Monday, 24 December 2012

Frustrated


I don't deserve this kind of treats. Stop make me feel iyekkk. If you don't like me then its okay. Letih nak jadi bendul and jaga hati orang. Sesak nafas ni tahu. You can't expect someone like me jadi ustazah baik bagai. Jujur, aku bukan macamtu. So, bila korang buat macamni aku rasa low gila ah. Faqq gilo ah, spoil kan mood aku thankyou.

Kau dengan aku lain, membesar dalam environment yang sangat opposite to each other. Kalau kau tak suka aku or tak suka cara aku, takpe. Jangan lah menyondol aku sangat. If aku ni over then its okaylah. Tak payah rapat sangat dengan aku. Kalau bercakap tu semua nak menghentam aku kan?

This is extremely frustrating. Seriously, I won't believe in anyone anymore. I won't share anything either.

Assalamualaikum, bye.

The Wedding

Done with assalamualaikum and hi.

Dah lama tak update lol. Just got back from my uncle wedding at Kuantan. Great lah jugak. With all the sedara-sedara konvoi. Highlights, they bring together their boo. Nak beramah mesra katanya haha. No worries, we olls ni sporting but don't gedik gatal sangat. -So, when is my turn to bring my future Imam lol hihi. InsyaAllah, 9 tahun akan datang^^

Overall, the wedding is okay. But banyak obstacles sampai balik pun urgh. Tak boleh mandi pantai because bergelora blabla. Ombak woww merindu meraban betul haha. So mandi swimming pool and thankyou, i've got sunburn. Omg iloveit till it kills me.

Both pengantin was pretty and handsomee hee. Since yang kahwin ni my sifu so I need to show him my photography skills puihh. Its tiring. Wearing baju kurung yang susah nak jalan tu with heels is pilihan yang salah salah salah pangkah pangkah.

Lot of story to share but takde mood. So suddenly dol. Hmmm, betul lah kan. We can believe nobody.

But for Abang Zir, sorry for my camera flash. Flash tu terkejutkan abang masa shake hand nak nikah. I'm so sorry.


olls my auntiee


Akad nikah time




Tak boleh post banyak gambar sebab takde permission lol haha.


I can't wait to grow up :)

With heart,
Ree


Monday, 17 December 2012

Awesome day Awesome Friend

Assalamualaikum hi anneyong hi.

Hari ni letih sangat sebab buatkan cover for Amanda lol. Tak siap pulak tuh wkwk. Beli breakfast no no its actually breakfatss hahaha. Beli kek dengan banyakk, untuk aku banyaklah. Muak kott. Cake and pastry totally menggemukkan. Ergh, Amanda leww ni tamak sangatt haha. Then ajak dia pergi madrasah hihi awww bangang. Lalu jeww then masa nak balik sesat. Tempat tu kan pedalaman. This will be my last farewell awakk.


This is for all the heartbreak. Gaining weight is cute and bloodifull.

Nak story about my new friend, kenal kat madrasah. Nama dia Alia. Form1 next year, tinggi dia omg omg. First thought kat dia ni, aku ingat dia ni lagi tuaa haha, penipuan semata. Ketinggian mengaburi segalanya.
She's crazy nak mapuhh, awesome lah kalau sembang dengan dia. Too gedik for her age lol. She's really up-to-date so its totally easy to communicate. Thanks for shining my day budak gedik, thanks for lending your shoulder, thanks for this beautiful friendship. Awww, sweet tak ? Harharr, lovechuu.

Assalamualaikum, Jazakallahu khairan.

With love,
Ree's

Wednesday, 12 December 2012

Let you go, I'll walk away beautifully

At last I told my mom lol haha. Aku rasa macam aku menipu pulak bila aku tak bagitahu haha. I know she will make me feel more better. Moreeeee betterrrr. Ibu terkejut kerana saya sangat kuat haha. Anyway, ibu terkejut ohmakkau because kami berkawan. Lol, she say its okay. She told me I need to be young because I'm still young. Not like any others young people who are tied with adult commitment. Ibu cakap, she want someone yang ada higher education level than me. Ustaz tak ustaz, dunia akhirat kena seimbang.

Aku dah besar so my mom was so open-minded when talking abt this. She wants me to be happy and stay pretty LAH SANGAT MENYAMPAH MENYAMPAH. Haha, betul apa. My mom nakkan yang terbaik untuk aku, ada logiknya bila ibu kata, she want me to have someone yang ada education yang lebih tinggi daripada aku. Tak pelik pon kan? Its not that, education kat dunia ni yang most important than education akhirat but, for my future I want the best. Haha, siaaaal lah aku nihhh urghhh, apasal lah cakap macamni haha.

Aku nak hadapkan ustaz lain kat awakk sayang. Haha, takdelah gurau je. I'll show you my SPM result will be kebaboom haha. InsyaAllah, doakan saya. Stay healthy stay handsome ye awak. I'm okay, there is a lot of people outside there who love me. Cepat korang, wave your hand lalala~

Assalamualaikum Jazakallahu khairan.

With love,
Ree

#Thankyou my flowers suk, aida, kak shafeeqah and alia gedik. Mostly, thankyou Allah.

12.12.12

Hi again assalamualaikum again.

Nak menangis tapi air mata tak keluar.

12.12.12
Beautiful date yang sepatutnya indah. But guess what, aku dapat SURPRISE lol. So, the reason why dia tinggalkan aku without saying anything is because his getting engaged. Boooommmm, pecah kepala aku bila adik dia bagitahu aku. Aku rasa macam nak pengsan tapi the problem is aku kat rumah dia time tuu, I mean tadi okay. Like usual he even doesn't look at me like he never kneww me babyyyy.

Aku diminta untuk lupakan segala apa yang terjadi antara kami. So easyy. And dia lepas tangan terus maybe dia tak tahu how to explain. If aku kat tempat dia pun, maybe i'll do the same. Just why you let me hoping on us. Aku dah cukup redha melepaskan kau yang hilang tiba-tiba sebab maybe you wanna change yourself. Hmm, I never imagine this could happen in my life. I'm just a kid doeee.

We never hangout or what. Just using our phone blabla. Rarely contact. Aku rasa macam direntap. Seriously, the best word to expressed my feeling is RENTAP. Terkejut and all that kind of feeling. Ni maybe balasan Allah swt kepada aku kann.

Malam tadi will be the very last night you will ever see me. I 'll never come to your madrasah again. Maybe we will bumped when I want to pergi mengaji, but I'm sure your little sister will halang kita terserempak kan. She really want you to be happy.

Dah lah tu, saya redha seredha-redhanya. Pergilah awak. Semoga awak bahagia dengan tunang awak tu taww. Awak tak pernah wujud dalam kamus hidup saya. Saya tak kenal siapa awak. AwaK tak pernah amik saya from sekolah, tak pernah contact saya. Awak tak pernah ajar saya mengaji. Iyaa, tak pernah. Saya gembira sekarang. Saya akan hidup macam biasa dengan bahagia dan jadi hafizah cepat-cepat. Saya akan lebih maju dan pandai daripada awak atau tunang awak tu hahaha. Saya akan pastikan itu. Saya akan sentiasa comel daripada tunang awak haha. She from Kedah kan? Hmm

Saya akan lupakan awak demi cinta saya kepada Allah swt. Sila bahagia dan gembira, saya tak kenal awak. Takde siapa dalam family kita yang akan tahu kisah kita except Jiha. Semua yang terjadi ada sebabnya. Saya percaya dengan janji Allah swt. Ini sebagai pengajaran untuk kita. Saya belajar sesuatu daripada pertemuan kita ini. Thankyou Ustaz Mohd Ali Ihsan Al-Hafiz. Just, awak tak boleh jadi pengecut macamni. Saya rasa dikhianati.

And awak tipu saya, awak pernah couple dengan budak sekolah bawah kan? Siap buat relationship lagi, kenapa benda macam tu pun nak tipu. Thankyou iloveyou haha.

Assalamualaikum byee.

With love,
Ree

#Kak Shafeeqah, thanks mmuahh xD

Sunday, 9 December 2012

Kiddoo Time

Assalamualaikum lagi hi lagi.

Aku teringinn..........

Teringin nak pakai skirt pendek yang kembang tuu warna pink tuu haa kann. Then legging panjang warna putih. Lepas tu, rambu rambai apa entah orang gantung kat kepala tu, yang ada bunga matahari kecik-kecik ikat kat keliling kepala tu kann ? Haaa, paham tak? Haha, teringin doh. Menari buat show masa graduation tadika awww, comel.

What to do, dah besaww. Tak layak pakai macam tu. Kalau pakai di umur sebegini dosa woi dosa, na'uzubillah. Masa kecik dulu nak sangat cepat besar. Bila dah besar sikit rasa rindu sangat zaman naive naive dulu hihi.

Kehidupan akan cepat berlalu kalau kita tak reti menghargai. Lol sad.

Jazakallahu khairan.

With love,
Ree

Friday, 7 December 2012

Lol

Thanks sebab kasi satu kenangan yang tak macam kenangan pon.

Awkward tak? Haha, comel je kan kita

Kenapa buat macam tu kenapa kenapa lol xD

Sebelum pindah nanti kena explain taww

Anyway thanks sebab gilaa lah kauu haha

Aku rasa kau suka aku lagi nihh 

xoxo


Heart,
Ree's

Monday, 3 December 2012

Low

IT'S REALLY CRAZY WHEN EVERYONE START TO WAKE THEMSELVES UP.

IT'S ACTUALLY IS A GOOD SIGN

SO THAT EVERYONE WILL SUCCESS

BUT UNTIL NOW I HAVEN'T STUDY YET

YA ALLAH, YA RABB

BANTULAH HAMBAMU INI

KEALPAAN MEMBUATKAN AKU LUPA NIKMATNYA BELAJAR


Love,
Ree's

Friday, 30 November 2012

Crazy Hey

Salam sudah, hi pun sudah haha. Aaaaaawwwwwwwww malam ni aku buat benda gila. Yes gila, aku peduli apa. Peluang sekali seumur hidup betul tak betul tak? If aku gagal, then its okay lah, cool jelah, stay beautiful jelah. Hahaha. Aaaaaa *hentak kaki* gila gila gila gila.

Aku tanak menyesal di kemudian hari okay, I've tried my best and think positive. Aku tak tahu lah, ni ketentuan ke mainan syaitan ke, tapi aku lega. Woi, lama aku susun ayat, taip mesej pastu tak berani tekan send haha. Akhirnya, aku hantar juga. Aku tanak menyesal tanak tanak tanak.

Dia seorang yang berpendirian jadi kemungkinan aku untuk dapat malu besaww adalah sangat tinggi. Tapi tak seronoklah hidup kalau takde risiko betul tak? Huh, nafas berterabur haha. Seram kot nak cakap macamtu haha. Relax lah kan?

Anyway, hari ni rumah aku dipagar lagi untuk kesekian kalinya. Abah awak datang and as usual bergebang sambil merokok uhuk uhuk. Lantai rumah basah coz garam tu mencair so esok kitorang akan keluar dari rumah sebab saya rimas dengan lantai yang basah. Saya kena ceramah tadi dengan abah awak. Saya suka dengar sebab kelakar. Nak tunggu ayah cakap macam tu, no thankyou lah awak haha.

Aku ada misi, misi penting. One more, sorry abang hanif, thanks for your concern. Best brother ever^^.

Assalamualaikum, byee.

With love,
Ree's


Thursday, 29 November 2012

Soul

PABILA KETENANGAN MENERJAH DIRI
ALHAMDULILLAH, ALLAH MASIH MENYAYANGI

MEMANG MALAM-MALAM RASA SUNYI
WOI HANDPHONE AKU TAK BERBUNYI
TAKPELAH KIRIMKAN DOA PENGGANTI DIRI

INILAH KENIKMATAN
NIKMAT PERPISAHAN

TAKDELAH TERUK SANGAT KAN?
SWEET LAGI ADA

BANGUN PAGI TAK CHECK PHONE DULU
SUBUH WOI SUBUH
MOGA AWAK SUDI MEMBIMBING SAYA DALAM DOA AWAK
TERIMA KASIH DAUN TERUP^^

TAK FRUST PULAK, RASA AMAZING
OMG AWESOME
BELAJAR SIBUKKAN DIRI
MACAM AWAK LEWWW

ALHAMDULILLAH AGAIN
SO FAR SO GOOD

Jazakallahu khairan , assalamualaikum

Love,
Ree.



Dosa.

Untuk Sang Mantan Kekasih 

Assalamualaikum.. 
Kehadapan sang mantan yang berada di mana jua, moga kehidupanmu diridhai Allah. Aku masih di sini. Seperti biasa. Melewati masa-masa kehidupan dengan hati yang penuh tabah 
Pertama kali, aku ucapkan terima kasih kepadamu karena kau telah meninggalkan aku. Terima kasih. Kau telah menyadarkan aku tentang dosa-dosa silamku. Kau telah mengingatkan aku betapa dosanya kita dulu, dipenuhi maksiat malah meninggalkan perintah Allah.
Sang Mantan,

Pada mulanya, aku menyesal dengan keputusanmu. Meninggalkan aku ketika hati masih sayang. Sungguh aku menyesal. Tapi coba kita berfikir sejenak, selama kita bercinta, apa perintah Allah yang telah kita kerjakan bersama? Yang wajib? Tidak ada. Yang sunah, lagilah tiada.

Pernah tak setiap kali kita keluar bersama, kita berhenti di mana-mana surau berdekatan untuk mengerjakan solat? Pernah tak? Pernah tak kita mengelak dari berpegangan tangan di khalayak ramai walaupun pada bulan Ramadhan? Pernah tak?
Pernah tak kita berasa malu, ketika kau memegang pinggang dan bahu ku ketika bersiar-siar di shopping complex? Pernah tak kita berasa malu memasuki pusat karaoke berdua? Pernah tak?

Semua tu terjah di fikiranku selepas kau membuat keputusan meninggalkan aku. Pada mulanya, aku nekad untuk kembali meraih cintamu. Aku coba. Aku usaha. Tapi untuk apa? Jika kita bersama kembali, mungkinkah terjamin kita tidak akan melakukan perkara yang sama seperti dahulu?

Sang Mantan,

Aku tidak menyalahkan kamu sepenuhnya. Aku menyalahkan diri sendiri karena tidak mempunyai iman yang kuat, tidak mengalih pandangan terhadap kaum Adam, tidak menolak lamaran cintamu dulu. Aku lupa betapa tingginya derajatnya seorang wanita. Aku lupa betapa tingginya malu yang perlu ada dalam diri seorang wanita. Aku leka. Aku lalai.
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:


“Aku melihat ke dalam syurga, maka aku melihat kebanyakan penduduknya adalah fuqara (orang-orang fakir) dan aku melihat ke dalam neraka maka aku menyaksikan kebanyakan penduduknya adalah wanita.” (Riwayat Bukhari dan Muslim daripada Ibnu Abbas dan Imran serta selain kedua-duanya)
Seorang pujangga mengatakan, “hidupnya wajah berkat malu, sebagaimana tanaman berkat air”

Sang Mantan,

Betapa banyaknya dosa yang telah kita lakukan sepanjang kita bersama. Dosa yang ada sebelum kita bercinta pun susah hendak ku tanggung, ditambah dosa selepas aku mengenal Arti cinta. Terlalu banyak, tidak mampu untuk dikira. Ya Allah..

Kau masih tidak sadar akan semuanya itu. Kau sedang leka bersama cinta hatimu. Aku bersyukur seandainya pilihan barumu tidak seperti aku, aku bersyukur.Semoga dia membimbingmu ke jalan yang benar. Aku berdoa.

Cinta tidak buta seperti yang diperkatakan orang lain. Cinta yang menyebabkan kita buta. Kita yang buta selepas tenggelam di dasar lautan cinta yang paling dalam. Kita. Bukan salah mereka.

Oleh itu sang Mantan..

Bertaubatlah. Kembali pada Allah. Masih belum terlambat sebenarnya. Sadarlah akan dosa-dosa silammu sementara jantungmu masih berdegup, sementara nafasmu belum terhenti. Kembalilah bersama Allah. Jangan sesekali luka sekali lagi dengan dunia cinta.

Jika kamu terlalu menyayangi cinta barumu itu, bimbinglah dia bersama-sama untuk kembali menjalankan perintah Allah. Lamarlah dia sebagai isterimu. Jangan berikan harapan palsu sebagaimana kau pernah berikan padaku dulu. Jadikan dia sebagai yang halal untukmu. Aku berdoa.

Untuk menerimamu kembali, untuk mencari pengganti dirimu buat masa kini, aku rasakan tidak. Aku tidak mau luka mengejar cinta. Aku takut pada balasan Allah. Aku takut jika aku lalai mengerjakan perintah Allah seperti dahulu. Aku takut aku akan mencintai lelaki itu lebih dari aku mencintai Allah.

Aku takut sangat-sangat. Ketakutan ini aku tidak pernah rasa pada suatu masa dulu.

Walaupun kamu pernah menyakiti hatiku, pernah membuangku dalam hidupmu, pernah menghancurkan impian-impian bersama, aku tidak pernah lupa untuk mendoakanmu. Aku berdoa agar Allah bukakan pintu hati kau untuk bertaubat dan kembali mengerjakan perintah Allah. Sungguh, tiada dendam sekelumit di hati ini. Cuma aku tidak mahu, orang yang aku pernah sayang, pernah bertakhta di hatiku, menyerahkan dirinya di lembah neraka.

Wassalam, 


Entah kenapa entah bagaimana aku terasa. At the same time, aku lega. Kisah seorang hamba Allah swt.

Perpisahan

Walaupun saya belum jelas,
Tapi saya dah faham,
Tingkah laku awak mengelirukan malam tadi
It's okay, saya kuat.

Saya cakap awak jahat,
Then saya mintak maaf,
Saya nak tahu apa sebenarnya yang berlaku,
Awak jawab iya awak jahat,
Sebab apa?
Sebab awak permainkan perasaan saya.

Saya ingatkan hanya sementara episod ni,
Rupanya buat selamanya.

Saya redha,
Saya yakin dengan takdir Allah SWT,
Dapat mengenali awak pun saya sangat gembira,
I'm dying to know your name,
Walaupun saya tahu lepas ni saya takkan berpeluang nak tegur awak,
Watak saya pula akan mati perlahan-lahan dari hidup awak.
Pergi mati bye XD
Hihi

Sila jaga diri
Jangan kerja berlebihan, awak bukan badang
Saya takkan pandang awak lagi
Adik awak kata takde apa sebenarnya
Mujur saya gagahkan diri bertanya
Akhirnya awak jujur juga

Sumpah saya tak sangka

Bila teringat permulaan cerita
Iya semuanya sangat sempurna
Awak beriya mahukan saya :p
Saya tak tipu saya gembira
Lama woo saya bersendiri
Nasib baik taw dah padam text awak
Jadi, takdelah saya baca lah mengenang lah lalala~

Esok pagi saya mesti lupakan awak laju-laju
Saya tak larat nak tanya kenapa mengapa
Awak kata kita jadi kawan macam kawan
Maaf, saya tak sanggup

Kalau dulu masa zikir, mata saya hanya tertancap pada awak
Lepas saya janji, saya tidak lagi,
Tahun depan saya nak SPM
Saya kena lupakan semua ini

Saya akan hadap semua ini dengan senyuman InsyaAllah
Awaklah ustaz saya forebbber and always
Mungkin kita terlalu muda ahhh,
Saya yang terlalu muda hehe
Dan mungkin bukan jodoh kita ^^


[sumber]

Saya pun tak faham kenapa saya over sangat ni haaa
Urghhh,
Haha, awak takdelah handsome mana, takdelah power mana,
Sebab awak ustaz,
Tapi kesederhanaan awak and keustazan awak buat saya melting
Tapi saya masih beriman
*senyum kambing*
Seperti awak yang perlukan masa
Walaupun pergi tanpa kata dan sebab
Saya juga bersyukur kerana saya juga memerlukan masa
Jadi transformer bukan sebab awak tentunya hihi

Inilah masa kita cuba berubah dari kejahilan kepada kebaikan
Kuasa Allah swt itu hebat
Takdir Allah swt itu sempurna
Mungkin ini jalan sakit yang Tuhan beri untuk laluan Hidayah-Nya
Saya sedih tapi sangaaaat gembira.

Kita memang takde kenangan bersama
Kita kan cool hehe
Jauhkan diri dari saya
Jangan pandang saya lagi
Biarkan saya begini
Dada saya berkencang tahu tak
Nafas agak sesak
Alhamdulillah

Tapi saya akan jumpa awak nanti
Ada sesuatu yang perlu saya tahu
Adakah selama ini apa yang dibicarakan, apa yang dilakukan hanyalah lakonan semata?
Biar benar awak ni ?
Adakah selama ni hati awak ikhlas menyayangi saya?
Saya perlukan jawapan ini dan saya takkan tanya apa-apa lagi.

Saya jiwang sikit kali ni okayyy
Ewwwwww hahaha.
Saya perlukan tempat untuk meluahkan rasa
Walaupun mungkin sampai mati awak takkan baca

Betul, saya yakin dengan takdir Allah swt
Everything happen for a reason

Awak pergilah dari hidup saya pada masa ini, saya okay jee haha. Dijemput datang semula lagi 8 tahun dan masuk meminang saya tawwww hahaha. Saya bergurau haha.

Saya gembira dengan perkenalan kita
Saya tunggu awak tapi saya takkan terhegeh-hegeh
Saya tunggu awak tapi saya takkan hubungi awak
Saya nak jadi manusia beriman
Manusia yang tahu bersabar

Sepenuh kudrat, Selamat Tinggal

With love,
Ree's

#np Cinta Terakhir-Aiman

feetnote: apa ? putus, hotak hang. excuse me makcik, tiada tali zahir ataupun batin yang mengikat kami okay. Phewww.

Monday, 26 November 2012

Rest In Peace

Done with salam and hi. Yo whats down. 

Tak payah explain lagi, aku tabah. Haha, maybe I'll learn to treat people nicely in future. Tak sangka woii, nasib baik tak serius or aku akan menonggeng atas katil, peluk teddy bear, menjerit pada skala pitch yang sederhana and menangis sampai mata bengkak. This is the right time untuk nikmati Double Zinger Down from KFC. 

Rugi kalau menangis, lebih baik gembira. Nikmati hidup dan berserah padaNya. Chill lah, orang macam tu buat apa nak hadap. Seriously, aku ingat kau kena culik or accident. Maybe kau kerja or handphone terjatuh dalam jamban. Aku pun text adik kau, korek korek story, wow kau hidup lagi. Fakyu thankyou.

After 3 kali call and kena reject in 4 days, aku call lagi and amazingly kau pick up the call. Kau say hello dengan sangat mesra, so I turn off my phone. Innocent gila kau. Whats your motive hah? Takpe, aku tak menyesal. Thanks okay for all the late night conversation. It makes me feel good, kinda warmth haha. I won't burden my feeling for you sweetheart, i'm not that idiot ^^

Assalamualaikum bye.

With love,
Ree

Thursday, 22 November 2012

Keazaman

Thanks for my beloved friends yang sudi baca blog buruk ni haha. Dah lama tak chitchot di sini, terasa kepuasannya. Haha, 

LET JUST FORGET EVERYTHING AND STUDY WELL. VERY WELL.

Semoga Allah swt mempermudahkan segala urusan. Life well.
Assalamualaikum.

With love,
RARA

Wednesday, 21 November 2012

Life is tough

Assalamualaikum wbkt and super anneyong!
Hari ni keluhan aku sangat panjang.

Malam tadi masa rawatan, Alhamdulillah tak memalukan sangat. Takde case terbukak tudung, menjerit macam polong lalala. Aku bersyukur sangat maruah aku tak tercalar kat depan ramaii gilaa orang malam tadi. But, last night omg omg. Hah amik kau sedebik, teman tapi mesra si dia datang ke zikir. Well its normal lah kan but benda jadi tak normal bila si dia yang dah beberapa hari tak contact aku tanpa sebarang alasan boleh contact dengan minah tu. Well super well well well, ternampak dia otp masa aku sampai tu, ofcoz lah nak bg minah tu direction rumah dia. Aku suruh sampaikan pesan ibu kat abah dia pun dia tak mampu sampaikan sebab sibuk. Malapetaka apakah ini. Thankyou fakyu.

Malam tadi juga aku terperasan kehadiran aku di madrasah tidak disenangi and tak dialu-alukan. Mungkin sebab personaliti aku yang tak pandai mencari topik perbualan or nampak sombong. Ohmann, aku rasa aku dah agak mula keluar from dunia aku sejak pergi sana setiap hari rabu walaupun rasa diri ini agak fake. Sebab entahlah. Tapi seriously lah aku tak sangka aku jadi the most unwanted person kat situ. Hey, do I care ? And seperti biasa aku akan larikan diri, malas dah nak pergi sana. Iya, aku insecure, aku ada low self-esteem.

Jujur aku sedih doe. Anyway,  instead of sad stories last night, ada satu story yang cococomel. Macam biasa rawatan tu kena mandi and Pakcik Zul the only one yang boleh handle aku hikhok. Si dia as usual stand behind me, looking over me puihh jangan harap hahaha. But he suddenly insists to help Pakcik Zul. Lalalala~ Mood tadi nak tampar dia jadi mood lobely pulakk. Haktuih gila aku ni. Aku pon rasa calm and tersenyum je hahahaha.

Dah habis mandi, dai berdiri kat depan aku. Seperti biasa lagi kitorang buat-buat tak kenal. Tu lah aku gatal nak cari ustaz hahaha. Aku tengok dia and believe what dia tengok balik. He's very egoistic person so bila dia pandang je pon dah melting haha. Then dia cakap amende entah kind of perli lah. Then I said "menyampah" because when he looking me, I'm stuttered and ayat berterabur haha. This is why no matter how I'm trying to forget him, I'll never succeed. Lepas tukar baju everything, lalu lagi dekat dia. Dia tengah mandi kan orang lain so dia baca ayat al-Quran lah kan. Aku pandang dia lagi haha. Sekali seminggu je boleh buat macam tu wehh. And dia pon pandang jugak, woi awak, awak kan tengah mengubat orang. Astaghfirullah. Hihi, then aku tak mampu nak senyum sebab masih marah kat dia, so aku jeling. And arrrrr tergelincir  pula. Hei, lantai madrasah tu licin tahu tak! Haha malu je.

Tapikan yang pahit tu lebih banyak daripada yang manis nya hmmmm. Aku pun dah malas hadap ustaz tu even tiap kali nak marah, melting. Haishh, seriously penat. Aku nak life yang normal, tak payah pergi madrasah tu setiap hari rabu. Kalau dulu aku sanggup datang walaupun exam, now tidak lagi. Aku harap sangat next year everything will gonna be like how it used to be. I don't have to hurting myself more and more. Its fucking me.

For Ustaz Mohammad _____ ________ Al-Hafiz, I knw we have nothing -zero-relation- because awak ustaz and I'm someone who try to change for good. Maybe your long time alone merantau masa belajar makes you little excited berkawan huhahuha dengan semua orang. But tolong tolonglah jaga batas, awak pon tahu saya stalk fb awak kan. Takkan saya yang hina ni kena cakap macamni kat awak. Honestly, awak tak patut text saya on that October night just to ask why I always looking at you. One more, I know that you always sleep late dengan pertambahan student kat madrasah but why you never contact me, Neglect me like you donno me at all. Sayang sayang, its time to say goodbye ah. Aku dah fed-up and dah tak percaya kau.
Byebye. Assalamualaikum.

With love,
RARA

#pray for our relatives at Gaza

Friday, 2 November 2012

Hey my Ustaz.

Assalamualaikum. Lamanya blog ni kematian. Haha
Hoping everyone were in a good condition live a well life.

Got a new story. At last, I found someone. Ohyeah, totally someone. A person who ready to guide me and love me more than as a friend. He's an ustaz. Haha, cerita nak gempak je lah pungg. He's the kind of person who will always lectures me e-v-e-r-y-t-i-m-e I make a mistake. 

When I remember the past 6 month, I will always waiting for a beautiful Wednesday. With all the homework I need to do that night, I'm still come to your madrasah so that I'll able to see you. We so far but then so close. When your eyes meet mine. Both of us pretending not to see. I'm bored there till I can die and its almost 1.30 a.m everytime I walk out from your madrasah. The only thing that I can do is watching you and record you beautiful voice reading the Quran verses.

I thought that I'm invisible to you, you'll never see me. Being your crush is a great feeling. You came to my home one night, fuckingly I'm sleeping. Arghh, *hentak kaki gajah*. For all the time in my life, I wishing that at least you know my existence. Sebab hujan ribut petir aku tetap datang madrasah for zikir every week tahu takk!

One day, I don't expect you would text me. HAHAHA. I'm so glad so glad. Just no wonder your sister acting weird to me. Well, ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. He told me that he feel unpleased with my reflection. Who cares lalala~

Thanks for acknowledge me as someone important in your life. I am so happy even though you always busy and can't make time for me. Yelah, aku pon faham. Kau kena panggil sini, kena panggil sana. I'm proud of you lah awak. Thanks for ajar saya mengaji balik. Thanks for everything. Thanks for a weird awkward relationship puahaha and stand as a friend. 

I like everything about you but I will never able to tell you. I hope Allah S.WT will preserve our friend-relation. Again, friend-relation. Haha. I'm totally not beautiful, i'm not a good person. Paling mudah saya bukan ustazah. I'm a school student. I can't wait to grow up haha.

Assalamualaikum and byebyee.

With love,
Rara

Friday, 24 August 2012

Ibu, nak kawin !

Sejak Opah Jun datang haritu, kitorang cakap pasal kahwin jee. Almaklumlah, big uncle nak kawin so, bog story pon keluarlah. Quite shock masa kita pergi PD haritu, kat kampung ? Are you serious? Hmm, well best lah kan , family kompem ramai kann.

Aaaaaaaa!! Bestnya nak kawin! Puahahaha. Aaaaa, best laaaa. Dah lama takde family member nak kahwin, so kita macam happy nak mampus. Excited menggaban-gaban. For sure yang lain mesti tanya, takkan semua kena kawin kat kampung kan kan ?

Eh excited lagi lah lah. Mesti pelik apasal aku excited cam bangang. Hihi. Ofcoz ada mangkuk di sebalik jamban betul tak ? Well, boleh buat eksperimen sendiri. Entah lah tapi aaaaa ! nak kawin jugak! Muehehe. Jk.

Point here is , I'M HAPPY FOR YOU !

Assalamualaikum.
Byebyee :D

With love,
Rara

Thursday, 23 August 2012

Awkward kau nyata .

Hi. Anneyong !
Kita dah banyak kali bumped kan, kau buat bodoh, aku apa lagi naif. Kita kenal lagi lama daripada yang lain-lain. Tapi awkwardnya, masyaAllah. Aku pun tak tahu kenapa. Tak tahu tak tahu. Kat mana silap nya entah lah. Sampai bila nak macamni ? Susah lah nanti kita nak communicate. Kau kena ingat, aku makin besar, makin dekat dengan family kau walaupun aku takde lah nak sangat kan kan. Puhaha..

Well, aku harap kau faham. Aku tanak family kita nampak betapa awkward nya kita. Tolonglah jangan kasi nampak suspicious. Behave naturally lah weh. 

Assalamualaikum.
Adios.

With love,
Rara

Wednesday, 22 August 2012

My Epistle Of Eid

Anneyonggg! Okay annoying kan. Selamat Hari Raya kepada semua. Sorry takde post raya tahun ni. Ahh, sibuk pukul nyamuk kat kampung. Baru balik Sentosa semalam ^^. Heaven nak mati. Puhaha. Terasa nak jadi peramah well, raya kali ni sambut sesorang je *okay muntah

Hari Pertama Raya : Okay, pagi raya tahun ni tak berapa nak meriah but great lah jugak. Maklong balik awal tahun ni so makan sedap jelah. Hihi. Bangun lambat coz ibu tidur kat rumah ayah so takde sape nak kejut kita. Malam raya pulak cerita hantu dengan bebudak uh. Muahaha. Terasa comel. Bagi turn kat kanak-kanak mandi dulu, aku cool okay takde nak berebut. Ohplease ;). Entah haram jadah apa, so sudden, air takdak. Wth. Sampai orang balik from sembahyang raya, aku tak mandi lagi. Dah setengah jam orang balik solat baru lah aku boleh mandi, tu pon berjimat cermat. First raya bosan sikit sebab raya kat rumah sedara ayah, dah lah jauh-jauh.

Hari Kedua Raya : Ramai yang dah balik kampung. Bakar sate, ikan blablaa. Burp kenyang. Bergebang sana sini pastu kan makcik-makcik aku sebut isu sensitif, dorang bandingkan rupa aku dengan adik aku. Warna kulit lah, kulit aku bertompok, berblok blablablaa. Erghh. Ibu pergi reunion so aku ikut ayah balik rumah dia coz takde port dah rumah opah tu. Nak mandi pon payah. Malam tu, first time tidur kat rumah ayah, sejuk gilo.

Hari Raya Ketiga : Patutnya balik pagi but jammed so semua tunda balik malam. Apa adahal, raya lah lagi. Konvoi lagiii. Pergi kubur, beraya lalala. Balik rumah ayah balik, nak mandi je tapi tertidur.
Lepak rumah opah pulak, kira duit raya bebudak tuh. Hihi. Lepas Isya' semua bertolak balik. Byeebyee.

Hari Raya Keempat : Tak bangun bangun. Aku tidur mati. Ohmak, letih. Kemas rumah. Tidur balik. Jangan lupa aku kan heavy sleeper. Kena kejut from tidur, okay Opah Jun nak datang, kemas lagi rumah. Okay, sesembang and kena lagi belajar ambil gambar. Aku macam stunned giloo ah. Aku dah lama dah give up main camera. Setakat snap snap tu boleh ah. Then my uncle, abang Zir. Nak tegaskan uncle tu hanya status okay. I'll never panggil dorang uncle. Hahaha. Hah abang Zir bagi lesson dia, haritu abang Iwan. Okay dia memang sifu giloo, Salute kat abang Zir. Dia buat aku speechless sometimes. Tercengang sana, tercengang sini. Okay dia banyak bermain dengan emosi. Well, i'm start to cari value of every picture yang aku capture. Thankyouu lah big brother. Tolong jangan suruh kita jual camera tu lagi okay. Ihate to hear that. ^^

Refreshing feeling lah weh. Azam baru pulokk. 

Alright, esok nak pergi rumah maklong, jalan-jalan. Ayah suruh belajar ambik gambar lagi. Dah mula rasa rimas. Hehe. Okay dah.

Goodnight semua.
Assalamualaikum.
Doakan muka saya pulih, Amin ..

With love,
Rara

Friday, 17 August 2012

Little Love

Tengah tunggu ayah yang tak reti-reti nak bangun. Tanak balik kampung eh ? Bosan bosan. Doodling around :)






Hahaha. Weh mana mood raya , mana ? Raya makin bosan bila kita makin membesar tanpa niat. Miss everyone :*

Anyway, harini Hari Lahir abang saya !

With love,
Rara

Friday, 27 July 2012

Thankyou Peoples .




At some point, i think i need you closer
After a long long time
Its really you.

Tapi kannn,
Sape je boleh faham kesibukan aku
Aku memang takleh spend masa untuk kau
Even hanya untuk texting.

I really can't forget
I called you last time
Kau angkat *yeay joget
The most hurting part bila kau cold gilaa ah dengan aku
Okay speechless gila
Daripada nak tanya khabar terus jadi nak tanya pasal lawatan kelas
Haha damn damn
Tak sampai seminit pon sembang. Nak tumbok kau.
Dushh

Balik Sentosa bukan nak bagitahu
Kau ni dah kenapa ? haha

Tapi kan bila fikir-fikir balik
Aku bukannya boleh layan kau
Bukannya boleh texting dengan kau
Sebulan adalah 2 3 kali
Apalagi nak wish kau macam macam.

So, better lah kan kalau we just end up cenggini?
Anyway thanks bestfriend.

Kau awesome even sometimes kau annoying.
Muahaha.

Ohyaaaaa,
next week trial PMR kannn? Hahahaha *evil laugh
Goodluck okay to all PMR candidates SMK Bukit Sentosa 2..
I know lah korang ni daebak daebak belaka.
Best wishes yo.

assalamualaikum

with love,
Rara

*aku rasa goyah sebab ustaz tu.

Wednesday, 25 July 2012

be stronggahh -..-



hi hi. okay now dah bulan Ramadhan, bulan yang paling meriah untuk umat Islam. Setan-setan besar kena ikat, so takde benda nak takut dah kalau stay malam. muehehe. jk.

anyway for someone yang dah ter-jauh tu kan. well. i'm not someone yang always talking about love all day long. lalala~ stress needle dah start cucuk cucuk otak, belajar sini belajar sana. ops, belajar itu satu ibadah. i really know that, just start to feel lelah and penat. 

fikir tu, fikir ni .. okay fikir fikir fikir. toksah cakap pasal belajar je , banyak benda lagi. pagi telan panadol, malam telan panadol. kat sch tidur. dah jadi rutin. what important now, cari kekuatan sebanyak mungkin, maybe there will be a day, you'll get knocked on floor. kau terjatuh bergolek-golek and you have nothing to hold. cuba cakap betapa disasternya hidup kau time tuh. i am prepare for that day *senyum, rasa comel pulak

glad to chitchott

Goodnight Malaysia
Assalamualaikum.

with love,
Rara

Thursday, 12 July 2012

Disasterious




hi. sibuk sangat tak sempat nak update. i'm growing very groweely. siapa kata form4 honeymoon? ah, classmate aku tahun ni kinda annoying nak mampus. i'm talking about the boys. ada yang bajet anak cikgu yang famous giloollo pastu buku tak bawak and sesuka angkat jari hantu yang tak berapa nak lawa tu kat orang lain. hey mr K, tolong kesian kat mak kau, mak kau tu cikgu super berpengaruh kat sch, okay.

then terpaksa jadi kawan kepada orang yang suka mengadu kat mak dia, then mak dia serang family orang. yeahh, tak sedar sangat lah tuh umur dah berapa. tak tahu malu betul. anyway, aku tak pernah acknowledge dia sebagai kawan aku pon. its kinda humiliation to me untuk ada kawan macam dia. dikelilingi oleh kawan-kawan yang superbaik and little naive, suka lah kau nak pijak-pijak dorang kan?

sampai kadang-kadang aku nampak dorang bodoh sebab kesian kan kau, pastu marah-marah bila tahu perangai kau. no matter how labuh tudung yang kau pakai but please jangan jadi fake lah wei. everytime bila aku ignore kau, dorang akan tegur aku blablabla.... you just should be thankful sebab aku ignore kau bukan perli-perli kau. then bila tengok dorang marah-marah , kutuk-kutuk kat belakang kau, aku betulbetul rasa bodoh ikut cakap dorang. kata orang, buat baik biar berpada-pada. jadi bodoh jangan sekali.

sometimes, aku pon rasa fake bila kena jadi baik kat depan kau, tapi aku takde pilihan. bila setiap ayat yang kau keluarkan from mulut kau tu menyakitkan hati gila, and i'm pretending to be very childish and ignore or make it as something fun, aku rasa kau jahat. kau kuat perasan. ohmann, siapa sangat kau kat sekolah? kau gunakan publisiti tudung labuh kau tu and sembang ramah gila dengan cikgu-cikgu. ambik hati dorang. wth.

lama sangat aku pendam benda ni, aku nak bagitahu kau kang mak kau serang rumah aku then kau bersimpuh kat lantai , menangis..... mak kau cakap lain, kau cakap lain, cerita sebenar dia lain. pretty liar. kau suka-suka pijak kepala kawan-kawan aku. aku takkan pernah kena pijak dengan kau sebab kalau aku kena pijak, it'll hurt my pride so badly. just follow your game lah idiot. 

it was kind of funny bila kau nak bagitahu aku something tapi pada masa yang sama kau tak nak nampak desperate untuk bagitahu aku especially pasal lelakilelakilelaki. hihi. macam pelik bila nampak kau lost gila haritu, aku tak kata aku suka tapi rasa awkward. anyway, kalau ada jodoh tak kemana *mood tetiba tukar jadi kesian,, haha*

ambil iktibar ya kawan-kawan, kita memang tak boleh jadi yang paling sempurna tapi kita boleh jadi orang yang jadi diri sendiri.

take care. assalamualaikum.

yaayin <3

Thursday, 31 May 2012

Idioty Yaayin


just saying yang blog ni berhabuk. agree? supergloomy holiday, tak bukak buku pon lagi. amazing, trip with ex-classmate cancel laa apa lah. *tak tahu nak cakap apa dah. that's all for today. haha. 

assalamualaikum . byebyee.

feetnote: being secretive is good enough so you will never get angry when people start to ask.

with love,
yaayin

Thursday, 26 April 2012

We Lose With Dignity


anneyong . lama tak update blog . okay , hari ni ponteng. muehehe . semalam baru balik from Pesta Pantun Daerah Hulu Selangor . hihi . kalah lah weh , apadahal . sch kita ni kan baru first year participate benda alah ni .  its sokay . since kami kalah with dignity and honour so aku rasa its more better dari menang tanpa kelayakan kan ? hahaha . just , aku tak bersemangat bila pagi tu ibu kejut , okay atuk saudara aku meninggal ~ Al-Fatihah .

btw, aku bengang giloo semlam dengan satu sch yang mempamerkan kebajetan luar biasa.macam budak-budak nak mengejek . jadah kau . takde moral sungguh . hey orang disana ,

Di pagi raya memakai suasa ,
Duduk di tamu menjamu palas ,
Janganlah tuan terlalu selesa,
Dendam kesumat pastiku balas .

Tika berpantun tuan menggila,
Adat bertanding kalah dan menang,
Tunggulah masa tuan dihina,
Kampung Soeharto pasti ku tendang.

muahaha . geram betul aku . then , since kitorang top 4 so kena tunggu sampai habis pertandingan tuh. then , masa nak umum keputusan . kata kitorg dapat num3 , ohmy , happy gilo lah kan . without any pengalaman , kitorg dapat . im going crazy . dah naik pentas apa semua . dan dan pulak , mc tu kata "maafkan saya , ada sedikit kesilapan ..." . satu hall diam . member-member kat SMKBS memang dah pandang tepat kat kitorang . okay , kitorang num4 . so , terpaksa tukar hadiah . aku macam ..... aigoo . gila bangang dorang ni . boleh tersilap pulak . malu tahuu . tak payah cerita malu aku . biadab gilaa . aku pk nak maki je dah , okay , jangan lupa , tempat perlawanan kitorg sch agama -->SAMT KKB .

okay aku gelabah kan cerita semua ni . aku bengang tahuu . lepas balik , kitorang pergi solat Asar di masjid dekat dengan rumah Cikgu Jeff . Oh lupa , semalam birthday cikgu Jefri . :)
Cikgu tu sibuk jugak nak balik rumah kejap nak tukar baju lah apa lah . Nak jugak tinggal kan kitorang kat KFC . aigoo . hahaha . but since dah nak dekat malam , kitorang terus je celebrate 'num4' kitorang tuh . hihihi . thankyouu cikgu . kamsahamnida~

macam lah kitorang sembang , since cikgu pon agak muda (Y) , so banyak topic "muda" yang boleh disembangkan . :p hahahaha . dalam kereta cikgu , asyik dengar lagu korea je . wahahaha . okay so lepas ni takde dah latihan pantun . huhu . sedih pon ada . dorang tu da macam family dah . ^^

cikgu Jeff , Emir Yazid , Nurul Amira , Nur Nabilah , Syafira , thankyoouu :) dulu aku rasa pantun-pantun ni kampung . but , act , benda ni cool giloo . <3

assalamulaikum . byee :)

with love,
Rara

feetnote: masa kitorang isi form untuk pantun , cikgu kat sana tulis nama Emir ---> Eron Yazid . haha .