Saturday, 12 November 2011

difaktab dengan rasa sayang kepada terfaktab . ~wee

hi .
assalamualaikum .
sihat ?
lama tak jumpa kan kan ?
lama sangat lah kann . hehe .

okay . tadi seperti biasa bukak terfaktab .
and aku nampak ada satu contest , hmm , menarik , rasa macam payah nak menang sebab aku sangat sure yang memang ramai blogger yang terror gilaa akan join . tapi , er , mencuba nasib tak salah kann ?

okay , first aku kenal terfaktab melalui kawan aku , dalam bulan 6 tahun ni . baru lagii kann ?
kawan aku kenalkan coz masa tuh aku sedang mengalami situasi yang sangat dahsyatt .
okay . putus cinta . perghhhh . pahampaham la camne rasanya kann .
aku LOST gilaa okayh .
jiwa aku hilang masa tuh , kosong .
hilang arah . meraban macam orang gila . super gilaa .

then , best friend aku nih ,




since that , geledah blog ni sampai post pertama blog ni , tak cukup tuh , aku geledah sorangsorang writer dia .okay , saya sangat suka 

♥ lord zara
♥ bro leplep

saya suka kak zara sebab ayat dia perghh , mendalam , mencucuk and menusuk-nusuk jiwa . aku jadi macam , ohh , errr , hmm , adoyaii , faham tak ? tak faham takpe . ^^winkwink..and aku jadi okay lepas baca hasil fanfics kak zara , kenapa ? dia bagi aku solution dan dia mendalami setiapp prob sampai buat aku terfikir sesuatu yang diluar kemampuan umur aku , macam matang lah . tak tahu camne nak luahkan , tapi aku memang obses . >.<

saya suka leplep sebab gaya tulisan yang bersahaja and lepak . ketawa mengekek-ngekek aku . kekadang berkerut-kerut dahi aku baca . tegang habis muka aku baca hasil tulisan leplep . kekadang aku geleng kepala je baca , tak pon mata aku berkedip-kedip non-stop . aku jatuh cinta dengan hasil nukilan dia ? HAHA . okay sangat tak lawak . *blurbbb* . er , iya kot . hmm , okay dah . *blushing*

tapi overall , aku suka semua sebab setiap blogger membawa watak dan identiti masing-masing yang unik .  cara atau penyampaian masing-masing yang berlainan membuatkan aku tabikk spring at blog ni  . aku suka aqram sebab bila dia post pape , mesti padat dengan maklumat , ayat sadis yang kadang-kadang aku rasa ,

''eh, emo banget abang Aqram nih ''

aku harap abang aqram tak tembak aku . =)
aku juga suka penulis.sahaja , sangat sempoi and happening . imaginasi yang tinggi . and selalu buat aku senyum kambing , er tak , sumbing. haha . >.<
aku juga suka elena reeney sebab hasil tulisan yang sangat ganas and menakutkan . kekadang aku keliru dengan status jantina . ahhhh !!! gurauu . hehe .
aku suka amoi pulak sebab pergh , dia ni gila selamba . main lepas je . tapi aku suka ,,, dia open minded and kelakar .
aku sangat suka cob nobbler (NAMI) , penuh perasaan , aku boleh rasa kesedihan dia , okay post dia yang pasal semua ex-ex dia duluh. sebak kott . kekadang aku rasa dia nih pari-pari suci . HAHA . *gelak setan =)
aku suka bukan penggoda . terutama yang pasal isu wang hantaran tuh , beliau ni suka bagi contoh and gambaran yang mudah kepada reader . sukasuka .
aku jatuh hati ladynoe lepas baca post yang pasal perempuan suka membebel tuh . aku suka baca yang tuh , padat dengan pengalaman wanita-wanita di sekeliling beliau . and , anaknya juga comel .
aku jugakk suka shahirah khairudin , masa first time aku bukak blog ni and baca post gadis nih , seolah-olah beliau menyuntik jarum semangat ke dalam diri aku , aku takleh lupa ayat ni :

''kau suruh dia pergi ? dia pergi tak balik-balik lagi''

aku tak sure sangat , tapi lebih kurang cenggini lah ayat dia , maksud beliau ialah ,

''kau suruh gadis tuh pegi ? okayfainn' ,, dia pegi takkan balik-balik lagi, apa lagi nak mengadap muka kau''

err , cenggitu lah kott . err , HAHA . memandai je aku .
aku jugakk minat dengan the other khairul nih , beliau punya hasil coretan tuh kekadang buat aku rasa migrain tahap menggaban . HIHI .
hah ! aku suka isaac ismael . sangat berkenan dengan scarfgals. lawak hingga menjilat jari . HAHA . sangat sesuai dibaca untuk melepaskan tension . hihi .
aku pon suka sofia nin . setiap apa yang beliau tulis , ada mesej and banyak menyedarkan aku dari lamunan . penulis baru import yang best .
eh , lupa , thebentpencil . beliau seorang penasihat yang baik . pendapat yang brilliant . sukasuka !
hah , dorky guy . dia dah stop eh from terfaktab ? suka gilaa baca cartoon dia .. malahan , setiap cartoon ada mesej yang sangat berguna and orang patut tahu , tapi kekadang sengal sikit . HAHA . gurauu .

okay . sejujurnya , ni je yang aku betul2 follow perkembangannya . apapon semua blogger di terfaktab , sangat-sangat terbaik . terima kasih kerana memberi bantuan kepada hamba-hamba Allah diluar sana untuk bernafas walaupun dilanda badai , er , okay . tak pandai nak bermadah tahap dewa . haha .

tanpa skuad terfaktab , mungkin aku masih berkabung kerana putus cinta . *kuangkuang*
thankyouu tawtawtaw .
teruskan berjuang dan teruskan memberi informasi kepada reader-reader di luar sana . dan semoga terfaktab terus maju dan famous .

sekian . 

#segala bodekbodekan harap dimaafkan . eh , tu bukan bodek , tapi serious , datang dari hati . *senyum sumbing* segala kutukan harap dimaafkan . peace .

btw , HAPPY BIRTHDAY eh . loveloveloveloveyouyouuuu ..^^winkwink

err , korang suruh tulis pasal terfaktab , aku pula menulis bagai nak rak tentang penulisnya . HAHA .
kesengalan luar biasa .maaf ye atas segala yang merapu meraban segala . semua ini atas dasar cinta kepada terfaktab . yuckss . haha .

assalamualaikum .
kbaii .

lotsoflove, 
snow rouselatte

No comments:

Post a Comment