Monday, 7 November 2011

pertama kali aku gembira semasa di kampung

okay . hi .
assalamualaikum .
tengah menenangkan diri lepas marahmarah pasal
copycat .

eh , er panjang tak tajuk aku ?haha

okayy . cool .

aku baru balik from kampung .
seperti yang kengkawan aku tahu , sejak dulu ,
aku tak suka balik kampung .
kampung bosan .
nyamuk , serangga aneh ada berlambak .
tak sukaaa .

setiap kali balik kampung aku selalu berharap ada something yang best .
tapi tak pernah . ada yang gadoh la apa lah . cam sial .
tapi raya tahu nie , raya kedua baru aku rasa heaven .
and semalam , first time aku jadi minah rewang .
HAHA .
dengan penuh tekad aku ajak Bella pergi jalan-jalan pusing kampung , naik motor atuk .

nasib baik atuk okay je .
pertama kali dalam hidup aku , aku jalan pusing kampung .
aku tak pernah buad semua tu .
untuk aku , aku tahu aku akan sesat kalau jalan-jalan .
tapi Bella dia selalu meronda , and dia tahu sikit-sikit even dia duduk kat tempat lain .

best sangat .
tapi biasalah , bila fatyn amirah bawak moto .
omaigodd . haha . teruk gila .
plus motor tu motor lama .
HAHA .
kalut gila .
and the best part is , kitorang nak pergi rumah sedara kitorang ,
ada dua jalan ,
satu jalan tuh , kena lalu kubur lama , and jalan dia lurus dan sangat panjang , sangat jauh .
satu lagi , kami tak pasti .
kami ada lalu tapi jumpa jalan mati .
bila jumpa jalan mati , kenalah pusing balik ,
and kebetulan , ada sekumpulan mamat kampung yang lepak at situ ,
and it was sooooo ashamedddd .
pergh , dorang gelak setan ohh .
bengeng . memang segan . Bella siap tutup muka .
*kihkih* .

empat kali tahu ulang-alik jalan kubur too ,
memanglah ,
kubur je pon kan ,
suatu hari nanti aku pon akan kembali ke sana .
tapi tanah perkuburan kat situ , agak pelik ,
and lain macam .
kubur kat situ memang lamaaaaaaaaa sangatt .

yang kelakarnya , setiap kali lalu situ , aku mesti ter-speed laju .
tanpa sengaja taw .
hihi .

and , kami pergi rumah zikri ! yeay !
HAHA .
aku tak tahu kat mana rumah dia ,
Bella yang tunjuk .
tapi rumah awak menakutkan lah Zikri .
err , hihi .


act , masa lalu tuh , hati saya berbelah bahagi .
sebab lepas melepasi rumah anda ,
hanya ada hutan , and saya nak patah balik tapi takut , coz jalan terlalu kecil ,
kang tak pasalpasal masuk hutan je kang .
masa tengah cari port nak u-turn , tetiba Bella jerit ,


eh mira , tempat ni keraslahhhh!

ohh Bella , kamu tak perlu menjerit sampai bendabenda tu dengar , hahaha .
hampaih betul Bella . so , aku pon cepat-cepatlah u-turn . 
kami hampir nak masuk dalam kebun pisang kat situ taw .
then , saya stop dekat depan rumah zikri . er , nak hon ke ta nak .
lama tahu tunggu at situ untuk berfikir .
okay , nak hon , tapi pakcik depan rumah encik zikri pandang pelik je kat kitorang ,
and Bella suruh blah je , kang tak pasal-pasal kami jadi buah mulut orang kampung .
okay saya balikk . 

pastu bosan pulak dekat rumah .
tetiba zikri text , yang dia ternampak kami kat depan rumah dia ,
so , kitorang kuar balik , pergi isi minyak jap .
ehh , first time isi minyak sendiri tahuu !

tetiba hujan , rintik jelah .
risaukan Bella je . dia dah nak SPM ,
kang tak pasal-pasal demam .
tapi dia steady je . *hikhik*

then jumpa membe kat tepi hutan .
cam bangang je .
pergh , Bella pakai legging so , dia dah bertepuk tampar dengan nyamuk .
*kahkah* .
balik tuh dia merungut coz nyamuk kat kampung , gemokgemok .
tanpa disangka-sangka , tempat aku landing tu ada busut semut api , oh shit .
aku hampirhampir nak lepaskan motor tahu ?
ergh , and kaki aku bengkak sekarang .
tak leh jalan .
tadi aku keluarkan sikit bisa .
pergh . sangat sakit .

err , macammacam saya buad kat kampung .
paling best , dalam family saya ada ramai masterchef .
seriously , macam keturunan .
ada yang masuk majalah .
so awesome .
and , saya harap , saya juga dapat mewarisi itu semua .
aminn .

semalam buad kek + cupcake . best taw .
main balingbaling tepung . hikhik .