Tuesday, 27 December 2011

 
hi . lama tak update . act nak story holiday aku weekend lepas . aku pergi johor , staff ayah kahwin . and its such a berani mati lah coz kat sana kan banjirr . gerak from rumah pukul 5 pagi . perghh , sakit jiwa akuu taw . first pergi Muar , haha , breakfast mi bandung + mi rebus + sate + roti kahwin and entah amende lagi . nama pelik-pelik je . tapi aku tak suka makan mi , so aku makan nasi lemak saja lah .

 then masa kat muar aku tengok paras sungai kat sana gilaa tinggi . time tuh hujan . aku pk , kalau lagi 2 jam hujan lebat tak berhenti for sure sg muar melimpah kat jalan . masa nak gerak pergi orang kahwin tu ayah aku tanya dekat pakcik yang jaga parking , segamat okay lagi ke nak pergi tapi pakcik tu kata bahaya , takut stuck .

tapi kitorang pergi jugak . and guess what , banyak tempat yang dah banjir and air dah mula naik kat jalan . okayyfainn . ini semua ayah punya pasal . jammed takyah cerita lahh ! nak dijadikan cerita , kitorang teruskan juga perjalanan and almost sejam kat rumah pengantin and masa balik tu memang kelam kabut lah . dah kiri kanan jalan air melimpah . stuck kejap . and jammedd .

then kitorang odw pergi PD , check in hotel petang . and hotel tuh betul2 tepi pantaii . huhu . naik hotel lepaklepak , solat then keluar balik , nak pergi makan . ha , hotel kita menghadap laut taww . sweet je . haha . malam tu kitorang plan nak pergi rumah izzathazziq , haha , tapi dia takde . 

mak dia , ayah dia and kakak dia je yang ada . cilako hangg . aku baru plan nak suruh dia belanja makan mcd waterfront . teringin apa nak makan mcd kat depan laut . hehe . lepaklepak kat sana , act mak dia suruh tidur sana , tapi dah izzat tade , aku nak lepak dengan sape ye dakk . 

almost 12.30 kitorang balik hotel . hah , kaklong siap bagi bekal lagi kat kitorang taw , tak campur lagi nescafe 3 in 1 . hahaha . pagi tuh parent izzat bawak pergi breakfast kat restoran apa entah . then kitorang pergi Teluk Kemang . again , aku cakap izzat memang hampehh . bukan selalu taw mira boleh naik banana boat . nak naik tapi izzat tade . for sure lah ayah tak bagi naik . lagipon kali ni anak angkat ayah tak ikut so aku dua beradik je lahh .. erhh , geramm sungguh aku .

then jalan-jalan cari baju ILOVE PORT DICKSON . hahaha . tak boleh blah . then pergi balik hotel , mandi kat tepi hotel dengan staff and bos ayah . pastu naik hotel basah2 . haha . check out . pergi jalan- jalan at nilai . lepas maghrib gerak balik .

act , ada satu benda hidden pasal story nih . yess .  hotel dia . hahaha . dah boleh teka an ?
nanti lah aku cerita . agak busy akhir-akhir ni .

with love ,
Rara

No comments:

Post a Comment