Tuesday, 31 January 2012

thanks , and now you're leaving .

okay . enough . taktahan dah . ini dah melampau . tak larat . okay , akhirnya terluah juga dengan penuh egois . thanks suk .

taktahu nak cakap camne . aku tak mintak dia datang , tapi bergolek-golek datang kat aku . for sure lah aku berhati-hati . bila aku mula berfikir secara rasional tetiba kau pergi camtu je . hey , wtf . apa nih ?? please lah . sampai bila semua story akan jadi complicated ? tell me hun .

just pergi mati ah lagu lagu kau . nah amik balik . so , apa yang kau cakap malam tu apa ? lakonan ? bhahaha . aku balik kul 12 malam sebab nak sesembang dengan kau and okay fainn . thanks for yusrina coz capture vid terbaik . itu akan jadi memori terbaik aku . okay , get it ?

aku takkan text kau or call kau dah . nak cerita pape pon aku dah tak sanggup . seriously . sebab kau , aku takde mood langsung nak buad hw aku malam ni . berlambak lagi keje aku . membazir tahu . so , aku akan potong list kau sebagai antara orang penting dalam hidup aku . just , nasib baik juga aku lambat , at least aku tahu hati kau tuh dah dibahagi-bahagi .

thanks for everything . tapi betul juga , sampai bila nak tunggu aku ready kan ? so boy , i'll let you go . go find another amazing life . reveal your hearts . its should be end here . yes , here . got it ?

one more , tak kira kau sape dalam hidup aku , even kalau bestfriend aku sekali pung , kalau dia tukar perempuan macam tukar stokin , seumur hidup aku , aku takkan respek orang tu . honestly .

assalamualaikum .
kbye .

with love ,
Rara

Friday, 27 January 2012

holla , alright . tersangat busy , penat and messed up . tadi teruk aku kena dengan cikgu . adoyai . serik dah aku . okay , next week aku akan resign . jyeahh . ABANG MIRZAAAA , saya nak RESIGN . hehe . okay malam tadi skype dengan kakcik and abang hanif . kononya nak buad homework b.i sama-sama . podahh . aku dari mula skype sampai ke hujung , menguapp jee . muehehe . then , tetiba tertidur . dengan laptop terpasang . lampu bilik terbukak . kalkulator , buku chemist , pen , semua dah berterabur kat atas lantai . hikhik . ingat nak skype dengan kak siti khadijah tapi tertido . bhahaha :p



sempat snap satu jee :p

kakcik pula mula menunjukkan kecerewetannya . haha . dia kan angel . *hukhuk . haha. 



for you , yeah , kau ,
aku taktahu apa masalah sekarang . kan mudah kalau kau terus terang pasal benda uh .
tadoo lah aku buad .
aku nampak kau ada balik kat sch , and , yes 
we're ignore each other . like we never know each other .
honestly , aku rasa janggal .
tapi aku terpk eh elok lah cenggitu .
everything will going to end hereee . jyeahh !

goodbyee weh . shuh shuh . 


with love,
Rara

ps: tadi cari abang hanif , and tanya dekat Daus , Daus kata abang dah balik :'(

Friday, 20 January 2012

its all going too end *byebye

hi peeps . okay , baru balik from menghepy kan cik sukrikya . *winkwink . suka lettew . ahli-ahlinya , aus , zakwan , ilham , fairuz and hafiz . cam hampeh je perangai dorang . hahaha . apaapa pung , aku tetap marah dengan aus . dia kata , lepas habis kelas kat setiawangsa , dia terus kelam kabut drive balik sini . ohyeah ? lama tunggu kau kat sch okay . tak kesah . aku kena tinggal van and balik dengan sukrikya . terbaikk kan ? btw , congrates suk and kira task aku dah selesai la kann . ;)

okay , permohonan mara aku gagal . hmm , apa yang berlaku mesti ada hikmahnya kann ? watpis je . hmm , tadi makan cake dengan fareez and aiman . hihihi . comot-momot dah akuu . hihi . balik , atien dengan suk hantar . takkan nak ikut aus pulak --'

okay , macam-macam jadi hari ni . agak penat . and im over it . takyah call aku , aku takde mood nak angkat 2 3 hari ni . esok aku tanak pergi kelas addmath . aku tenangkan fikiran kat kampung .. aku nak lupakan banyak benda , aku nak lupakan banyak orang .

aku macam kena stay kat sch ni , so , resign from pengawas . watcool . clean up all my mess . sometimes , aku tertanya-tanya kenapa ? kenapa tak adil ? pelik lee pulak . kenapa kena jadi macam ni ? kenapa aku ?
payah betul .

dah lama sangat aku pendam semua ni , aku buad ta nampak . pura-pura yang aku tak tahu . tapi aku gagal hari ni . terluah jugak . thanks kepada kawan yang mendengar . aku taktahu nak cerita kat sape . nak cerita kat orang sini , nanti ada yang terasa . cerita dekat orang sana , ada yang terasa .

aku menyampah pulee dengar lagu kat blog aku nih . sedih :'(

take care . kbaii .

assalamualaikum .

with love ,
Rara

feetnote : segala apa yang aku tulis ni tade kena mengena dengan orang yang terlibat hari ni , jangan risau :D

Thursday, 19 January 2012

goodnight Nekk !

aku tak dapat SBP . alright . aku okay . aziem dapat . congrates ! im happy for you . *grinning .
dah , aku malas buad homework . goodnight . tataaa nek izzati and thanks sebab baca kan buku bedtime story sambil babab , sampai saya tidur lenaa . hihihi .

er , kalau aus tak pindah . aku benam kepala dia kat dalam kek . hahahaha . 
goodnight . assalamualaikum . kbaii .

with love ,
Rara
oit . okay penat , coz again balik jalan kaki . #jyeah . ni semua sebab dia .. dia .. diaa .. hurgh . macam nak celup dia kat dalam baldi . tension tahu . okay nothing great happens today . topical test modern math bape banyak soalan entah aku tak siap . --'

fizik aku tak faham . bio ? cikgu ganti takdo . addmath , jj asyik nak bising jee , ngorat anak dia si Kuhan tu kang . ayoyo . kehkeh . balik lambat , melepas dua orang member aku nak jumpa skandal masingmasing . hahaha .

tadi buad experiment and tak jadi . for sure bukan salah ibu mengandung . hahaha . salah apparatus dia yang tak betul . beaker tuh ada kesan hangit and berwarna hitam . aku terpegang and benda hitam tu melekat kat muka aku . adeshh .

er , harini dia tak call pung msg pon tak . celcom offer je yang bagi message rindu aku . hahaha . dah lah . aku nak berehat . nak bermalas-malasan . opp opp chopp , dia baru call tadi . hihihi . dia kalau call aku suara dia mesti pecah kan gegendang or gedengang (entah mana satu aku tak pasti ) telinga aku . and dia akan marah aku macam semua orang buad sebab suara aku dalam phone pelan sangat .

dia suka membebel cakap aku ni mengada and degil . pastu dia menyampah dengan aku . alright . kau call aku lagi , aku benamkan kauu dalam tanah . grrr .

hari sabtu nanti sebok pulak ada kelas addmath , tak pasalpasal plan balik kampung kena rombak balik . hihi . balik perak sajeee and atuk janji nak buad lemang #ohyeahh! hihi .

okaybye . assalamualaikum .

with love ,
Rara

feetnote : tengah syiokk bahan kak mimy kan syiqaa . hikhik

Tuesday, 17 January 2012

uit . tadi ada koko and aku tade membe , lepas ajar budak form3 tak sampai 1o minit aku menyorok , hihi . malas lah gy meeting pengawas . dah dua hari meor ganti tempat aku , mesti kena sound . haha . teruk gak nak keluar sch tadi sebab dorang meeting kat dewan terbuka . nasib aku lepas jee . aku tengok ilham , amrail and kak anis tengah cari pengawas nak seret pergi meeting . then , lalu kelas abang mirza , tutup mukaa . hahaha ! lagipung aku duatiga hari ni tengah frust dengan sorang mamat pengawas ni so aku malas nak hadap muka dia .

kesian bebudak tuh . adoyaii . masa balik tuh aku gy koop nak jumpa kak mimy , sesembang bla bla . pastu abang mirza datang . OHGOSH! and dia tegur , aku pungg tegur and cepatcepat balik . dia pon tak cakap pasal meeting . kahkah . masa balik nampak afiq . huhu . tapi dia tengah sesembang dengan cikgu nizar .

senyum je . pastu babaii . hmm , afiq , belajar rajin rajin taw . jangan gadoh dengan mana-mana ahli SAS randy yang kotkot tersesat kat sana . ^^ . jaga diri baikbaik . solat jangan tinggal . tamou nakal-nakal . jangan lupa aku . aku doakan kau yang terbaik dan semoga berjaya .. lepas ni tade lagi dah suara garau yang pekak kan telinga aku kann :'(

hah , one more , jangan lupa pasal masa sch rendah . hahahahaha . cam sial . sial puih . puih sial punya kenangan . tapi aku yakin kalau kau ingat time bebodoh-bodohan tu kau akan gelak loncatloncat . kann ? haha . :'(

THANKS FOR EVERYTHING AFIQ

aku tak rancang nak balik pon tapi entah aku rasa nak balik and balik jalan kaki . #jyeah . haha . balik , aku text sekor mamat ni . kawan lama aku . dia tak reply , dia call . lama gak lah aku sesembang . haha . dia tengah drive kuar gy mana entoh . pastu tetiba dia jerit , amende entah dia mencarut , dia cakap dia salah jalan . and dia cakap .

'' ni semua kau punya pasal , leka sangat sesembang dengan kau .. dah lah tengah hujan . kalau aku boleh jumpa kau , aku belasah kau ''

pastu sesembang , dia memekak dalam kereta . blahblah . and dia cakap biar dia sampai dulu , baru dia call balik . aku tak sempat cakap bye ke hape , dia dah letak phone . bunguk lah kau . hehe .

and untuk member aku yang banyak status fb dia macam orang giloo . haha . jiwenggg . haha . watpis , watlek jee taw . kalau ada jodoh tak kemana . insyaAllah .

okay , homework bertambun , esok ada topical test untuk math and aku tak paham addmath jadah menatang apa . okbye .

assalamualaikum .

with love ,
Rara

PMD form 3


alright . tadi ada PMD untuk form3 and aku tak ready pape pungg . cakap main bedal jee . seronok jugak even agak payah . haha . aku memang susah kalau nak suruh bercakap secara lancar dalam forum-forum cenggitu . hihi . and aku ada sentuh pasal couple . haha .

masa aku mention pasal tuh aku nampak cikgu-cikgu pandang aku semacam jee . adoyaii . maaf yee , since aku ada pengalaman and tak salah aku nak share betul tak ? memang aku pernah buad silap tapi tayah lah pandang aku macam aku ni teruk sangat yeee . --'

hah , lepas tuh syafira pergi panggil sorang-sorang budak form3 (aku rasa tindakan nak kenakan bebudak tu takde dalam agenda , haha) . aku usha zubaidah , farah and shahril . aku nak panggil zu or farah tapi kesian pulak , dah lah dorang pompuan . tetiba aku nampak shahrill tengah makan kat belakang uh tengah makan . aku suruh syafira panggil SHAHRILL ASYRAF , and semua kata dia tak datang + dia buad taktahu jep. mengungg ! haha . padahal aku nampak dia .

then lepas habis program , dia lalu depan kelas aku and sengih sengih . sepak kang . shahrill ni adik angkat aku daripada aku darjah enam . hahaha . tapi aku jarang jarang contact dia sebab busy . hikhik . btw , aku tabik dengan Amir SAIFUL Islam tadi , dia sebut semua ayat al-Quran and hadis-hadis . cayalah . ni lah bakal husband yang terbaik ! hahaha . cuma dia nampak pendiam . tapi maybe tak cuma dia menjaga batasan antara lelaki dan perempuan . ;)

and masa forum tadi , sakit mulut nak bercakap taw . ada tiga ulser kat dalam mulut aku . huhuuu . sakit taw . dah lah tadi burn kelas fizik . --' and ramai yang akan pindah esok . huwaaaa :'( . aku akan rindu korang sangatsangat . just yang paling takboleh blah , masa balik tadi , dorang dah plan nak buad reunion . heh ? hahaha . sengal ! haha .

okay . nak buad homework yang sentiasa bertimbun . ^^

assalamualaikum . kbaii .

with love ,
Rara

Monday, 16 January 2012

tade tajuk . jyeah !

holla , hi .
kesibukan luar biasa buat aku tak sempat nak post papee . huhu . okay pukul 4.oo pagi tadi ayah dah gerak pergi Sabah and dia tak kejut aku pungg . okay ayah , terbaikk !! :(

sekolah okay just hari ni amirul takdee . huuuu . dia dah pergi teknik , ikut jejak langkah din dan tinggalkan aku . tak sempat nak wish betulbetul pungg . hukhuk :'(  . haaaa , bbbbotak . mana ada kita suka dia . kita suka tengok muka diaa jeee . hihi . tadi masa beli buku kat koop , tetiba ternampak dia , ingatkan dia tak datang sebab dia kan suka datang lambat .pastu kak mimy gelak gelak sebab aku excited nampak diaa .sebenarnya aku tak pon , suk je yang super eksaited . hihi. aku sampai ponteng bertugas semata-mata nak bagi borang merit kat diaa . hahaha . sorry mirza and ilham .

tapi dia dah tak sekolah sini . dia pergi sch teknik . huwaaa . hahaha . alah , aku tak kesah pungg . byebye okay hafizudin . haha . okay tutup buku pasal mamat tu . jyeahh ! hmm , haa . homework aku bertimbun gila lah . aku pon tak faham kenapa . haha . semalam makan pizza dengan family sambil buad homework b.i . tak pasal-pasal kena jeling dengan ayah . haha . 

haa , aus . okay tadi kitorang lepak , lama lah jugak . siap nak suruh farid hantar aku balik semata-mata suruh aku isikan borang dia . poodah . haha . aku dah tak boleh balik , laki hantar lah . haha . mak aku dah tak bagi . haha .dia cakap dia nak pindah . huhu . sedih je . senior paling hampeh yang pernah aku jumpa and sangat menakutkan . tapi hati dia baikk sangat . baik baik and baik . 
jaga diri leklok , jangan clubbing je , menyampah aku dengar . peh-liss lah aus . hahaha . and aus , ada orang rindu kau nanti . LOL . haha .

okay , penat . nak tidur . kbaii . esok ada forum untuk PMD student form 3 yang nak amik PMR . so , kena berehat dengan cukup .

assalamualaikum .

with love ,
Rara . 

Friday, 13 January 2012

summary untuk minggu ni .

summary untuk whole week ni , hihiii ,

last saturday , last day lepak dengan syafiuddin nasir . gy breakfast then buad gambar . huhu . and dorang nak pergi karouke . aku tak ikut time tuh . masa tu aku cakap kat din suruh dia teman aku . kang kena culik kang , nanti korang sedih . heheee . tapi tetiba aku tukar fikiran , aku suruh din pergi join dorang nak melalak . pastu dia cakap , '' tapelah , jap lagy lah , bahaya lah kau sorang-sorang .'' seriously din , aku takut kalau kalau air mata aku jadi macam air paip . hahaa . aku kan cool , segan lah kalau nangis . ^^

eh , rasa nya macamana din eh ? dia kena buli tak ? hahahaha . :'(

then , haaaaa , botakbotakk . hehehe . tak suka dia pungg . suka tipu-tipu jee . hihi . aku paling pantang kalau dak form5 nampak aku , haaa , botakbotakk . ni semua aus punya pasal . jahat .

okay , dah start study benda benda pelik . pelik . pelik . sekali lagi pelik . takut . hahaha . dah dah . pening kepala . deshhh .

words of the day : Anger ventilated often hurries towards forgiveness; anger concealed often hardens into revenge.


with love ,
Rara

i wish i'd go back to december .

 


Ckap at kwn baik ko too skaly ekk..

Die da ta ingin aq na contact die

da..


dah lama aku buad ignore benda ni , lepas result keluar . tadi aku bukak balik message dengan julia and aku ternampak ni . tiba-tiba aku terfikir apa masalah kau ? apa maksud ayat dia ? betapa besar benci dia kat aku ? terima kasih . hina kan kau buad macam ni . haha . for sure aku tak nangis ,. :'( .


aku tak lemah macam masa kau pergi dulu .


with love ,
Rara

Friday, 6 January 2012

sch timee .

 
holla , okay . sch dah start . kelas pon dah . bio , fizik , blablaaa. belajar dalam kelas yang crowded yang padat . 47 orang dalam satu kelas . camne nak susun meja pung aku taktahu . sec day sch aku ajak kakcik naik atas pepagi buta utk kemas meja .  ^^

cikgu semua serius , bosan . menakutkan . honeymoon apa macamni ? kena strsuggle ada lah . ada budak 9a at dalam kelas aku okay , soo itu dipanggil bahana dan bencana . aku just taleh lupa part kena berdiri lama kat atas pentas masa perhimpunan . gillooo maluu .

then ic aku tercicir . aku pon tak perasan bila di mana dekat mana (sama lah tu kann --') . haha . thanks kepada sape yang jumpa . tapi kenapa kau tak buang je . boleh aku buad ic baru taw taw . haha .*muka nakal* tak pasalpasal semua gelakk kan aku . 'minah indon' . #gilo jahanam mulut . haha

baru je amik duit rm100 . haha . kayaa wehh . hehehe . btw , nak cakap kawan baik yang sentiasa disayangi ramai , din akan pergi ke sch teknik kat mana din ? aku tak perasan . haha . nasib baik aku tersempak dengan dia kat pejabat masa nak amik duit uh .

Din Arelang 


again , jangan cari girlfriend lain . awek kat sini yang ramai kau nak campak mana haaa ? jangan lupa aku nanti aku pancung kauuu . ingat tuh . thanks sebab kau baik dengan aku . thanks sebab kau sewel , thanks sebab kau gilaa . kau jangan nak hangg dengan kengkawan baru kau je nanti . tanggunggjawab kau ajar aku main gitar tak selesai . *hikhik . all the best . belajar rajin-rajin . jadi anak yang baik . dah berjaya nanti jangan lupa propose akuu . #ewwwwwwww . hahahaha . aku doakan kau yang terbaik . #ily .

with love ,
Rara

Monday, 2 January 2012

aku bangga .. oh yeahh .

weeh bangga . haha , aku batakk . dah tengok kan video tiru gaya artis tuh . ohyeahh . hahaha . cutee jaa . kalau baik votee lahh .

tiru gaya artis , click V7 . votee ya

hahaha , abang akmal , saya dah tolong promote kan ye . btw , mesti korang kenal an sape yang ada dalam video tu .. kann kann . takyah mention pon tapee kann ?? anyway , comel saja amin and una . ingat taw cari V7 . votee yang tu je . ^^

with love ,
Rara'
 
holla ..
okay , sekolah dah nak start and first of all aku tak puas hati kenapa budak maktab start sch ----> 8 januari . amboiii . suka lettew . grr . hahaha . and aku pon entah lah macam gantung tak bertali . 

for sure aku yakin yang aku takkan dapat mana-mana asrama . persaingan hebat + dahsyat + kebaboomm . hahaha . tapi bila ingat cikgu kamaruddin aku macam ,,,,, entahlah . macam ada harapan .

and ibu pulak macam ingat yang aku akan pergi . aku macam , 'huh' bilaa ibu cakap takyah beli kasut sch . aku macam 'heh' bila ibu suruh pakai baju pengawas duluu . aku dah beli baju putihh tahuuu ! 

adoyaii , ayah pulak buat tak tahu je sebab ayah tak suka aku masuk asrama . entah kenapa . aneh sungguh encik rosh . haha .

aku berserah jelahh . doakan aku tawtaw . so , aku akan jadi super-sederhana okay dis year . takpetakpe . aku kan cool . yeahhh ! hahaha . 

masalah aku saban tahun sejak masuk sch menengah ialah transport . dulu ada lah jugak ayah hantar tapi ayah pergi kerja awal sangat . then , kekadang outstation lah emergency lahh . mana tahan ..... tahun lepas pon aku terumbang-ambing . and disebabkan aku malas nak tunggu bas yang lambat so jalan kaki jelah . 

hah , tadikan tengok my girlfriend is a gumiho . kali ni serious sedih and menyucuk-nyucuk jiwa aku . hahaha . CINTA SENTIASA MEMERLUKAN PENGORBANAN . fahammm ? huhu , macam nak nangis pon ada . tapii , aku kan cool . hahaha . kidding weh .

one more , perasan tak yang chatbox aku dah takde ?? haaa , nak tahu kenapa ? malas nak ceritaa lahh . hahaha , biasalah , manusia aneh-aneh saja . yang membuatkan aku geram , penat-penat aku letak balik benda tuh . dah lah nak letak balik kena cari code dia and kena bukak photobucket . letihh taww . grr .

okay , assalamualaikum . kbaii .

with love ,
Rara'

Sunday, 1 January 2012

penat je cari follower .

 

Google End "Google Friend Connect" Service On 2012

Google Ends Some Of Their Services On 2012
Yup,so...

No more "FOLLOW THIS BLOG", "SERTAI TAPAK INI", "BEBERAPA KERAT YANG FOLLOW BLOG INI"

Hahaha....
Okay ini ceritanya, tapi sebelum tu nak cerita nak tanya korang semua....


  1. Berapa Follower Korang dekat blog??
  2. Ramaiker???
  3. Lebih 100 orang???
  4. Sanggup tak kalau korang REMOVE semua follower korang tue???
for sure kena le jugak relakan .
Tapi sayang sebab memang SEMUA KENA PADAM NANTI...Adeyh...Sayang betol...

Dari sumber direct iaitu Google Blog, Memang sah yang beberapa servis yang ditawarkan google akan dilupuskan @ ditamatkan. Sebab dorang tak untung & Google bagitaw yang Servis tersebut ta dapat mencapai target yang mereka kehendaki.

Jadi dorang akan tamatkanlah...Apa masalahnya????
Masalahnya salah satu service yang ditamatkan itu ada dalam blog kita & salah satu Penggunaan UTAMA dalam blog iaitu "Google Friend Connect". Ini salah satu yang memacu Follower kita.
Kalau dah tak ada macam mana nak follow??? Paling sedih dia nak tamatkan Pada 1st Mac 2012.

So, Google galakkan kita daftar Service terbaru mereka dikenali sebagai Google+Page & Google+Profile. Ada Circle la, Page, Profile la..Pening kepala aku.Benda ni sebenarnya ala-ala Facebook jugak la. Cuma lebih mensiott kann ......

credit :


azam terlewat .

 
aku terlambat nak citer pasal azam 2012 akuu .
hihihi .

. no more gigit ice .
. no more mandi laut , sungai , waterpark sampai muka jadi hodoh macam sekarang .
. no more seafood allowed (hachuum)
. no novel in study timee .
. belajar rajin-rajin .
. be moree stronggahh . (Y)
. jadi anak yang baik . hihi .
. jauhkan diri dari maksiatt . 

tadi aku pergi mandi dengan anak-anak angkat ayah yang supernakal . hahaha













 





kitorang mandi dari pagi sampai petang . haha . and pelampung . ayah ada dua anak , jadi mengapa hanya belikan pelampung untuk adik dan tidak untuk saya . malahan , beli pula untuk anak-anak angkatnya . siapakah saya ini ? heheee .

goodmorning . hanya untuk post ini aku tidak dapat tidur .
kbaii .

with love ,
Rara