Sunday, 4 December 2011

sapa kata aku 15 ? hey , 16 lahh !

 

okay .
er , hi . lama tak jumpa , hmm , sorry . lama menghilang right ? balik kampungg lahh . kann musim buah now , soo kamikami yang kebatakkkann ni sibuk bergebang ramai-ramai sambil makan buah rambutann . best tahuu . aku tak pernah tahu yang rambutan ni ada banyak species , ada rambutan laici lah , rambutan kawin lah . pelik-pelik je . and yang bestnya , ayah ada dusun dia sendiri yang ada macam-macam jenis pokok buah . kau sebut je buah apa , insyaAllah ada . hihi . aku memang selalu ditempelak coz tak makan buah durian . ohhh , what kind of orang Perak lah kan kalau tak makan king of fruit tuhh . HAHA . but , aku buad-buad pekak je . and , ayah siap cakap , kalau aku makan seulas buah durian tuh aku dapat lima hinggit . HAHAHA . tapi aku tak tergugat sikit ponn . hehe . bau buah tuu pon aku macam nak muntah berdarah , apalagi nak makan . ^^

maaf lah ye , kengkawan sume , tak dapat ikut korang hangg . jadual aku dah pack da nih . and since my aunt dah habis spm , banyak agenda yang sedang dirancang . hihi . talking bout kawan lah kann , hmm , act , aku rindu dorangg dohh . lama tak jumpa . masing-masing busy dengan hal doranggg . er , jealous tengok aunt aku dah habis spm . tinggal aku je lagi yang masih sch . ohhh shitt . takpe takpe . sabarr . dua tahun saje lagii . aku tak sabar bukan apa , aku tak sabar nak amik lisence kereta act , HAHA . 

dah tanya dah kat ayah , '' nak suzuki swift ''
tapi takkan lah awal-awal lagi dah nak maju . kita kena start from bawah right ?
''nissan latio?'' (eh , apasal lagi up nih) HAHA .
okay , ''kancil ? err , secondhand? '' , haha , nada tak ikhlas . *muka sememeh*
hehe . lepas tuh nanti , no more KTM okay . muak dah aku .

next year , im 16 . woahh . sukasuki . orang panggil heaven year . yelah , baru lepas habis seksaan PMR , and the next year is SPM . better enjoy lah time tuhh . enjoyy haktuihhh ! gilaa nak enjoy , time tu lah kena ready , kan kan ? *memula memang lah aku cakap macamni , cer tengok next year* HAHA.
of coz lah next year aku nak enjoy weh , next year :

*resign from pengawas .. (sangat pasti kali ni!)
*tanak ada pape jawatan .. (semak and menyusahkan sahaja)
*er , akan difikirkann ... =)

stream apa eh aku nak amik ? cehhh , pirahhh . result tak kuar lagi dah nak pikir . eh , biarlahhh ! memang lah nak amik pure science , tapi aku tengok markah science aku B je ... boleh ke nanti ? acc ? kahkah . *gelak guling-guling* . aku takde bakat and minat at bahagian tuh . so ? okay dah pening . esok lah pikir . haha . hmm , lepas spm jangan berangan nak study abroad . haram ibu nak kasii . hehe . *muka nak nangis* ..
masa tunggu result spm nanti , ibu dah cakap , takyah kerja2. tambah lah apa-apa skill yang required untuk course aku nanti . pergi lah apa-apa kelas . hmm , cooking class ? HAHA . okaydah . saje je mengarut .

semalam , ada orang tuhh tanya , umur berapa nak kawin ?
aku pandang dia mula select je . aku tak nak jawab duluh .
then dia tanya lagi , tade lah , merancang masa depan je kan .
HAHA . hotakk mu lahh .
tapi aku jawab jugak .. entah kenapa aku jawab 27.
pastu aku tutup mulut aku dengan tangan .
dia tanya , asal tua sangat ? ''time tuh kengkawan kau dah beranak pinak dah''
err , *speechless* ''suka hati aku lah nak kawin umur bape''
..................................................................................................................................................................

penting sangat ke nak kawin umur berapa ? aku rasa 27 lebih baik daripada kawin muda macam orang dedulu . takkan umur 18 ? 19? 20? 21? 22? gilaa . memang lah benda-benda cenggini urusan Tuhan tapi aku takleh bayang kalau kawin memuda nih . erghh .

*jauh pulak menyimpang... kecikkecik dah gatal cakap pasal kawin .. aiyoo*

okaydah . penat membebel . hikhik .
assalamualaikum . kbaii .

Lotsoflove ,
Rara

No comments:

Post a Comment