Tuesday, 22 November 2011

addicters korea drama . ^^

hi .
assalamualaikum .
huh ?
aku minat drama korea ?
heh ? buang tabiat .
hakikatnya dari dulu aku minat tengok citer korea tapi aku jenis yang cepat obses and gilaa .
aku akan asyik terfikir and its burden me most time .
tapi hari nia aku khatam tengok satu citer nih . dah lama tahu aku tengok , daripada kat tv , terus sambung kat internet . tak saborsabor lah kann . hihi .

and , banyak pengajaran yang now ubah diri aku , (kan aku kata aku obses) , hikhik ... selama ni aku puas dohh cari identiti aku sebab aku tanak orang tak senang aku . honestly , aku macam budak-budak , berfikir pendek , superdumb , seriously , i admit it . and bila orang kata :

fatyn , kau ni macam bebudak lahh .

aku suka dilabel sebegitu . at least aku tak macam orang bodoh jadi serius and memborinkkan . tapi , pada masa yang sama aku takut kalau aku hilang orang-orang disekeliling aku sebab perangai aku . aku tersepit dengan kehendak aku untuk jadi diri aku sendiri ataupun ikut rentak seperti yang semua orang nak . aku tak tahu nak cakap macamana susah nya aku mengikut karakter orang besar . oh SHIT . lepas aku tengok cerita tu , aku terpikir ,

asal aku bodoh sangat , asal ? jadi diri aku sudahlah . jadi diri aku jauh lebih baik dari menjadi sesuatu yang baik untuk orang tapi tak untuk aku . hmmm . suka hati aku lah nak jadi apa . yes . aku agak gedik and whatsoever . blahblah . kuat berangan , berfantasi , macam budak hingusan yang bodoh . pergi mampos lah (emo sikit) . tak perlulah aku ikut je kehendak orang macam kuli batak , buat itu ini macam orang yang tak berguna  . ikuttt je . 

aku rasa macam nak lempang-lempang muka aku . asal aku sibuk tolong orang yang tindas aku padahal , diri aku sendiri pon tak tertolong . aihhh . tak patut tahu takk . kalau orang tuh betulbetul suka kita , dia akan terima kita apa adanya . takdenye dia nak ubah kita or cakap dia nak kita jadi macam yang dia inginkan . wth . for sure orang tuh tak ikhlas dengan kita . anggap dia macam sampah sudah .

yes . aku memang kuat berangan , seorang yang membosankan , suka diam , buat hal aku , ketepikan semua orang dalam hal hidup aku . kesah pulak aku kan kan ? jujur , im not a profesional human . tade tatatertib or peraturan dalam diri aku . aku jenis yang whatever happens , happens . whatever doesn't , doesn't . aku flow je . aku tengok dengan kening jengket sebelah macam ziana zain and cakap , 'oh yeah' . i dont really care tentang apa yang nak jadi . and if you have any problem with me , you may go . 

hey , im proud to be a childish . deng ! okay hape , hidup dalam space sendiri . takyah susah-susah berfikir sampai berkerut-kerut dahi . aku pon happy . its okay to be a dumb , sooner or later , people will look at you and say , 'you'll dont know how much i need you as my clown in my life' .

jawapan dah aku dapat . inilah aku , budak yang suka merapik , meraban , yang tak suka senyum dekat stranger , sombong , gedik , annoyyinggg , obsesser . but i love who i am deeply .

maaf . entry yang membuatkan orang kerut dahi sambil geleng kepala bila baca .
puas aku mencari cara untuk sampai kan benda yang aku nak orang tahu .

ni gambar pelakon drama korea aku tuh , tanak bagitahu tajuk dia apa sebab nanti korang gelak coz aku lambet tengok cerita nih . hikhik .

 



  


  



  
aku suka rambut dia yang macam ni , simple but nice .

 



  



  






  



  



  



  



  

story ni pasal puteri-puteri . then , yang hero dia nih act nak jatuhkan dia , tapi tetiba jatuh cinta pulak . yang puteri a.k.a heroin ni pulak agak lembab . hero ni nak selamatkan puteri tapi dia kena jaga jugak diri dia , hidup dia , kemungkinan dia boleh dibuang dari Korea . disebabkan sayang kepada puteri nih , hero ni bawak diri walaupun dia rasa berat hati . banyak konflik . romantic comedi  . gelak sampai keluar air mata aku nih . lawak . sweet . haishh . hero ni act , garang , sombong , menakutkan , tapi dalam karakter tuh dia nampak sangat comel terutama bila dia senyum . untuk korang maybe dia biasa-biasa je , tapi untuk aku dia sangat baik + romantik .

dah . nak tidur . ngantuk .

kbaii . assalamualaikum.

lotsoflove ,
snow roueselatte

No comments:

Post a Comment