-kuat pulak tu . bhahaha . ^^
loveyou taw kak . hee

okay sampai situ je , tanak tulis lebih-lebih . nanti dia tulis lagi panjanggg . bhaha

with love, 
Rara

ps: tadi ada nenek tua post pasal saya . heeeee . thankss nenek . 

Thursday, 9 February 2012

holla . okay bosan . fb aku sedang dikemas kini oleh seseorang . dia kata fb aku berhabuk lah apa lah , semak macam babi hutann lah apalah --'

tadi sch okay duduk kat perhimpunan lama gilaaa . cikgu-cikgu meeting . adesh ! err , hari ni tamou cerita pasal orang dulu . aku nak kumpul maklumat tambahan , so kene jadi detective dulu . haha . tade benda nak story kat blog usang ni dah . almaklum lah , tade sumber inspirasi . hah , nak tahu , masuk bulan ni , kira dah 1o bulan aku singlee . bhahaha . takyah citer eh ? bhaha . saya amat bangga ! jyeah !

er hmmm . err , okay blur .

assalamualaikum . kbaii .

with love,
Rara

februaroo doodle

holla , okay bosan oh bosan .
tadi ada raptai penyampaian watikah oh blabla . 
ada topical test untuk addmath . entah berapa markah aku . nak tahu , markah mathmod aku 47 kalau tak silap . pergh ,, tensioonn banget .

sch makin bosan . yeah bosan lagi . er , aku tade apa nak tulis act . hahaha . tadi sesembang dengan hidayah , sayang , rumah dekat2 tapi nak sembang dekat sch jee . haha . dia ajak aku kerja dengan dia after habis spm nanti . bhahahahaha . citer hebat jee kitorang kan . hihi . sepanjang raptai tadi , kitorang berangan jee . haha .

okay now saya nak buad jahat kat nenek saya , nak tahu sape ? tattaraaa ....

Eva Nuryzz 
cantik tak diaa ?

semoga korang tak teleng tengok pic ni . hahaha . tuu haa . mr booolat dia tuhh . haha .
hubungan kitorang bermula dengan baik tapi agak suam-suam suku . di klimaks , hubungan kami sangat dahsyat . hahaha . menakutkan . monsteriaa . in the end , hey kami kamcing apaaa ! semoga ke-kamcingan kami berkekalan hingga ke akhir hayat . facts , dia orang kedua yang skype dengan aku sejak aku ada acc skype . ^^ muehehe . and saya akan dapat atuk baruu !! jyeahh ! bhaha .

okay next time , nak cerita pasal sape eh ?
haha .

with love ,
Rara


Monday, 6 February 2012

holla . hi . sorry , broadband aku hilang dah bape hari dah . grr
hmm , semalam pergi Desamas , rumah kawan ibu . jyeahh . lawa-lawa gila rumah kat sana .
design rumah dia pon yang latest . woaahh . aku cakap dengan ayah , beli lah rumah dekat sini , tapi dibantah sekeras-kerasnya sebab tempat ni selalu jammed . hukhuk . okayfain'

btw , aku nampak ramai mamat handsomee kat sini ^^ . paling kurang pon dorang tahu nak pergi surau bukan melepak kat club . and aku nak anak aku nanti jadi manusia bukan jadi setan . lagipon , sampai bila nak taksub dengan urusan dunia ? kau kata aku ni terlalu awal pakai tudung . blablabla . okay . kalau aku tak pakai tudung , dosa aku sape nak tanggung brader ? kau ? even aku ni bukanlah alim sangat tapi aku waras .
kau cakap Islam agama yang suka kongkong . weh , Islam agama mendidik . ada faham ? so please jangan jadi bijak yang dipanggil bodoh okay --'

huh . tengah panas ni . mengelegak ni . mesej ini dituju kepada dua orang jejaka ................................

okay , hw satu apa pon tak siap nih . assalamualaikum . kbaii .

with love,
Rara

Wednesday, 1 February 2012

hide yourself from me , boys

bored koko :/
lepas habis koko , pergi beli kasut sch , kononnya esok nak resign . dah sampai rumah , eh , baju ? bhahahaha . baju putih belum beli lagi . haha . lupooo .

masa kat sch text dengan nek izzati . a little sad conversation kan kan ? bhahaha . tapeeee . watlek . watpis . its okay . tadi dia pergi koko . eh ? hahaha . terkejut . ohmakkau . hahaha . tapi macam kat status aku tu lah,
EVERYTIME YOU LOOK AT ME , I LOOK AWAY . EVERYTIME I LOOK AWAY , YOU LOOK AT ME . hari ni dah bape kali aku sebut ayat tuh . hihi .

nak tahu apa ? boys always change . tak percaya ? buad eksperimen . kalau aku salah , nah dua posen . pergi beli aiskrim pop . hahaha . 

its okay . two of you . yes . please make away and go . for our sake . aku egois ? kau pon sama . :p

with love ,
Rara

tadi kat sch , bukannya sahaja penderaan fizikal tetapi juga , penderaan seksual --'