Saturday, 31 December 2011

happy new year lah sangat

 
HAPPY NEW YEAR !
hmm , tak excited sangat coz duduk rumah saje . pluss ada drama free new year . HAHHHA ! gelak tak ikhlas . malu ? haha , biaq pi lahh . geram saje aku . pasal sepasang kasut sch yang aku terpaksa guna untuk amik exam mara . aje saborr .

hmm , tahun 2011 banyak benda yang aku belajar . tahun yang susah untuk aku lupaa . macam-macam jadi . aku anggap itu semua sebagai benda best and ada pengajaran . (Y) .. btw , thanks for everything . aku hargai every single moment dengan semua orangg .

In silence,
I'm speechless and being very rudeless ,
This year is my golden years ,
Year with smile and tears ,
Year that full of drama and tales .

Sorry for all lyrics without rhythem ,
Sorry for all story without ending ,
I'm not a good imaginator and writer .

Thanks for every smilee ,
Every winkliess ,
Every help ,
Every support ,
I'll never forget that .

Mostly , thanks for every forgiveness given .

with lovee ,
Rara 

Thursday, 29 December 2011

takde tajuk . haha

 
holla , aku nak cakap cerita Tentang Dhia ending dia sedih . hahahaha . kita tak nangiss puunn . hahaha .



sometimes , apa yang kita plan about future or something yang we always praying for will never be true .
mostly , Tuhan tahu apa yang lebih baik untuk kita . (Y)
be cool , man .

one more . SAMUEL TSUI  is absolutely aweesooommeee . since beberapa bulan lepas lagi aku stalk diaa . haha . nak story , sekarang kan kita ada makcik baru . saya selalu cari dia sebelum tido . tapi ada satu malam tu saya tak larat sangat nak onl . hihi . lepas chitchot dengan dia baru saya lena tido . HAHAHA . =p . siapa dia ? penggemar lipas , tikus dan tupai . HAHA .

one more , nak thanks kat sorang awesomee flower nih , thankyouuu taww zu . susahsusah je . *sobsob* . HAHA. hmm tak caye je zaman heaven aku dah habis . dah nak sch dah . serious kejap gilaa lah . and now tengah rangka azam 2012. *hakhak* . kebingungan sungguh .

lagi beberapa hari saya akan naik form 4 and automatic ----> 16 y/o . wahh !! give a clap . haha.

err , macam blurr pulak . okay . goodnight . assalamualaikum . kbaii .
btw , all is well . hahaha .

with love ,
Rara

Tuesday, 27 December 2011

 
hi . lama tak update . act nak story holiday aku weekend lepas . aku pergi johor , staff ayah kahwin . and its such a berani mati lah coz kat sana kan banjirr . gerak from rumah pukul 5 pagi . perghh , sakit jiwa akuu taw . first pergi Muar , haha , breakfast mi bandung + mi rebus + sate + roti kahwin and entah amende lagi . nama pelik-pelik je . tapi aku tak suka makan mi , so aku makan nasi lemak saja lah .

 then masa kat muar aku tengok paras sungai kat sana gilaa tinggi . time tuh hujan . aku pk , kalau lagi 2 jam hujan lebat tak berhenti for sure sg muar melimpah kat jalan . masa nak gerak pergi orang kahwin tu ayah aku tanya dekat pakcik yang jaga parking , segamat okay lagi ke nak pergi tapi pakcik tu kata bahaya , takut stuck .

tapi kitorang pergi jugak . and guess what , banyak tempat yang dah banjir and air dah mula naik kat jalan . okayyfainn . ini semua ayah punya pasal . jammed takyah cerita lahh ! nak dijadikan cerita , kitorang teruskan juga perjalanan and almost sejam kat rumah pengantin and masa balik tu memang kelam kabut lah . dah kiri kanan jalan air melimpah . stuck kejap . and jammedd .

then kitorang odw pergi PD , check in hotel petang . and hotel tuh betul2 tepi pantaii . huhu . naik hotel lepaklepak , solat then keluar balik , nak pergi makan . ha , hotel kita menghadap laut taww . sweet je . haha . malam tu kitorang plan nak pergi rumah izzathazziq , haha , tapi dia takde . 

mak dia , ayah dia and kakak dia je yang ada . cilako hangg . aku baru plan nak suruh dia belanja makan mcd waterfront . teringin apa nak makan mcd kat depan laut . hehe . lepaklepak kat sana , act mak dia suruh tidur sana , tapi dah izzat tade , aku nak lepak dengan sape ye dakk . 

almost 12.30 kitorang balik hotel . hah , kaklong siap bagi bekal lagi kat kitorang taw , tak campur lagi nescafe 3 in 1 . hahaha . pagi tuh parent izzat bawak pergi breakfast kat restoran apa entah . then kitorang pergi Teluk Kemang . again , aku cakap izzat memang hampehh . bukan selalu taw mira boleh naik banana boat . nak naik tapi izzat tade . for sure lah ayah tak bagi naik . lagipon kali ni anak angkat ayah tak ikut so aku dua beradik je lahh .. erhh , geramm sungguh aku .

then jalan-jalan cari baju ILOVE PORT DICKSON . hahaha . tak boleh blah . then pergi balik hotel , mandi kat tepi hotel dengan staff and bos ayah . pastu naik hotel basah2 . haha . check out . pergi jalan- jalan at nilai . lepas maghrib gerak balik .

act , ada satu benda hidden pasal story nih . yess .  hotel dia . hahaha . dah boleh teka an ?
nanti lah aku cerita . agak busy akhir-akhir ni .

with love ,
Rara

Friday, 23 December 2011

saya memang tengah bercakap tentang awak .

 
ya , awak . awak yang sedang petah berkata-kata dan 

mencairkan hati ramai gadis .

awak masih sama . tak berubah . awakkan matang ?

kenapa boleh jadi macam ni ?

ya , saya bercakap tentang awak dan untuk awak .

awak memangg . saya harap satu hari nanti tuhan buka 

pintu hati supaya awak faham .

saya doakan supaya awak tak tenggelam dengan 

keseronokan duniawi yang selalu awak ceramah kat saya 

dulu. saya doakan kebahagiaan awak sampai muka awak
 
yang sangat handsomee itu berkedut .

saya tak gelak , cuma senyum .

jangan sangka buruk kat saya lagi boleh ?

saya mintak maaf . jaga diri okay ? semoga berjaya dalam 

hidup awak .

kbaii .

:')

untuk awak , seperti kejadian sama diulang kembali .

feetnote : jangan salah sangka kepada anda yang baca . insyaAllah korang tak kenal . hihi

chillex . alhamdulillah .

   

hello . ( ada echo tak ? )
hihi . er , act aku serba salah , nak buad post pasal pmr ke tanak .
akhirnya , aku buad juga .

Alhamdulillah . Syukur sangatsangat . tak sangka tahuu . 
sampai2 sch , aku bengang tahuu , kata pukul 10 , tapi kitorang dapat pukul 11 . mana acii .

aku sesembang dengan ibu then abang mirza menyergah. hahaha .
aku pungg kaget . hahahaha . dia cakap lah student yang dapat straight a  >> 7 orang .
woahh . haha . aku pon berlari ke arah classmate aku and bagitahu and cakap dekat abang mirza ,

" kitorang dah kalahkan batch lepas , uweekk "

haha , jahat je kan kann . peace abang mirza . and , the best part is budak kelas lain dah dapat result , kelas kitorang je belum . since Bonda kitorang pergi amik result alia fatin , so cikgu er , cikgu Fadzilah eh , hah dia yang bagi . classmate aku mengerumun je cikgu tuh , tade pungg yang nak amik . hahaha . tapi niswah , aida , and beberapa lagi student berani mati amik and semua menjerit . aku pon terkezutt .

semua result baikk punyaa . aku pulak kena tolak dengan ibu . haha . aku duduk . cikgu cari nama aku , and tahniahh ! haha . aku tak dapat tengok betul2 slip tuh , dalam otak aku , kalau 6a pung tahniah juga , ye dakk ? pastu dorang jerit , pelukpeluk . ohh . okay . hahaha . syukur gilaa .

aku tak call sesape pungg . then aziem amik result nangis perghh . haha . aku terbayang-bayang muka aziem nangis masa amik result upsr . hahahahahaha . 

btw , aku bangga dengan 3 ikhlas . sangat bangga . satu pengakhiran yang terbaik untuk kita semua setelah apa yang terjadi . *senyum sumbing* 

tak lupa kepada imann . hakimm . kengkawan semashur yang serbu aku malam tadi . haha . korang pon tak sangka kan ? terima kasih semua .

tak lupa kepada kakak yang peluk saya secara mengejut , terharu . ;)
kita kosong-kosong taw kak . haha .

kak mimy , orang first yang wish pakai phonee . wee~
one more , muka kita jadi macam tu sebab banyak sangat pergi mandi . hahaha . jahat .

abang hanif , saya tanak hadiah . :p

senior-senior terbaikk saya , thankyouu .
mirza , fareez , ilham , diana atikah , fatin nabilah , abang pss 5 ikhlas tu sanggup stay sebab nak ajar saya english . harith adham yang sentiasa membebel . haha . classmate . thankyouu . tak lupa , pemberi semangat , para pemberi inspirasi and para  ilham . hahaha . *tersedak kau am*

terima kasih kepada semua orang , tak kisah apa watak anda .

with love ,
Rara .

#plans change , things change , people change .
  be strong .
  good thing will come after .
  kalau ada jodoh tak ke mana ....
 and sometimes , kita kena melepaskan .

kepada kau , ya kau yang tengah buad muka blurr uh .
aku tanak ganggu lagi . aku nak kau happy dengan hidup kau yang takde watak aku . aku kan suka jadi penyibuk . hehe . susah hidup kau nanti .
btw , thanks .

Wednesday, 21 December 2011

this two person ;)

 

dah lama dah aku suka dorang taw . dorang suka buad cover lagu tS . dorangg cuteee sangattt . tapi yang tu dulu .. sekarang dah tade vid from dorang dah . sedih sajee . aku cari semua lagu dorang bersama , tapi kat channel Tyler dah tade . kat channel Julia Sheer je yang ada . hmmm . sooo sadd . 


julia , tyler , i miss you guyss soooooo muchh .


#salah faham pasal contract and salah faham buadkan dorang stop buad vid sama-sama . I got really mad when I found out that this videos were no longer in Tyler's Channel! .. sungguh tak cool . Julia jugak yang cool .

kbaii . assalamualaikum

with love ,
Rara

Tuesday, 20 December 2011

di-publish semulaaa ..

 
haaa , hari ni blog ni akan di-publish semula selepas tidur semalaman . haha
act , blog ni masih belum siap . ta lengkap lagi . hihi . 
simple je kann? act , aku lagi suka macamni . simple and tak peningkan kepala aku . hihi .
a little bit bored , tapi bersih . hihi .

haa , dah tade chatbox kann ? aku merajuk dengan shoutmix . haha . buad masa ni aku tak jumpa lagi shoutbox yang serasi . haha . tengoklah nanti macamana .

and aku dah reti buad skin sendiri . haha . tapi pakai base code orang lain lah . hihi . maaflah ya , tuan punya blogskin . kira halal lah . HAHAHA . 

hmm , tu je .

okaybaii . assalamualaikum.

with love , 
Rara

Monday, 19 December 2011

am i ready to face another love ?

 
aku teragak-agak nak buad entry nie .
haha . tapi kekadang kita kena berterus terang kann ?
just on thing , selagi kita tak bersedia , means NO !
takkan kalau kita jumpa mamat handsomee at fb , terus tetiba minat pulakk .

orang asyik cakap bila besar baru nak lovelove ni .
yeke ? kekadang benda cenggini bukannya boleh control .
atau boleh cipta satu lovestory yang satu dunia akan tahu ,
macam taj mahal tuh or Dena Bahrin punya video . right ?


 


kita tak tahu .
selagi sampai waktu , kita takkan tahu .

hoping the best for my future soul-mate .

with love ,
Rara

Sunday, 18 December 2011

suka baca cerita cinta ?

 

olla . lama tak update . chatbox baru aku pon tade benda lagi . sedih sakai aku tahuu . hmm ,  act ada banyak cerita nak story tapi macam malas . maybe next time je lah coz panjang sangat . mood pon takdak . just geli hati baca blog bestfriend aku nih , nak baca ? sweet tauu , aku jadi watak utama . hikhik .

iman insyirah

aku tutup muka masa baca benda tuh . bahak-bahak aku gelak . rasa macam bajet + perasan pulak . haha . btw , thanks a lot sweetie . loveyouuu . hahaha . and sukaa bacaa . best sangatt . heee .

okaylah , aku diserang penyakit kemalasan dan kebingungan kritikal . jumpa lagii . okaybaii . 

assalamualaikum ,

with love,
rara 

Wednesday, 14 December 2011

this guy .

  
er , hi . hari ni nak cerita pasal sorang bestfriend aku . nama dia .....

Tengku Amirul Hakim

Tengku Amirul 

mana aku kenal dia ? Sek . Men. Sains Hulu Selangor . right , classmate aku kat sana .. at d first , aku tak tegur pun dia , but adalah interaction sikit coz aku banyak lepak dengan amir . syukur gila boleh jumpa member sch rendah . dia ni menakutkan . kat kelas langsung tanak tegur aku . aku pon memang jenis yang tak peramah so aku buad dono jelah .

okay , rutin aku kat sana selama lima hari adalah tidur . seriously . kat sch sendiri jadual memang pack . im like dying okay .. pagi sch , ptg kelas tambahan , then ada lagi kelas tambahan++ .. tp kat sana , study ikut mood pon tape , banyak study sendiri lah . tapi aku gunakan kesempatan tu untuk tidur . HAHA . and for sure aku kena bahan dengan bebudak uh . but , who cares ? aku beruntung gila coz budak kelas aku kat sana gila lah havoc , gila-gila , and dorang tak kesah aku nak tidur ke apa , untuk dorang itu perkara biasa . and ada satu hari tu , ada kelas jepun . and aku sorang je budak homestay yang join kelas bahasa jepun . boring gila . and aku duk depan sekali dengan kawan angkat aku nama dia aufa. aku nak belajar . ada lah jugak minat , tapi cikgu tu garang and aku bosan . and again , aku tertidur . lepas kelas tuh abes , aufa kejutkan aku and cikgu tu pandang semacam je kat aku . HAHAHA.

dia selalu buad muka marah bila nampak aku tertidur kat belakang . and thats why aku selalu tegakkan buku kat depan aku and tidur . untuk aku mamat uh penyebok . and masa hari khamis , sec last day aku kat sana , dia duduk kat depan aku and and pandang aku macam aku buad salah . muka aku time tuh pucat gilaa kott , dah lah baru je haritu nampak dia mengamuk coz phone dia hilangg . HAHA . but guess what , dia kelakar gilaa and baik (lah jugak) . haha.

malangnya , hari last aku kat sana dia ada latihan rugby . and  its okay, then . haha , before aku balik , aku sempat letak something at locker dia . hahaha . menandakan yang aku senang  dapat berkawan dengan dia .
and dia lah yang banyak tolong aku masa trial . kitorang study secara onphone. kitorang study daripada tengah-tengah malam sampai waktu sahur . dia memang pandai , sangat pandai . 

dia suka bercerita pasal rugby and rugby and rugby .... and rugby . and tournament ... and tournament lagii . hahaha . dia seorang yang ngada-ngada but dia memang baikk .

im so glad to have a friend like himm =)

assalamualaikum. kbaii . 

with love,
Rara

Sunday, 11 December 2011

Tengku Sophia menghina?

 
femes lah makhluk Allah ni kann kann ? mencari publisiti murahan eh kak .

 
  
 
 

see ? idk what kind of human she are . panas kan ayat dia .? kat dunia ni , ada banyak agama , and sebagai rakyat , kita kena hormat setiap sensitiviti perkauman dan keagamaan . kita kalau nak fuckfuck dia pon takguna . tak pasalpasal kita pon berdosa . tapi kalau nak tutup mulut pon takboleh . agama kita , Tuhan kita ,kitab suci kita , nabi kita diperlekehkan sedemikian rupa . jangan lah kata yang pompuan ni sedih sangat pasal negara dia kalah bola . adoyaiii . semoga dia dikurniakan hidayah . aminn .

*geram dengan pompuan ini*

with love ,
Rara

feetnote : am i pon mencari publisiti murahan dengan tulis post nih ? okay , thats too much . sabar jelah .
 

lama kankan aku hilangg , hoho . nasibnasibb . since ayah memang kaki jalan , so , aku memang sentiasa merayap . lagipon , ayah selalu outstation . entah , sekarang ni tetiba kena pulak ber-outstation bagai . selama ni tade pon . haiyoo .

tapi sape happy gegila kalau result lagi bape minggu nak keluar . tak enjoy . holiday kali ni , banyak pegi mandi ,  and sunburn , toksah citer ah . whitespot + darkspot . sume ada . HAHA . nasibnasib . taktahu camne nak sch next year . hihi .

hmm , not in d mood nak story pasal holiday .  nak jerit kuatkuat yang saya rindu kawankawan sayaa :'(

 


 



  


  


 


 


 


 




rindu korang okayy .
dah . nak tido . kbaii . assalamualaikum .

with love , 
Rara .

feetnote : i'm trying to be more friendly . help me okay ? and , kalau aku macam try to hide , thats mean , i dont want to pick any prob with youu. and if im try to be nice with you , thats mean i really trust you and you've been apart of my epistle , for sure i really appreciatte all friendship in my life , thankyouu ;)

iloveyouu guys .

Thursday, 8 December 2011

owner blog Budak Gigit Rabit kena serangg ??




 

kpop punya pasal je isu ni jadi besar .
heran akuu . okayy , benda ni aku cilok from abang Hazrey punya blog then terperasan Aunty Rose pon ada buat post pasal benda nih .

bayangkan kalau ada orang separuh gila buad satu blog under identiti korang and baru kejap blog tuh publish , ramai gila yang serang . beribu comment okay ? ada siap nak ugut bunuh bagai . gilaa hapee . benda ni dialami oleh sorang budak form2.

blog under identity Amira ni (er , nama dia Amira taww ) ada post entry kutuk2 kpop . bila aku baca , heh ? gila sempoi ayat tapi hebat kena tembak . aku rasa tak logik gilaa .

fyi ,,, sila amik perhatian , isu mutu perkhidmatan di sebilangan hospital kerajaan, gay dan lesbian, peminat k-pop tidak boleh disentuh. Faham ??? isu sensitif gitulah . bukan hanya sekadar isu politik . jagajaga okay .


ni entry yang 'amira' buad .




comment ni sampai lebih kurang 10 minit lepas post tuh di-publish .

makhluk fanatik kpop yang ada hati nak removed tapi malangnya dah di capture . hihi

ni lah yang blogger yang sangat femes akibat daripada perbuatan nya . tahniah .


ni abang Hazrey . time report . unc num 1 Amira . heee . thanks untuk bro  ni . *clapclap*
tindakan beliau lah yang membuatkan blogger2 yang fanatic kpop uh tutup mulut .

laporan yang dibuat oleh parent Amira . jangan mainmain korang . silap langkah , memang buruk padahnya .



tabik dengan 'Aiman' uh . femes lah kau .


ni dia . makhluk Allah yang akhirnya sedar . jangan jadi macam dia taww . kan dah malu kena buad pengakuan maaf + kemarahan blogger2 lain . sokong saudara abc .

catatan ibu kepada Amira di blog abang Hazrey .


pengajaran ye semua . jangan pandaipandai menyamar and jangan sesuka melemparkan katakata kejahatan . ahhha . terutama kat tempat yang sure orang akan tembak . ada akal , fikir ya .
kepada pembuat blog ini , bagus sungguh anda , ego ya . tanak tutup blog tuh . just wait .sooner or later , keadilan pasti akan ditegakkan .

just , segala makian ni , siapa yang harus dipersalahkan ?? ;)

sekian :))

laporan disediakan oleh , saya , Amirah .

with love ,
Rara .


hey tumblr .

 
hi , HAHA . baru reti guna tumblr . hihi . before this tahu cilok pic je . sekarang dah ada betulbetul dah ^^ .
bangga taww . tapi beginner baru . hihi . jomlah follow . haha .

er , hmm , tengah pk . tak lama lagi result keluar and ?? okay , takyakin sesangatt . apa yang messed up kepala aku now ialah :

  • aku tersilap sch masa isi borang sbp
  • aku tak hantar sijil aku kat mara . ( serius , aku tak tahuu )
  • aku tak apply sch teknik . ( benda ni boleh backup akuu ) memanglah , tade jurusan yang sesuai dengan aku . impossible aku nak amik kejuruteraan kann . aku dah usha borang teknik haritu , tapi aku tak minat so aku lupakan je . and ,,,,,,, adoyy , nyesal nya akuu . 
  • aku tak yakin result aku boleh dapat at least 5a .
  • takkan nak sch at sch aku sekarang . mati aku kena tembak dengan Cikgu Kamarudin .
  • aku tahu harapan untuk pergi boarding sch 0.00000% .
and now ? mati lah akuu .

goodnight . assalamualaikum . kbaii .

with love,
Rara

#sape ada plan nak hang . ajak aku . aku tensionn . ^^

Wednesday, 7 December 2011

nak buad apa kalau putus cinta ?

 

okay .
since bestfriend aku nih ada prob .
alahh , soal hati dan perasaan , gitu lahh .
aku cuba lah kann membantu . HIHI .

hmm , memandangkan kau kena buad pilihan , nak pilih lelaki A or lelaki B .
err , aku tanak campur . but , kalau kau betulbetul sayangkan lelaki A , takkan ada lelaki B dalam hati kauu .
okay , now , youu decide .

nak share lah , cara macamana nak handle situasi masa break .

first , ingat balik .
ahhhaaaa , ingat balik all the memories . bodoh tak bodoh . and masa tu adalah masa terakhir korang akan ingat and bayang balik benda tuhh . masa tu , nak nanges sambil makan maggie hot cup or nanges sampai tertonggeng-tonggeng pon takpe . nanges lama-lama . hamburkan ! semburkan ! biar air mata korang membuak-buak . tayah tahan-tahan . masa tu jugak , akan jadi moment terakhir korang menangis . lepas nangis tuh , duk diamdiam , carik cermin , bersandar , then senyumm . ngee~~

memang agak kebodoh-bodohan . tapi , cer cuba . lepas tuh cari coklat . yes . carii cepat . kalau takde ,pegi beli . HAHA . makann .. !! pastu mandi , dressup lawa-lawa . bina balik keyakinan diri korang . ambik pen and kertas . tulis semua benda yang kau marah sangat kat ex korang . tak kisah lah bahasa apa pon . nak best , pakai marker . tapi hati-hati . lapik lah pape kat bawah kertas yang korang nak tulis tuh , nanti ada kesan . HAHAHA . 

lepas tu biarkann . amik lagi satu kertas , bagi kata-kata semangat kat diri korang pulakk . buad satu goal untuk korang jayakan . cabar diri korang . tetapkan satu matlamat yang memberi impak positif kat diri korang . then , amik kertas yang korang marah-marah tuh , letak kat sebelah kertas yang ada kata-kata semangat uh . baca leklokk . suree , hati korang melonjak-lonjak nak jadii kuat and terus decide untuk move on time tuh . okay , dah ? konyok-konyok kertas yang ada marah-marah uh . kalau nak dramatik , bakar or nak senang campak je dalam tong sampah . lepas tu , tidur .

okay now . try buad benda-benda bodoh . bukan bodoh lagi dah . superbodoh . jogging kat eskelator ke . tengok tv sambil tutup mata ke . HAHA . cubalah . best apa !!

atau , buad benda yang korang tak pernah buad and tak pernah terpikir untuk buad . contohnya , tukar skin blog korang tiap-tiap jam . orr , LIKE status orang kat FB sampai patah riuk jari . main kenyit-kenyit mata dengan mamat bangla jual aiskrim paddle pop . er , apa lagih eh ? tengok citer korea tetiba sedangkan selama ni korang menyampah and tak minat dengan korea-korea nih . banyak cara yang ada act .
pastu , jadi bajet kuat . contohlah , kalau korang memang sentiasa akan tersempak dengan ex korang , buad muka selamba + selenga . pandang je dia lama-lama macam orang tade perasaan . orang kata apa , er , jadi profesional . buad macam tade pape jadi . kekadang aku tengok ada orang uh , tenung je ex dia dengan muka mengharap simpati sampai nak tersembul anak mata weh . betapa bengongnya manusia , aigoo ! tade guna tahuu buad macamtuu . aku tak berapa setuju act pasal upah orang menyamar jadi bf , konon nak tunjuk kat ex dia , yang dia lagi hebat . aishh , takkan nak tipu diri sendiri .
takpayah jadi lebih terasa kalau kengkawan korang nyanyi lagu sedih-sedih or lagu yang mengingatkan korang kat dia . apa kata , melalak sekali nyanyi lagu tuh . suara kena sumbang okay . mesti korang takkan terkenang-kenang lagi kenangan pasal lagu tuh .
and ,,,,, make a move . usha lah mana-mana awek cun or guys handsomee .. HAHA . lupakan yang dah lepaskan . make love story as history . =)
hmm , pastikan korang tak pernah berangan sikit pon akan dapat bersama ex korang balik . okay ?

for the girl , since lot of stalker blog aku adalah girls . sape entah kata blog ni girl stuff . HAHA . hampaiihh !! .
for sure , sume gadis nak ada love moment terindah right ? tetiba ada guys datang bagi bear besar kat korang and cakap 'saya cintakan awak dari mula lagi , tapi saya tak mahu berhubungan secara haram , saya harap awak dapat jadi ibu kepada anak-anak saya'
woahh . ataupun , orang yang korang suka gaduh tetiba cakap ILOVEYOU kat korang masa tengah ada function besar .
orr , contoh jumpa senior at office korang kat masjid . then tetiba , cakap , 'saya sukakan awak kerana Allah Taala and saya rasa awak pilihan yang tepat di hati saya , kita bercinta lepas kahwin sahajalah'
ataupun , ataupun , masa tengah lepak dengan kengkawan kat kedai mamak tiba-tiba dia panjat kerusi and cakap 'will you marry me' ?
awww , or maybe , masa tu ada tunjuk perasaan , ada guys pegang pembesar suara and dia jerit 'saya suka awakk !' ,, and sume orang terdiam . satu malaysia dengar pengakuan tuh . tetiba dapat liputan tv . masuk berita . HAHAHA . bunyi macam gila tapi unik .
hmm , atau , masa kat sch , korang selalu dapat kad yang cute-cute . er , everyday . sepanjang 5 tahun kau kat situ , sepanjang tuh jugaklah kau ada secret admire . and last-last masa dinner after spm baru lah dia show off sape diri dia .
teringin kann ? so , just enjoy your life . cipta satu angan-angan yang boleh buad kau lupa dekat dia . nak senang , tengok citer korea . sahsah , kau addict and lupa ex kauu .
okayy ?
we deserve all the daydream . jangan meminta-minta . maruah tu jaga . belajarlah menerima , takkan sentiasa nak memberi .

memang tak diiktiraf kan segala cara-cara aku ni berkesan . tapi , cubalah . but mostly , mengadu dekat Tuhan . =)
memang tak mudah , tapi take it easy .
memang sakit , tapi untuk kebaikan kau .

*aku tak pernah minat korea , and tak pernah terpikir , tapi sekarang aku addict tengok drama korea .
*aku akan terasa gila kalau orang bukak lagu Aishiteru . dalam erti kata lain , aku tak suka lagu tuh .

#ada orang tanya , perlu ke remove or block ex lepas break from social network .
 takpayah . buad dono sudah . tapi kalau nak remove/block juga , buad cepatcepat =)
 tapi kalau kau asyik stalking ex kau , baik block je .
 tapi kekadang maybe korang boleh jadi bestfriend lepas tuh .
 tak caya ? seriously , boleh . aku ada pengalaman taww . at the first memanglah janggal , and masing-masing akan tunjuk ego . makan masa jugaklah . tapi , no worries . dalam masa 4-5 bulan , korang dah boleh bergurau sambil bertepuk tampar dengan dia . just anggap yang korang berdua dah tade jodoh . and fyi , kawan dengan ex lagi best daripada kawan dengan orang biasa . =)

maaf kerana idea kebengong-bengongan . hanya mengisi masa lapang . =p

okbaii . assalamualaikum

With love,
Rara

Monday, 5 December 2011

kecewa dengan video taylor swift .

 

hahaha .
tade apa pon . dua hari lepas kakak aku tuh dah keluarkan MV untuk lagu ours .
so hari ni aku pon terhegeh-hegeh bukak video tuh kat youtube .
and tak boleh . grrrr! idk what the hell E tuhh .
and suddenlly , jumpa satu video ni yang dirakam from tv . 
aigoo ! tade class gilaaa .

aku taktahu sama ada aku yang bodoh tak reti bukak vid uh or memang tak boleh bukak .
or ada negara-negara yang belum boleh bukak lagi vid tu kan kann ?
err , entah . aku tak tahuu .
plus dengan line broadband aku yang sewel . 

*geram,geram,geram*

okbaii .
assalamualaikum .

nothing to do with my past . ^^

 

LOVE seems to change so easily,
In place of our own greed, a painful scar is left,
Gotta let you go
And please don’t cry
 
I guess I was not really the person for you
I couldn’t hold back my stupid heart
Which pained you
Pained you very much
And please don’t cry
 
 
Here is the end for the both of us,
And until the world would allow our love then,
 
 
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again
 
 
Everyday, we are blinded by our anger,
What we were fighting about every minute,
I cried every night,
Baby I cried
 
All the long nights
I stayed up late crying,
I spent them all alone
Baby I cried
 
 
Here is the end for the both of us,
And until the world would allow our love then,
 
 
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again
 
 
Sometimes, when tears come to me,
I remember our beautiful memories
I hope that you won’t be hurt more,
And please don’t cry
 
 
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again

Segment Review Blog Bersama CC

 

holla !


 

join segmen lagi . kali ni from Cik Cempaka or  CC . chummel tak doddles tuh ? chummel kannn kann ? hee~

act , aku suka main cak-cak kat blog CC ni coz dia ada banyak sangat doodle yang cute .
seriously cute and cute and sangat cute . HAHA . 
kalau masuk blog CC , aku rasa tenang . bcoz simple and nice . HAA! and cute lagi sekali . 
^^winkwink .

nak join ? tekann banner okay ?

assalamualaikum . kbaii .

Lotsoflove,
Rara. 

Sunday, 4 December 2011

sapa kata aku 15 ? hey , 16 lahh !

 

okay .
er , hi . lama tak jumpa , hmm , sorry . lama menghilang right ? balik kampungg lahh . kann musim buah now , soo kamikami yang kebatakkkann ni sibuk bergebang ramai-ramai sambil makan buah rambutann . best tahuu . aku tak pernah tahu yang rambutan ni ada banyak species , ada rambutan laici lah , rambutan kawin lah . pelik-pelik je . and yang bestnya , ayah ada dusun dia sendiri yang ada macam-macam jenis pokok buah . kau sebut je buah apa , insyaAllah ada . hihi . aku memang selalu ditempelak coz tak makan buah durian . ohhh , what kind of orang Perak lah kan kalau tak makan king of fruit tuhh . HAHA . but , aku buad-buad pekak je . and , ayah siap cakap , kalau aku makan seulas buah durian tuh aku dapat lima hinggit . HAHAHA . tapi aku tak tergugat sikit ponn . hehe . bau buah tuu pon aku macam nak muntah berdarah , apalagi nak makan . ^^

maaf lah ye , kengkawan sume , tak dapat ikut korang hangg . jadual aku dah pack da nih . and since my aunt dah habis spm , banyak agenda yang sedang dirancang . hihi . talking bout kawan lah kann , hmm , act , aku rindu dorangg dohh . lama tak jumpa . masing-masing busy dengan hal doranggg . er , jealous tengok aunt aku dah habis spm . tinggal aku je lagi yang masih sch . ohhh shitt . takpe takpe . sabarr . dua tahun saje lagii . aku tak sabar bukan apa , aku tak sabar nak amik lisence kereta act , HAHA . 

dah tanya dah kat ayah , '' nak suzuki swift ''
tapi takkan lah awal-awal lagi dah nak maju . kita kena start from bawah right ?
''nissan latio?'' (eh , apasal lagi up nih) HAHA .
okay , ''kancil ? err , secondhand? '' , haha , nada tak ikhlas . *muka sememeh*
hehe . lepas tuh nanti , no more KTM okay . muak dah aku .

next year , im 16 . woahh . sukasuki . orang panggil heaven year . yelah , baru lepas habis seksaan PMR , and the next year is SPM . better enjoy lah time tuhh . enjoyy haktuihhh ! gilaa nak enjoy , time tu lah kena ready , kan kan ? *memula memang lah aku cakap macamni , cer tengok next year* HAHA.
of coz lah next year aku nak enjoy weh , next year :

*resign from pengawas .. (sangat pasti kali ni!)
*tanak ada pape jawatan .. (semak and menyusahkan sahaja)
*er , akan difikirkann ... =)

stream apa eh aku nak amik ? cehhh , pirahhh . result tak kuar lagi dah nak pikir . eh , biarlahhh ! memang lah nak amik pure science , tapi aku tengok markah science aku B je ... boleh ke nanti ? acc ? kahkah . *gelak guling-guling* . aku takde bakat and minat at bahagian tuh . so ? okay dah pening . esok lah pikir . haha . hmm , lepas spm jangan berangan nak study abroad . haram ibu nak kasii . hehe . *muka nak nangis* ..
masa tunggu result spm nanti , ibu dah cakap , takyah kerja2. tambah lah apa-apa skill yang required untuk course aku nanti . pergi lah apa-apa kelas . hmm , cooking class ? HAHA . okaydah . saje je mengarut .

semalam , ada orang tuhh tanya , umur berapa nak kawin ?
aku pandang dia mula select je . aku tak nak jawab duluh .
then dia tanya lagi , tade lah , merancang masa depan je kan .
HAHA . hotakk mu lahh .
tapi aku jawab jugak .. entah kenapa aku jawab 27.
pastu aku tutup mulut aku dengan tangan .
dia tanya , asal tua sangat ? ''time tuh kengkawan kau dah beranak pinak dah''
err , *speechless* ''suka hati aku lah nak kawin umur bape''
..................................................................................................................................................................

penting sangat ke nak kawin umur berapa ? aku rasa 27 lebih baik daripada kawin muda macam orang dedulu . takkan umur 18 ? 19? 20? 21? 22? gilaa . memang lah benda-benda cenggini urusan Tuhan tapi aku takleh bayang kalau kawin memuda nih . erghh .

*jauh pulak menyimpang... kecikkecik dah gatal cakap pasal kawin .. aiyoo*

okaydah . penat membebel . hikhik .
assalamualaikum . kbaii .

Lotsoflove ,
Rara

Thursday, 1 December 2011

saya tak suka blog cenggitu .

 

okay . tadi blogwalking .

and macam-macam jenis blog yang aku usha . lawa-lawalah . tak cukup tuh , yang terlalu annnoyying pon ada . tadi aku ter-klik iklan nuffnang sorang blogger ni . sekali tekan , berbelas-belas tab keluar . pergh ,,,, ! aku ingat nak buad sedekah lah kan untuk earning blog dia . tapi , aku anggap blogger tuh tamak . tak ke menyusahkan orang . 
kalau iya pon nak cari rezeki halal , jangan buad orang rasa nak menyumpah-nyumpah kauuu . arrrrrrrrassssssssssso ? and satu lagi , blog yang letak lagu , and lagu dia takleh pause or stop . pergh . hangin kott . masalahnya bro , bukannye blog bro sorang je yang aku nak bukak bro . so , bila lagu-lagu from blog-blog yang aku bukak tuh bercampur-campur , for sure , bingit lah weh telinga aku . haiyo ! --'

okay . dah stop membebel dah . ^^

assalamualaikum. kbaii .

Lotsoflove,
Rara